Harmix

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    807
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    11

Усі публікації користувача Harmix

  1. Я про те написав але хлопці зауважують що цей компенсатор руйнуеться якщо прогавив ачастки в середені АК. треба більш серьозна переробка АК. А на що воно треба?
  2. Маю думку що доцільним буде на українському форумі видкрити тему про технічну українську мову. Вважаю що ця тема цікава буде не тільки мені одному. Вношу свій внесок в цю справу. Всі словники з української технічної мови які які я назбирав в інеті завантажив у файли нашого форуму. Якщо у кого е така література завантажуйте.
  3. Глушник затримуе не тільки звук пострілу а і стримуе порохові гази які більшою силою бьют по газовідвідному штоку затвору що сильніше бье адній упор затвору. Резові компенсатори частково та не надовго вирішують проблему. А під час бою надійність важливіша для бійця.
  4. перейшов на нову роботу базовий верстат буде кусон 3 то вже знайшов почитав заразщ з ним знайомлюсь Але виниклв проблемка за розширеним планом (хлопці воюють) треба підхопити ще горизонтальну координатку 2м614 треба мануал почитати додатково Може хтось мае посилавння або такого мануала (пофоткае) дякую братство.
  5. Думаю многим будет полезно в одном месте найти необходимые чертежи на данный ряд станков. Просьба в теме меньше слов больше фото чертежей эскизов с кратким описанием.Начну первый, чертежи родной резцедержки и болта
  6. https://chipmaker.com.ua/index.php?/files/file/613-63eab5323b7b5_312pdf/ Героям слава. Завантажив користуйтесь.
  7. Версія 1.0.0

