garbuz

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    45
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    1

Усі публікації користувача garbuz

  1. А скажіть мені шановні, нащо той гемор зі свічками запалення? Економіці суцільна економність? логіки не бачу.
  2. та таке.... не згоден. По бєдності може й піде для початку. а так то хєрня. Двотактний мотор, 100-річної давнини. Для друзкоруба краще чотиритактний. Благо цього добра зараз навалом. Хоч дизель, хоч бенз... І не шморгаєшся з тим гармидером дрімучим.
  3. @Ігрек Я зміню місце дислокації гріндера трохи. Коли встановлю то поки буде терти в корито з водою. НУ а так канєшно щоразу проходячи в епіцентрі по інструменту, пускаю слину на промислові пилососи. У мене і без гріндера пилюги вистачає поки що, і я не парюсь. За всим не вженеш.
  4. Вітаю формучан. Довго думав, довго збирався і я свою темку запіліть. Чотко моніторю всі теми про майстерні. І от нарешті вирішив що можна. Одразу позначу що до чіпмейкерства я далекий, і майстерня планувалась під сервіс та ремонт мотоциклів. А вийшла файна ігрова кімната для великого хлопчика. По спеціальності я авіатехнік, працюю на мануфатурі, і часто буваю у відрядженнях за кордоном, тому поки що так. Незнаю як фото чередувати з писаниною тому спочатку трохи буков потім фотки. Майстерня являє собою гараж 4.5х7м. Купив "гроб", тільки тому що біля житла, і великий за розміром, більший ніж стандарт 4х6. Від старого гаража лишились тіки пережня і задня стінки, але дебело допрацьовані. Дах був дерев'янний, критий залізом, потім шифером. Все в топку, сам з товаришами за один день зняв старий дах і кинув повністю новий, як годиться, з паро-гідробар'єрами, вати 100мм, профнастил 0.5мм. Підвал на весь гараж. перекриття покладені з перепадом в 300мм, вирівняв пінопастом (щоб не сипати камаз щебня) поверх заармував композитною арматурою і залив 70мм бетому М-200 з "міксера". Поверх всього приклеїв вітчизняний "грес". Поставив нові РІВНІ ворота, Три стіни затеплив ватою і зашив ОСБ плитою. Бокову не планував зашивати, але кинувши маяки стало зрозуміло, що вирівняти дешевше ОСБ на профілях ніж 3 куба штукатурки. Вобщєм основа гаража будувалась в хароші савєцкі часи, коли "все було" і їх всі боялись, а з будівельного вимірюючого інструменту існував тільки одвіс в одному екземплярі, який лежав в міністерстві в сейфі, тому як і все будувалось "на глазок". Проклав нову проводку. Одразу встановив сигналізацію на пульті у "Поліції охорони". Рік пройшов, і чуваки відпрацювали абонплату років на 20 вперед. Стіну задню підломили і залізли, але взяти ніц не встигли. Я якраз був у відрядженні, дав команду, через тиждень задня стінка була заварена 18-тою арматурою. Шоб шкоди хулігани не робили. Цього року прикупив сусідній гараж в такому ж стані як і майстерня, зремонтував його (об'єм робіт такий самий, але наймав шабашників бо не маю вже здоровля на ті забавки), і всю техніку, через яку перечіпався, перевів туди. І майстерня стала майстернею. А сусідній гараж став гаражем.
  5. Ай.. значить 1200... а то звідкись не з цьої опери))) Конуровочні колеса і все інше то окремо. Я ніц не купував бо поки не потрібно. Ааааа. ше він поворотний. Неповоротний був на 500грн дешевше. Частотник ні, то я окремо брав 3-х кіловатний, Дніпропетровський.
