Rad1st

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    20
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

18 Нульова

Про Rad1st

  • Звання
    Учасник
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Микола
  1. По темі - крім установки фільтра (що є досить сумнівною мірою, як на мене) рекомендую всеж раз на тиждень-два знімати з апарата кришку та продувати плати повітрям з того ж компресора. Фільтри мають здатність забиватись, поки їх ніхто не контролює, що призводить до поганого охолодження та перегріву апарата. Відносно просте рішення - кинути гофру від вентилятора апарата кудись на вулицю, наприклад, чи в місце з більш чистим повітрям, якщо умови дозволяють.
  2. Комфортно не буде, у камери і дисплея є солідна затримка, на тих же дешевих usb-мікроскопах це добре відчувається. Якби щось таке працювало - китайці вже б зробили) Хочете зберегти очі - купіть нормальну маску, або варіть через затемнене скло з дуже яскравим освітленням (все руки не доходять спробувати цей варіант, всього лише прикрутити потужний налобний ліхтар прямо на маску)
  3. Яка модель станка? фото? Яка стійка? скільки йому років? люфти міряли? яким софтом користуєтесь?на інших програмах теж не складаються деталі чи лише на одній? що пробували міняти, що змінилось? Так багато питань і так мало відповідей..
  4. А вам для чого взалалі? Працювати буде (весь ютуб так свої шви і знімає, хоч зі склом, хоч з хамелеоном)
  5. Не треба так, у деяких з радянських трансформаторних мастил містяться поліхлоровані біфеніли (ПХБ) - дуже токсичні та канцерогенні речовини, контактувати з ними геть не потрібно. Ось хороша стаття про них https://habr.com/ru/post/652133/
  6. Наберіть виробника, у них досить адекватний сервіс, але такі тиристори не завжди є в наявності сайт номери звідти ж: Сервис / технические консультации Киевстар:(096) 258-27-74 МТС:(095) 700-81-87
  7. Думаю, з недалекістю клієнтів вже пора змиритись, краще навряд чи буде, тож треба вчитись працювати з тим що є, і добувати з того максимальну користь для всіх сторін. Не знає замовник деталей - поясніть йому в двох словах техпроцес (це до речі теж не всі вміють) і що вам треба знати для виготовлення конкретно його деталі, щоб все запрацювало, тут же по ходу можна і ескіз накидати, з уточнюючими питаннями і порадами. Корона від того не впаде, із втрат тільки ваш час на розмови. В зовсім складному випадку - просто пояснюєте чому саме це буде так довго і дорого - в результаті замовник не буде відчувати себе неповноцінним, а ви виглядаєте як профі, що точно знає за що бере гроші.
  8. Як для спробувати - нуу можливо, для дому та нечастих робіт. З виду - типовий китай. Тіг там досить умовний, безконтактного підпалу немає, з таким же успіхом можна будь-яким ММА джерелом варити, підключивши пальник з краником. Характеристики можна сміливо ділити на два, а то й більше, чесних 330А в таких габаритах фізика і ціни покищо не дозволяють робити). Якщо в планах є робота на півавтомат (а він таки приємніше після електродів)) то я б шукав щось більш якісне-фірмове, але б/у, або збирав більшу суму.
  9. Це вже питання до чесності продавців/імпортерів та рівня обізнаності покупців, які завжди хочуть подешевше.
  10. А які, власне, параметри не відповідають дійсності, що саме не так з апаратом? Скільки по факту видає струму на максимумі, ви міряли? Безконтактний підпал (осцилятор, характерний звук розряду при натисканні кнопки) є в ньому? З досвіду ремонту цих китайців - заявлений струм треба ділити десь на два, більше 160А з таких ще ні один не видав. Ну і, щодо срачу "джесік та дешеві клони", перше повідомлення пана@Seregan35 було про модель Jasic Е201, яка дійсно суттєво відрізняється (габаритами, функціоналом та елементною базою) від старішої моделі "сундука" з аналоговим управлінням Е101 та його клонів, переплачувати там є за що. Щодо клонів (Edon, brima, wsme) - з того що доводилось бачити вони мало чим принципово відрізняються, і по надійності будуть плюс-мінус однакові з джесіком, якщо не ганяти постійно на максимумі та вчасно видувати стружку з плат то все буде окей.
  11. Плюс за uni-t, багато знайомих користуються, ламаються в основному з вини користувачів (ввіткнули в розетку в режимі струму, міряли кіловольти на осциляторі або нерозряджений конденсатор ?). Більш дорогий UT61B вже три роки майже щоденно в сервісі працює, тільки щупи періодично ламаютьсят(в основному теж з моєї вини)) Якщо треба точно і надійно водночас, то ціни трохи інші будуть вже. Зараз є купа непоганих китайців, шукайте огляди/відгуки на тому ж mysku.ru, наприклад ZOTEK ZT102, вживу не бачив але по оглядах наче гуд, і по ціні якраз в бюджет вкладається.
  12. Для робіт з електронікою (і не тільки) можу порекомендувати стоматологічні зонди, дуже зручно, знайти зовсім не проблема, 20-60 грн залежно від стану, виробника і жадібності продавців. Одразу там же можна спитати за скальпелі, пінцети і лопаточки, зазвичай виходить дешевше ніж в радіомагазинах.
  13. Стрічкова теж універсальна (є полотна по дереву, замовляв на схожу пилу, вийшло щось біля двохсот гривень), але для роботи з деревом торцовка таки зручніше. З іншого боку, стрічкова пила, закріплена вертикально зі столиком - суперзручна штука, набагато краще болгарки у відрізанні різних дрібних залізяк та при різах невеликих пластин. На фото власний "колхоз", пилка Workman куплена без станини, а коли треба було то окремо вже не знайшлось, довелось робити самому з того що є. Жорсткість не найкраща, але якщо не спішити то ріже прийнятно, набагато рівніше ніж руками та болгаркою. Зі столиком сфотографую після свят, якщо комусь буде цікаво.
  14. Хочу додати на рахунок розборки - вважаючи що плазма генерує багато пилу і зазвичай використовується в ненайчистіших місцях - рекомендую хочаб раз на місяць (а то й щотижня, якщо працюєте постійно і в цеху срач)) знімати кришку і продувати то все повітрям з компресора, пломб зазвичай ніхто ніяких не ставить. По досвіду роботи в сервісі - десь половина апаратів ламаються якраз через замикання по пилу, або в осциляторі або на силовій частині, і це зазвичай не є гарантійні випадки, тому краще перестраховуватись. Ну і не тягнути з заміною розхідників, дивитись щоб то все (сопло та електрод) не вигорало зовсім, бо згодом починає горіти і ізолятор в головці плазмотрона і ви попадаєте на його заміну. До речі, якщо рукав цілий то можна міняти тільки голову, вартість десь біля тисячі гривень, підключення там на різьбі та деколи одна/три точки пайки.