Toris

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    111
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Toris

  1. Здрастуйте! Картер приблизно для такого двигуна можете відлити та обточити? http://www.rotomotor.cz/rotomotor/eshop/1-1-Two-stroke-gasoline-engines/0/5/21-ROTO-70-V2-two-cylinder-two-stroke-gasoline-RC-airplane-engine
  2. Щоби голка вибила шматочок каменюки, в неї треба вкачати скількись там енергії (джоулів). Робота голки (енергія) є добутком потужності електричного імпульсу та часу імпульсу, тобто A = U*I*t. Але стосовно градації удару, я б не заморочувався. Кілька десятків років тому на текстових матричних принтерах друкували картини. Там сила удару завжди однакова, а темнота ділянки визначалась виключно кількістю точок чи площею символа. Камінь, як і папір, також має два стани: або гладенький, або вдарений. Тому задача нашого станка зводиться до роботи матричного принтера з однією голкою, яка опрацьовує двомірний масив: під'їхали в задану точку і стукнули або не стукнули. Сила удару виконавчого пристрою налаштовується один раз в залежності від матеріалу. Ударний пристрій можна взагалі зробити на потужній пружині, а соленоїд буде лише втягувати і утримувати підпружинений ударник. Сила удару в такому пристрої буде регулюватись підбором пружини або величиною ходу ударника до поверхні.
  3. Хоча, є й таке: https://www.ledlamp.com.ua/catalog/svetodiodnye-moduli/modul-md15-1-1w-belyy/
  4. Перепрошую, неправильно висловився. Мав на увазі такі: З яких можна зробити вже таке:
  5. Про "природу зображення" - це це один рекламний міф. Якщо навколишнє оточення буде випромінювати в око таку ж кількість світла, як монітор, то буде повна аналогія читання паперової книжки. Але тут інша засада: при яскравому освітленні на гімняному моніторі видно мерехтіння підсвітки. Зрачок звужується на сумарну експозицію світла, динамічний діапазон сітківки пливе в сторону більшої яскравості і провали яскравості зображення монітора знову стають добре помітними. Око хоче суцільного спектру без мигтінь - і тому мусимо задовільняти око якісним світлом, якщо не хочемо несправностей зору. В мене пацани теж такі хитрі були. Змінювали частоту розгортки і потім дивувались, чому вони не бачать різниці, а я гну йоби і повертаю частоту назад.
  6. Для освітлення діоди мають бути правильні і потужні, одразу з радіаторами, а блок живлення має тримати стабільний струм в колі живлення діода. Наведена Вами схема навіть без стабілізатора напруги, не те що струму. І захисту там не бачу жодного. І діоди неправильні LED-srtip з бухти. Таким світильником можна підсвітити десь шафу з одягом, але не робоче місце. То не ті діоди і світло не те... І лампи-"кукурудзи" - не лампи.
  7. Способны. Осознанно не заметим, но ощутим очень даже. На старых ЭЛТ-мониторах я видел мерцание развёртки 60-75 Гц, работать мог от 85 Гц и выше. Но всё равно через несколько часов без перерывов в глазах ощущение, словно песка насыпали. Когда появились ТФТ-мониторы, то первое время было очень хорошо глазам. А потом ТФТ-шки подешевели - и опять "песок в глазах" на дешёвых моделях. Как оказалось, "песок" возникает при подсветке матрицы лимпами, мерцающими с частотой 100 Гц. Сэкономили, паразиты... Одним словом, сглаживание питающего напряжения в светодиодах - наше всё. Точно так же, как и дорогие светодиоды с люминофором, дающим широкие линии спектров излучения. P.S. С точки зрения физиологии наиболее природный спектр - у примитивных ламп накаливания, запитаных от постоянного напряжения.
  8. Зайдіть в поліклініку до рентгенолога, хай зробить фотознімок. Потім відскануєте та обмалюєте. Або відскануйте в сканері в чорно-білому режимі на просвіт, як негативи сканують. Це, мабуть, найточніший варіант. І зробіть щось деталі, щоби вона не відбивала світло боковими поверхнями.