  6. Характеристки зарац ніц не пам'ятаю))) завтра подивлюсь напишу. Стрічка 1250, але чіста заради експерименті ставив 1500, троха задовга))) Вірніше дишло короткувата. Але працює. Роліки сталь, шків (якщо ви його мали на увазі) стал. Двигун 1.1 кількість обертів не пам'ятаю. П.с. ручки з латуні то вже я точив, лічно))) Та, три фази нам тіки сняться((
  7. йо хлопці. То нема питань. Я ж ніц не кажу лихого, я запропонував порахувати. Я теж на фабриці по графіку працюю, але проектів вагон, а мене ще по пів року не буває в країні. І оці довгобуди..... з мене вистачило сведлильного, більше року бавився. З гріндером було б так само. А так купив, і не бігаю по токарям фрезеровщикам))) Я обрав більш простий варіант. Мені просто цікаво скільки би то зайняло часу. +- рукавиця...
  8. @Бескид Якщо є час та натхнення дешевше зробити самому. (тільки порахуй час який на це витрачено і помнож на вартість своєї години роботи + ВСІ ВСІ матеріали, хоч з прийомки хоч з металобази, тіки час пошуку по прийомкам теж порахуй, всі перевезення, рух між магазинами-прийомками теж, і всі ці години треба помножити на нормочас) І побачиш чистий профіт.
  9. Можна купував у хлопаків з Нікополю, знайшов їх на ютубі (забийте в пошук Гріндер Мастер). Коштував не багато не мало 9000 гривень. Їздив забирать сам, бо мав час та натхнення, та хтів пощупати те все в живу.(ну і мені тут не далеко, а я не люблю багато грошей відправляти не бачучи за що.)
  10. @SkosarV Я ж написав зразу. Я не дуже чіпмейкер. Я більш механік ніж токар. Розібрав, зламане викинув, нове поставив, зібрав завів і клієнт задоволений уїхав. Я як би хочу таку цяцьку як токарний але ще не придумав шо я з нею буду гратись. Так що поки купую іграшки яким можу вигадати виправдання для себе. Дружини дітей не маю єслішо. А точнути щось маю пару колєгів, і на фабриці і на "волі". Так що робочі питання вирішуються і так. "Китайців" не люблю, ні мопеди ні станки. Без аргументів. Просто не люблю і всьо. Чому шлак? Ну за час вивчення інформації по станкам дійшов висновку, воно все уложне. Одне - більш, друге - менш, третє - ще походить, четверте - ну завіси точити можна, п'яте - тіки на прийомку. Я трішки перфекціоніст, ну як мінімум перфекцепофігіст (хотілось ідеально, але біс з ним і так пайдьот) тому поки без токарного. я знаю про нові урали єслішо.. Але мене не треба. Я вже маю файний оппозит. Так що було на уралах в кінці 80-тих?
  11. @SkosarV Я вже один заніс))) Свербить у сраці якийсь токарно-фрезерний до 3-х кіловатт. Але дивлюсь відоси, читаю теми... він у мене не пустить стружку. Бо на старому шлаку я не зможу морально працювати, а реставрація не має сенсу, бо я не тим заробляю.))))
  12. Гальма Брембо і інжектор німці прикрутили на моторолік в кінці 80-тих (гальма ще раніше на моделі R90S)..... Одні з перших по мото-інжектору доречі. Шо там було на Дніпрах та уралах в кінці 80-тих? варіант з грузовим коритом замість пассажирського, щоб більше краденого влазило???
  13. Я не знаю за чим плачуть гамериканці, і пропоную порахувати кількість Харлеїв в штатах і кількість уралів. Це як диковинна тваринка в їхніх краях. Якби капіталісти з бундестагу вважили за потрібне і економічно вигідним, то відновили б випуск Сахари, і вона б на цей час еволюціонувала до ніїбічєского папєлаца. урали б нервово курили махорку в кацапських глубінках, навантажені під сраку краденим чимнебудь.
  14. ну як пішли, спробували підти, але перечепились і заблукали в свєтлом савєцком будущєм, а БМВ розвивалось при загниваючому капіталізмі. От і маєм результат.
