Джалізовий соварій

  • записи
    54
  • коментарів
    5
  • перегляди
    7 972

Малий токарний, свято першої стружки

Zalizovskiy

398 переглядів

Першочерговою задачею для мене було посадити шків на вал. Вал є симетричний, на обох кінцях має шліци. А от флянець у мене був лише один. Його шліцову частину я розраховував використати для виготовлення планшайби. Отож прийшлося обходитися "якось так".

Для цього зібрав передню бабку по тимчасовій схемі - сам корпус закріпив поближче до різцетримача а вал перевернув, тильним кінцем до різця.

Виглядав той сетап ось так:

lathe_first_chips.jpg

Видно, що бабка розташована практично по центру станини. Для кріплення в станині прийшлося просвердлити два отвори діаметром 14мм.

На тильний кінець валу одягнув фланець, до нього притиснув фанерний диск, до якого пригвинчено жигулівський шків помпи/вентилятора. Все це добро стягнуте шпилькою, яка проходить через отвір в шпінделі. Фанерка з двигуном на кількох саморізах висить на столі натягуючи ремінь і я точу!

Різець 20мм (по хорошому треба 18мм), сальника немає, стружка летить прямо на передній підшипник, оберти зависокі (700об/хв), вал прикалений але я точу!

Різець прийшлося трохи перехилити підклавши бляшку під хвіст, бо вже надто високо стояв. Тим не менш, процес ішов впевнено і без тих негативних моментів, якими лякають токарів-початківців.


3


0 коментарів


Немає коментарів для відображення

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз