Svin2204

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    78
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Svin2204

  1. А фото підшипника можно викласти?
  2. А я не встиг аварійку зробити на дачі (до дому сім'ю не виводжу, бо по Харкову ще прильоти є, а у мене за домом газова підстанція) -- забрали до війська...
  3. Шановне панство! Прошу вашої допомоги. Є будинок (величенький, близько 150 кв. м., два поверхи), якій отаплюється природним газом. Зараз газопостачання відсутнє, а грітися треба. Чи може хтось підказати, як підключити пропановий балон до газового входу, щоб запустити котел? і наскільки хватить 50 л. балона?
  4. В силу ряда обставин твердопаливний котел встановити неможливо.
  5. Пофіг на газовиків, це буде вирішено. Мені цікаво, чи можна буде використати схему: "газ.балон"--"регульований редуктор"--"газова колонка"?
  6. Фторопласт практично не клеїться. Є якісь клеї, але вони надтоксичні, як мені розповідали, і передбачають сложну технологію.
  7. Ну, якщо вал у мінусі, то це теж можно побороти (хромірування або напилення того ж хрому). Але це вже потребує доступу до професійного обладнання.
  8. Ні, але як красиво ловлять: Ні, але як красиво ловлять:
  9. По мітчикам: ніколи таке на блошихах не бачив?(якби бачив, то купив), по плашкотримачам: ті, що литі -- то продукція ХІЗ, замінив у своєму наборі від *завода імені Воскова" їхні точені висери(по точності кріплення плашки вони однакові, а ось по масі?)
  10. Для цієї дрелі згодиться практично будь-яке автомобільне мастило -- це ж не болгарка з її високими обертами чи "Универсал МВБ 2В", який я не можу з-за цієї йоханої війни відремонтувати. Якщо Reiter хоче напхати туди ХАДО, то це його справа, але я вважаю, що це занадто, а "Що занадто -- то не здраво!"
  11. Я з таким не працював ніколи (відео подивиться не можу, інет поганий). Але, як я писав раніше, у цю дрельку піде будь-яке мастило середньої густини: редуктор розрахований з надвеликим запасом, і перегріти його нереально. Єдина проблема, що якщо закладете рідке мастило, то воно попервах буде лізти з усіх щілин. Звістно, антіфрікционні присадки лишні не будуть, але і потреби у них особої немає: я мастило з дісульфідом закладав у редуктора лише тому, що тюбік лопнув ?. Жаль, не можу знайти у закладках на телефоні ссилку на статтю з "За рулем" 80-х, де розбирались усі існуючи на той момент типи смазок і мастил, а також присадки до них та найкращих варіанти їх використання?
  12. Я б замінив на змазку з дісульфідом молібдену (це та, що йде для редукторів мотокос) або на циатім-201, але у ці дрельки можно закласти і літол, і навіть солідол -- аби змазка не була занадто густа.
  13. Покупка вдала, але рік випуску не з найкращих: підшипники перевірити треба, хоча-б на люфти та тріски, а на якорі -- особливо! Необхідність плавного пуску на цю дрель у мене викликає сумнів: тут не така велика потужність, щоб він був потрібен. Але то вже на ваш розсуд.
  14. От чого всі так лізуть зразу при покупці щось у електроінструменті модернізовувати? Ці дрелі з такими проводами вже по тридцять-сорок років відходили, і ще стільки ж відпрацюють. А перебити обмотки якоря на них, як на мене, нереально: це треба спеціально гвіздком у якір ширяти (і то дідька попадеш ?). Краще підшипники поміняйте на нормальні, кнопку перевірте, фільтруючий кондєр викиньте нафіг, бо він, якщо проб'ється, якір спалить нафіг (у мене на 1202 спалив).
  15. Відгуки про АБ чув від знайомих з сусідньої в/ч край негативні: жре багато бензину, ненадійний, хрен відремонтуєш (в одній з радійок в мене була якась дохла АБ'шка, дуже схожа на таку, як на фото -- наработка 200 годин, відремонтувати не змогли). Краще купіть нормальний сучасний агрегат, але ваші "хотєлки" одночасно тянуть на 10кВт по паспорту?
  16. Лишнім профілактика не буде. Але важливо міняти не на дешеву кітайчатину, а на підшипники нормальних фірм (NSK, SKF), і не з базара. І не забудьте перевірити підшипники у редукторі; якщо не вийде їх зняти, то хоча б на люфти та щелчки. Ну, щодо редуктора... В мене є 1022 іще курковая, так все одно більше діаметра 12 вона не витягує. Пошукайте на блошихах ребір, мені, наприклад, у Одесі попалася 1305 1990р. (на 1 кВт), нульцева усього за 500 грн. Причому лежала вона там аж дві неділі ?. Та і у Харкові пару раз бачив і 1305, і 1206 на благбазі і на ХТЗ. Але, звісно, у сильно б/у стані. Ціну не питав.
  17. Тоді зразу міняйте на ній підшипники: токар на моїй попередній роботі приносив дві чи три таких на заміну якоря, підшипники були дохлі скрізь, і на якорі (обидва клинануті), і в редукторі?. Причому у мене склалось таке враження, що ще з заводу, бо дрілі були досить чисті...
  18. Якщо вирішите взяти 1022, то враховуйте, що якір на неї купити неможливо!
  19. Тю, найшли проблему: купити клємних колодок (ще срср'рівських) під М3, розрізати пластину навпіл та перенарізати різьбу. Зайти сюди: https://mirkrepezha.com.ua/gajka-kvadratnaya-din-562/?gclid=Cj0KCQjwjvaYBhDlARIsAO8PkE0GSQ9MFlm97E7XpcTIAikDUE8Os_onV2O1UDF8dhdyzWCMoAlW0QcaAmuoEALw_wcB Купити гайки і перенарізати різьбу
  20. Легше поставити заміну: По першій позиції: https://www.kosmodrom.ua/rezistor-zminniy-osoviy/wth118-1a-47k.html По постійному резистору: цей тип ви не знайдете, простіше поставити п'ять штук МЛТ'шек 2Вт, 3кОм змійкою послідовно. Або пошукати цементні -- я цього зробити не можу, на дачи інтернет... Ну, він є....
  21. Як я бачив, для нормального укладення з перехльостом троси у місті перехльосту розкручують.
  22. Якщо правильно заложили трос у хомут (з перехльостом), то надійно. Для більшого спокою (і естетичності) рекомендую загільзувати кінець тросу.
  23. Фото надайте: може, хтось і впізнає.
  24. На жаль, не потягне?. А Т16 вже не випускають?. І завод порізали... Тому, тільки розробляти...
  25. Ось тут аж само проситься продовження: "-А от чого нема, того нема. Але Притула вже домовляється про закупівлю UGM-133A Трайдент II. А на Южмаші вже під неї пускову розробляють...