  15. гашо? це хвороба. Але не заразна, суспільство може спати спокійно. Тільки невеличкий відсоток колишніх власників вітчизняних корчів еволюціонує в найвищу стадію оппозитчика, і продовжують свій шлях на БВМ.
  16. НУ і головний винуватець створення майстерні, його німецька непереможність ГуС Максимович kardanisch praktisch gut/. ТІки не в тому плані що часто ламається, не ламається взагалі. Але обслуговую його сам. А заразом сервісую ще два таких, моїх товаришів. НУ і взагалі коли є час та натхнення то не гребую сервісом всьогопідряд двоколісного. Від підрегулювати карбюратор до капіталки двигуна. Але на широку ногу те не ставлю, бо на фабриці процент жиров у маслі трошки більший. Тому поки що так))) Вцілому отако во хлопці. Пишіть, критикуйте, рекомендуйте, питайте, пропонуйте і т.д..... флуд і холівар вітається.)) ДЕ я спалився?
  17. Собсно брама. І електро щиток. Кришку ще не роблю бо ще не все завів. Частотничок висить. Перетворю одну фазу на три для свердлика.(частота 50 герц, в свердлику повністю трифазна схема, і поряд кнопки пуск стоп дистанційно виведені з частотника, я в цьому ніц не шарю, але електрик сказав так довше проживе частотник) Я ТАК ЗАХОТІВ. три фази підключити анріал, простіше свою електростанцію побудувати. НУ шо ще, по ручному електроінструменту троха маю, болгарки 125, 230 Макіта, Перфоратор, лобзик - Макіта, фен і шліфмашинку вде писав. Аккумутяорна дрель (в народі шуруповьорт) - Макіта, старенький, років 5 йому але ще на рідних аккумах. Дві дрелі на дроті, 11-ти річна DWT 400 ватт, і трішки молодша кіловатний Фіолент. Працювали вони дуже моцно за своє життя. Я з ними ще стройбанив в юності. Міняв тіки щітки. Минулого року на фіоленті замінив кнопку. НУ і добряча купа ручного іструменту, ключі, викрутки, чамайдани з різними зй'омниками, підкати під мотоцики двох типів. Всякі приспособи... З часом як буде цікаво то покидаю конкретніше.
  18. Музіка, ноут з інтернетом через мобільний модем, чай-кава, помити руки, посуд ( вода тече на вулицю за гаражі, там нема ніц, полоса відчуження і залізниця.) Аптечка з пластирями всякими. В столі здається ще щосб міцненьке стоїть пару пляшок. Але я туди давно не заглядував, бо привіз собі з Пакістану хворобу Боткіна, поки що на дієті, то і решітка мангальна пилом припадає, і пляшки з бургундським теж.
  19. Важка артилерія моєї майстерні. 2М112, куплений в стані "гроб" більше року перманентно бавився... Працює, правда є один нюанс ше, але нема натхнення. НАбив патронташ сверл від 3-х до 11-ти через десятку. Давєча трєтьєго дня прикупив тиски поворотні 80-ті. В черзі на реставрацію... Компрессор двопоршневий, в епіцентрі купував. Працює не часто, так ото колеса качає, продуваю всяке, і гаковерт купив пневматичний ударний. Для особо непіддатливих гайок. Компрессор з часом перекочує в підвал, аби не тарабанив мені під вухом. Але папізже, коли порядок дійде до підвалу.
  20. ПІчка модель МARK-1, зварена була з гівна і палок, а також шміру що ввалявся в гаражі. Вже два роки збираюсь оновити, але все ніяк. Горить в ній все підряд))) І 30 квадратів майстерні при вуличних -20 тримає без напряга +20, спалюючи 3 відря сміття. НАбридли мені бутильки і каністри з водою по всьому гаражу. Купив бак на 125л. РАз завіз води і забув на місяць два.. в залежності від інтенсивності хоботні в майстерні. Дровцята то свіжак звалений восений за гаражами, сохне. А так дрова тримаю в підвалі (в підвалі сухо) одну кімнатку в 12 кубометрів виділив під дрова, зараз там на вскидку 7-8 кубів дров. У ніші під баком монтажна пилка АЕG, фірмова каністра для зливу відпрацьованого мастила, і в гибині балансир для мото-коліс, фірмовий. Зверху Бошевскі фен, і ексцентрикова шліфмашинка.