    17 скачувань

    Універсальний кругло-шліфувальний верстат 3Б12.
  8. Світлини зробіть щоб предметно можна було порадити. За звичай не відкидуе різец злам штанги №17 з паспорта мал. 9.
  9. Ідея не моя колега підказав але працює може комусь буде у нагоді. Це маслопровід на 1к62 переходжу на нові матеріали а трубка на 2мм більше це варіант як це можна реалізувати.
  10. Мої Майстерні Верстатна майстерня
  11. Я дав посилання на ДСТУ 3321:2003 там термін Вальниця під номером А 71 в розділі АБЕТКОВИЙ ПОКАЖЧИК УКРАЇНСЬКИХ ТЕРМІНІВ а в розділі АБЕТКОВИЙ ПОКАЖЧИК РОСІЙСЬКИХ ТЕРМІНІВ подшипник А.71 у 90-х ДСТУ 1995 року переклало ГОСТ СРСР і термін підшипник як радянський відповідник там був зафіксований. А вже у 2003 році вводять термін вальниця. То що ми його весь цей час не використовували то від того що технічною українською поміж собою не спілкуемося. Але смішно ще одне слово на якому московити язика зламають бо вальниця таке як і полуниця й паляниця)))
  12. Чому знову підняв цю тему? 4 роки тому вважали не на часі. Але рік тому наприклад Арселор Міттал почав всю технічну документацію писати українською. Але розмовляти українською у побуті то одна справа а для технічної української мови треба знати правільну назву (термін).
  13. Часто вживаемо термін підшипник я не так давно почув правільну назву згідно з ДСТУ Вальниця. Ось що пише Вікіпедія: Вальни́ця (заст. підши́пник) — технічний пристрій, призначений для підтримування вала, закріплення на осі чи іншої конструкції у зафіксованому розташунку, що забезпечує обертання, хитання чи гойдання або лінійне переміщення з найменшим опором, а також для сприйняття й передавання навантаження на інші частини конструкції. На початку теми мене питали чому словники 1928 року? Вікі пише наступне Згідно зі Словарем української мови Б. Д. Грінченка, в XIX столітті валницею називали опору для вала млина. У «Словнику техничної термінології» М. і Л. Дарморосів 1926 р. валниця вже використане для перекладу рос. подшипник, а «Словник технічної термінології» під редакцією І. Шелудька і Т. Садовського 1928 року теж використовує цей термін, наводячи його в сучасній формі вальниця. До 2003 року у конструкторській документації використовувався термін «підшипник», який було визначено як недопустимий у ДСТУ 3321-2003. З огляду на це дублетний термін підшипник є застарілим. Тому використовують термін вальниця. Основні типи вальниць: вальниці кочення — працюють на використанні принципу тертя кочення; вальниці ковзання — працюють на використанні принципу тертя ковзання; Вальниці, що ґрунтуються на в'язкому терті; газостатичні вальниці; газодинамічні вальниці; гідростатичні вальниці; гідродинамічні вальниці; магнітні вальниці — використовують магнітне поле. Кому цікаво більше Ось посилання на ДСТУ 3321-2003 https://dnaop.com/html/34010/doc-ДСТУ_3321_2003
  14. Ну от нарешті він у майстерні тепер його буду готувати до пуску треба багато зробити. Але то вже можу сам а от тягнути було б самому ніяк.
  15. забийте запрос купити канистру б.у. там ціни в 2-3 раза меньші
  16. Прийняв рішення преїхати в столярню верстатами з війною робота на тихому ходу тож місяць сидимо по хатах тільки на визов виїзжаю. Тож маю час свою робити)) ось місяць роботи з переїзду.
  17. https://www.facebook.com/profile.php?id=100008572472848 Креслення для ЗСУ
  18. 2 доби на Вк заблочив свої спільноти для кацапів на половину видалив саму велику була в Вк токарний верстат для дерева 10000 зробив частною та прибрав усіх адмінів. на сторінці розмістив світлини війни. ну і все))
  19. ось світлина дощ на вихідних не дав копати яму для підвалини верстата тому видмивав та частоково розбиравю Зняв задню бабку на ревізію. готую місце для розбору передньої бабки бо збирали до мене дуже неохайно треба докласти рук.
  20. Накрив сьогодні верстат над ним розгорнув палатку. 3Х3метра учора приходив учень на Хапкідо підказав де краще верстат ставити він сам токар. ідея його сподобалась то сьогодні площадку перед верстатною майстернею перепланував повернув как було 2018 році верстак під стіну майстерні горна трогати поки не планую а от верстат буду ставити на цьому майданчику. от тепер буду рити котлован 1200х2900х1000-1200 потім бетон буду лити ну з мене звіт.
  21. купив ось таке щастя тепер буду його доводити до нормального стану
  22. видмив його довів до ладу потім фарбував вважаю таке фарбування самим вдалим через те що станина не така марка а вверх не втомлюе очі біля лімбів чорна фарба не так втомлься очі і більше концентруешся на самому лімбі.
  23. 500 це самі великі оберти при використані четирьохкулачкового патрону. На шильді написано самий великий діаметр 350 а довжина 1000.
  24. Колись робив собі полірувальну бабку і з дуру зробив шків більше а ніж статор двигуна. і двигун був не великий 0,6кВта вал зробив невеличкий шків щоб оберти підняти до 4500 об/хв. хтілось ножі робити)) це був 1997 рік. Ну от двигун був 0.6 кВт 380 три фази все як має бути ПМЕ 211 здаеться пускачі попалив штук 5 (впертий був) а потім почав для себе розбирати ПМЕ 211 10кВт двигун тримають а в мене 0.6 кВт його палять як тільки полірувати починаю.З якого такого дива? А потім зрозумів ротор умовно 100 мм шків 130мм шків на валу 45 мм а войлок 150мм ну от давиться двигун а зворотні токи палять пускач. Це ми зі знайомим електриком ребус розгадували. потім уважно почав дивитись як те конструктора виріюшують вони крутний момент піднімають щоб на двигун зняти навантаження. шків не має перевищувати діаметр ротора або якоря. Може і дурня і інстітути це по іншому викладають але після того корегування наватаження на двигуни я не маю проблем з випалюванням електрики.