  9. Х.з, можливо, Ви й маєте рацію... Знаю лише, що американські труби (з тими ж розмірами), які закопані в українську землю і експлуатуються з 1974 року, до цієї пори в чудовому стані і пропрацюють ще стільки ж, якщо будуть так само обслуговуватись (ізоляція, катодний захист, діагностика металу поршнями і т.п.). Може бути, що в газових трубах запас не лише по тиску, але й по міцності та жорскості, щоби тримати грунт над трубою, якщо трохи вимиється грунт під трубою. Але все одно, якщо грунту вимиє досить багато, труба руйнується і тоді це показують по телевізору. ...Однак я не берусь стверджувати, що ніхто нічого в цих трубах не рахував, оскільки не був присутній при виготовленні проектної документації на виріб. Думаю, що таки все рахувалось, бо воно починалось ще при Сталіні, коли за брак "садовили" або розстрілювали.
  10. Нагуглив формулу Барлоу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Формула_Барлоу Це для труби. Не забудьте звести всі величини до системи СІ (паскалі, ньютони, метри).
  11. Можливо, люди це все давно порахували і перевірили практикою? Я, наприклад, працюю з спеціалістам по таких трубах, які мають відповідні освіти, допуски, посади. Показав їм перше повідомлення топікстартера. Вони дали чітку відповідь і я чомусь вірю їм. Вірю, мабуть,тому, що вони власними очима бачили розриви труб під тиском газу, розриви при гідровипробовуваннях, приймають участь у дефектоскопії і т.п. Люди тут правильно розказують про проблеми пласких стінок. Тиск - це величина питома (удельная): сила, розподілена на площу. При одному і тому ж тиску чим більший діаметр труби, тим більша площа поверхні під тиском. А чим більша площа поверхні під тиском, тим більша абсолютна сила хоче порвати стінку труби. Тому при збільшенні діаметру труби під той самий тиск збільшують товщину стінки. І навпаки, якщо під той самий тиск зменшити діаметр труби, то товщину стінки також можна зменшити. Що стосується стінки, то Ви зверніть увагу на форму дна тих же балончиків. Книжки є розумні, називаються "опір матеріалів" чи щось в такому стилі. Там мають бути всі необхідні формули. А якщо Ви дружите з фізикою і тригонометрією (шкільного курсу достатньо) та гарно уявляєте розкладку сил в матеріалі труби, то можете самостійно вивести формулу для ТРУБИ. Знадобиться лише довідкова величина граничної міцності (предел прочности) з довідника сталей та сплавів (сигма якась там). Самі побачите, чому балончик дихлофосу чи ствол рушниці такий живучий, а велика труба не дуже.
  12. Це не та книжка (підручник, а цитували спецкурс), але теж згодиться. Причеплю сюди Вами знайдений файл, хай висить. 1930токарноедело.djvu Спецкурс чи підручник? Можете сюди викласти, якщо спецкурс?
  13. Сфоткайте, будь ласка, обложку і першу сторінку книжки, там, де назва, автор, видавництво та рік випуску. Спробую знайти електронну версію.
  14. ...забули поставити кому і дописати "если найдут и докажут".
