Наливайко

Користувачі
  • Продажи

    14/5
  • Покупки

    18/5
  • Публікації

    1 002
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    9
`

Наливайко останній раз здобув день на грудня 15 2021

Наливайко має найбільш улюблений контент!

Репутація

523 Відмінна

2 підписника

Про Наливайко

  • Звання
    Реєстрація
  • День народження 08.05.87

Персональна інформація

  • Стать
    Мужчина
  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Тарас

Налаштування Барахолки

  • Мінімальна сумма для пропозиції
    0

Відвідувачі профілю

4 419 переглядів профілю
  1. На мою думку при живленні 220в потрібен варіатор. Маслостанцію свою я описував, це пластинчатий насос і 750 Вт двигун. Оберти головного двигуна 1500, це основний діапазон для ніжного станка. Двигун вибирай який хочеш, в них ефективність доволі схожа. Серводвигун дорогий, асинхронник дешевий. Якби мені довелось вибирати між підключенням 3 фаз і серводвигуном, я би вибрав 3 фази, бо це можливість росту.
  2. Я про це писав вище в гілці. Поставив двигун 1500 об/хв, 3 кВт, 18.6 Нм номінальний момент. Може нормально точити сталь до Ф80 мм, вище тільки на малесеньких зйомах. Вище 100 мм ледь ледь щось виходить. Нажаль мій станок сильно вібрує на переборі, точити з перебором неможливо. Вважаю, що цьому станку потрібен двигун на прямий привід мінімум 4.5 кВт, а краще 7-8, якщо номінальні оберти 1500 об/хв.
  3. Цей шпіндель вимагає реставрації, вона економічно не доцільна.
  4. Я б пробував продати. Як мінімум через те, що дехто тут варить станину з рейок, кутників, чіпляє туди задню бабку зроблену власноруч з бляхи і таке інше. І часу і грошей на те піде значно більше, ніж так сяк відрихтувати вбиту станину. У різних людей різний старт. 2 ціни лому, та хоч півтори, але з вивозом силами клієнта, думаю продасте. І самому не доведеться кантувати його на прийомку.
  5. подача настроюється на заводі, визначається діаметрами отворів, які живлять кожну кишеню. Але там часто є стружка і здоровенні заусенці, ще з заводу.
  6. Ні, зігнути шпіндель так щоб була залишкова деформація нереально важко, не бійтесь. Я говорив про пружну деформацію, це якщо затиснути довгий вал у патрон і тягнути його десь біля задньої бабки, можна наміряти десятку на індикаторі на патроні легко. Радіальний рідний 5 соток, варто міряти в горизонтальній і вертикальній площині. Осьовий великий, має бути біля 4 соток. Але осьова опора ремонтується елементарно, лише треба пошліфувати деталі в правильний розмір. саме при вимкненій станції треба міряти люфт, бо сплисти шпіндель може і не в центр, якщо подача не збалансована.
  7. Я такий давно ганяю на втулках. Варто перебрати шпіндель, передивитись втулки. Якщо їх не загнали до вас, збирайте все назад і користуйтесь. При працюючій маслостанції втулки практично вічні. Правильний перевід на підшипники влетить в копійку. Ще й можуть вам запороти і шпіндель, і посадку підшипників у передній бабці. Видимого підвищення жорсткості не отримаєте, бо сам шпіндель тонкий і довгий, при прикладанні важеля згинається. Вчора точив на своєму валик, 5 поверхонь, всюди вписався в сотку допуску. Ще не повністю впевнений, треба перевірити, здалось що точність може гуляти якщо шпіндель крутити вище за десь 2300-2400 об/хв. Але нижче за 1800 як казав в соточку, хоча насправді точніше, просто не маю мікронного мікрометра в діапазоні 0-25 мм щоб виміряти. Якщо маслостанція рідна, варто поміняти насос на пластинчатий і мотор на 0.75 кВт, буде тихіше. Все я описав у своїй темі. І дуже варто забрати пропуск в моделі в назві теми, бо пошукова машина вас не побачить.
  8. Про це давним давно писали в радянській книжці, Пекеліс вроді. Про токаря писав, що у витрату часу на виробництво включається: ознайомлення із кресленням, узгодження спірних моментів із технологом якщо такі виявлені, отримання заготовок, планове змащування вузлів станка, виготовлення деталей, здача деталей, прибирання станка. І ще що я позабував, але входить у звичний виробничий процес, ті дії, які тягнуться цим виробничим процесом, наприклад поїздка на нову пошту за деталями під обробку і їх відправка замовникам. Додаємо сюди виготовлення креслення, якщо на те воля виконавця. Премію за наднормову працю теж не забуваємо. Все це має бути оплачене, або свідомо віднесене до розділу "благодійність". А безпосередньо по темі: от я наприклад почав хоч щось робити з металом всього лиш 6 років тому, самоучка. В моєї сільської школи була окрема будівля зі шкільними станками, їх нам одного разу показали як вони виглядають. Чесно, не запам'ятав їх взагалі. Потім в 7-8 класі на трудовому навчанні нам показали, як виглядає креслення, і ми зробили антени для телевізорів самостійно. Шкільна освіта на цьому вичерпана. Якби я отримав від батьків благословення вчитись на технічну спеціальність, це був би якийсь технікум, де мені б показали книжку. В книжці описана робота на фрезері 1920-х років, був би курс по ремонту ГА49, можна було б навчитись на ремонт телеграфної апаратури. В наші дні я чув, що вже є де повчитись більш менш сучасної металообробки, але попередніх три десятка років це просто технологічно-освітні темні віки. В принципі я не раз чув і про радянських заводчан, що коли приходив новоспечений відмінник після училища на завод, йому говорили "забудь все що знаєш, тепер будеш вчити реального виробництва". Тож сьогоднішній стан основної маси замовників не є дивним, він закономірний. Зате зараз є доступ до практично будь якої літератури. Я хочу освоїти теорію гідростатики, 10 хвилин погуглив і знайшов книжку 2015 року випуску англійською. Не треба записуватись в чергу у бібліотеку. Із часом розшарування по кваліфікації тільки поглибиться. Наступають промислові роботи, вдосконалюються техніки маніпулювання купівельними бажаннями, масовий споживач стає простішим.
  9. я таке на відео тільки бачив. Так працює лазерне маркування, видно рухається тільки оптична система, скеровує промінь куди треба.
  10. Відомо, яка саме установка була куплена? Хоча б грубо, кухонний осмос за 3000 грн чи промислового рівня.
  11. Перш ніж заперечувати, прочитайте уважно. Я писав про цанги ЕР, в них малі цанги працюють на 0.5 мм діапазону, для прутків до приблизно 4 мм. А далі менш точні копійчані цанги, в яких точність сотка чи дві, спокійно працюють в діапазоні 1 мм. Навіщо калібровка?
  12. Дрібним деталям потрібен цанговий патрон. Я придбав під ЕР цанги, посадка на внутрішній КМ5. Є ще варіант кріплення за стандартний зовнішній короткий конус.
  13. Перехідний фланець не повинен гнутись. Це швидко проявиться на доволі невеликому вильоті заготовки. Заготовка із вильотом працює як важіль. 20 мм товщини фланцю вважаю необхідним мінімумом.
  14. в кінці буква В, натякає на високоточний? Давно читав гост. Патрон з одним сателітом апріорі мінімум підвищеної точності. Не знав що Псков не тільки брак гнав.
  15. @Кіт.Сірко метод дуже дуже такий собі. Маю два нових великих свердла, одне напильник не бере, друге бере непогано, різниця між ними може бути 5-7 одиниць HRC. Працюють обидва.