  21. Робоче місце номер 3. Варив все з нуля. Раму сам, шуфляди замовляв, щоб гарненько погнули. Якістю виконання задоволений. І не шкодую що не взявя сам ліпити. В шуфладах ще ніц не лежить окрім 230-той болгарки))) Минулого року купив гріндер. Яка зачотна штука, незнаю як я раніше без нього жив. Поряд буде ще один стіл, вже порізав заготовки, поварю згодом. НА столі шматки мого мотоцика))) Під столом старі мешти, які носити вже не носю а викинути рука не підіймається.
  22. Робоче місце номер 2. Тиски дістались з цим гаражем, розбиті без губок. Зремонтував. Стіл забрав з дядькового гаража. Етажерку де стоїть півавтомат варив сам, кутник 25-тий + ОСБ. Робоче місце планувалось під зварювальні роботи тому зверху вліпив витяжку. Тягне слабо, але від піватомату диму не багато якщо фарбований метал не варити тому мене влаштовує. Краще ніж нічого. Піватомат... Вирішив підтримати вітчизняного виробника. Це чудо збирають у нас в Запоріжжі, "Елсва" називається. Хвалили мені його, а я не виварив ще 5кг дроту вже 4 рази возив на ремонт. Вобщєм не рекомендую. Маска хамелеон, не дорогий, десь 500-600грн. Але працює справно. Лишень коли варив у підвалі напівтемному затримка по затемненню. Але то була разова акція. Ще маю інвертор Дніпро-М 260Міні. ним працював поки не придбав піватомат. Тепер дрібне з нового металу варю півавтоматом. А електродом валю все підряд, тіки на вулиці )))) НЕ аерхній полиці всяка хімія, масла, змазки, клеї, розчинники і т.д. У столі в шуфлядах напильники, наждачка, абразивні круги в одній, в іншій жменя струбцин різного походження і деякий елктроінструмент ручний. "Наждачок" запілєн під дріт, войлок, пінопласто-пісчаний (незнаю як він правильно називається) і таке інше, під все окрім абразивних кругів. Під них готую ЕТ, щоб зар поставити камені, заправити і не чіпати поки не зітруться. А на цей чіпля. все що не потребує виставляння в сотку.
  23. Тепер троха світлин і коментарів: Робоче місце номер 1. Рама столу дісталась з гаражем. Зроив столешницю з фугованої полової дошки, зверху вальнув нержавійку. Колєга підігнав по братські. Помалу розвісив інструмент, зробив згодом етажерку з ящищчками. Для молотків тримач, доя викруток, для всяких кучаок-пасатіжів... таке інше, підвісив трохи лоточків для дріб'язку. Але вони згодом звідтай перекочують. В столі всякий гармидер)) Поки що так. шуфляди всі врятовані з гаражного смітника чи я вже і не згадаю. на скору руку прикрутив їх сюди і понапхав всякого. На столі ЕТ-62 в процесі "реставрації".
  24. У мене димарь іде по гаражу 3.5м горизонтально, уклон десь до 20 градусів. Вертикальна десь на 4м від землі, з неї ні конденсат ні сажа в горизонтальну не попадає. Чищу раз на рік влітку. Хоча кочегарю не кожен день, але сажі не багато в горизонталці. П.с. отработка в тирсу це файна ідея. Бо і того і того маю троха, викидать рука не підіймається, будем палит.))) П.П.с а чи реально додати якийсь пальничок на отработкі в таку пічку як у мене..?