  15. Як показує практика, щоби когось там опізнати, необхідне студійне освітлення і гарно підсвічена харя супостата на пів-екрану. Так не буде. А буде якась постать в кепці з козирком, котра аж ніяк не потягне на юридичний факт. У правильного реєстратора на зображенні кожної камери можна встановити зони спрацювання, при зміні обстановки в яких реєстратор буде слати повідомлення на пошту/телефон і перемкне сигнальні виводи для спрацювання оперативних пристроїв. У якості оперативних пристроїв (які теж живляться від надійної системи безперебійного живлення) використовуєте все, що затримає супостата: маркери незмивною фарбою, сітки з піропатронами (є й таке, вироблено в Україні), "цеглу з неба" і т.д. Вам залишиться лише оперативно під'їхати і взяти красенів. Вони можуть бути озброєні, тому голіруч не варто до них сунутись. Одночасно викликаєте ментів. Щоби швидше, скажете, що один вже жмур і скоро буде ще один чи кілька. Все це буде писатись на всі камери. Копії записів можуть бути передані до суду в якості додаткових доказів. Ідеально, якщо у відеопотоці будуть спеціальні мітки, котрі підтвердять відсутність монтажу (розрізки/склейки). Що за мітки - не знаю, не працював з ними. Знаю, що мають бути і також має бути відповідний софт для перевірки, якщо реєстратор правильний. І ще не забудьте організувати правильний запис звуку - правильно розставлені мікрофони значно полегшують впізнавання постатей. ...Стільки рейваху і викинутих грошей навколо злодюг... Простіше, дешевше і гарантовано самопалів наставити. Головне - не підстрілитись самому.
  16. Только покупка системы безперебойного питания и регистратора з возможностью сброса архива в сеть. В идеале СБП и регистратор - под бетон.
  17. Вже щось відбувається: випадає форма вводу логіну/паролю, однак, по натисненню "Войти" браузер пропонує зберегти пароль, а вхід все одно не виконується... І щось дивне коїться з куками: після закриття ВогнеЛиса пароль мій геть не запам'ятовує. Доводиться ходити через "Регистрация-> Вход"...
  18. Попередньо зачистив усі куки. Спостерігаю те ж саме в Chrome, Firefox, Internet Explorer 11. До речі, коли нажимаю кнопку "Войти" - нічого не відбувається, хоча зображення курсору змінюється. Зайшов через "Регистрация", а вже там через кнопку "Войти". Натхненно чекаємо. P.S. Вже з'явився звичний великий напис "Металлический форум".
  19. Такі труби використовують в магістральних газопроводах з робочим тиском до 55 кг/кв.см. Тому 16 атмосфер сама ТРУБА має витримати дуже легко, якщо саме цей шматок не відбракований через погіршення характеристик. Інша справа пласкі стінки бочки та якість зварного шва, яким їх приварено. Перевірте водою під тиском, як порадили вище.
  20. Пора.
  21. Где можно приобрести такие элементы и упр. электронику к ним?
  22. Один розумний чоловік колись казав, щоби не клинило на валах, відстань між підшипниками вздовж вала має бути в 1.5+ рази більша відстані між осями валів.
  23. Огульне лібертаріанство так само шкідливе, як і відсутність імунітету в організмі: організм гарантовано здохне. А совок - це ідеологічна монополія, все інше є похідним. Заради життя організм має знищити на своїй території ворожі бактерії і не впускати нових, щоби вижити. Так і блокада: щось треба прибити, від чогось гігієнічно віддалитись. О, до речі, замок на дверях майстерні і сигналізація - це теж обмеження прав і свобод. Чи нє?
  24. Потихоньку?! Да это уже супер-мега-форум! Дай, Боже, здоровья создателям, администраторам, модераторам, спонсорам и меценатам! Так держать!
  25. Переймати ту ж саму тактику: підіймати хоч якесь виробництво і модифікувати свідомості найманих працівників, які згодом отримають свою долю прибутку і будуть відстоювати СВОЮ фірму вже зі зброєю в руках, щоби ніяка падла навіть не задумувалась про рейдерство того, чого самі не створювали. Тобто це буде повністю "тіньове" чи напівтіньове виробництво, власники якого будуть самостійно розпоряджатись доходами, не залучаючи владу, так, як це роблять бурштинокопачі. Будуть свої видатки на дороги, пенсіонерів та інші соціальні навантаження. Держава в державі. До речі, ці видатки ніби як можна оформити законодавчо, щоби зменшити податково-фондові претензії держави. Іншого не бачу.