pianoservis

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    13
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

0 Нульова

Про pianoservis

  • Звання
    Учасник
  • День народження
  1. Народ, дякую, що так відгукнулись і стільки часу цьому присвячуєте. А може підкажете якісь перевірені сайти де можна підібрати мотори і всю трахамудію для них. Ну крім аліекспрес - це то ми знаєм
  2. Редуктори там мусять бути, тому що потрібно задавати натяг керну (серцевини струни). А вона досягає деколи більше 150 кг. Думаю, що таку натяжку не можна давати безпосередньо на вал двигуна.
  3. О, дякую, це вже важлива інформація. На рахунок 1,8 гр. це не велика проблема, навіть і 90 градусів якщо назустріч навивці. Але якщо по навивці то це багато, бо дасть прослаблення навивки після релаксації керна. Ще одна річ, що для міді натяжка дається вручну. І тут питання, чи вистачить 0,3 -0,6 Нм. мотору, щоб не втрачати кроки? Особливо на малих обертах. Чи ці кроки мотори будуть втрачати разом чи один (наприклад до якого ближче йде натяжка). Бо це може закінчитись моїм оком на обірваній струні
  4. Та по великому рахунку нічого. Я просто не волочу в цих справах, мотори, драйвери, плати управління, блоки живлення ну і саме програмування. Тому подивишись перше відео подумав, що це питання можна вирішити простими моторами, частотником і грубо кажучи резистором Але мабуть прийдеться схилятись в сторону крокових двигунів.
  5. Що ж це за шайтан машина вийде, навіть не уявляю собі конструкцію.
  6. Ну ось є іще одне рішення за допомогою крокових двигунів.
  7. Що до точності синхронізації. Ну уявімо, що найдовша струна 3 метри, найтонша мідь для навивки 0,30 мм. Виходить, що потрібна точність 0 градусів розбіжності на 10000 обертань. Далі заготовка міняється і все спочатку.
  8. Дякую всім за активність. На жаль конкретних даних ні креслень немає. На станках де синхронізація виконана через вал, мотори стоять різні від дрельки на 700-800 ватт до 2х кіловатних, а може і більше. Але це не дивно, там потрібно крутити трансмісію. Думаю, що крокові двигуни потужністю в 40-50 Нм. підійдуть, але вони самі дуже дорогі і ще плюс драйвери та потужний блок живлення. Тому то мене і зацікавило вищенаведене відео, бо ті мотори не схожі на крокові і сервоприводи. Але все ж таки свою функцію виконують.
  9. так, абсолютно вірно
  10. Дякую за відповідь. Цю задачу можливо вирішити і механічно, але теж є свої нюанси. Станок повинен мати довжину 3200 - 3300 мм. Такий вал хрен знайдеш, я вже мовчу скільки він буде коштувати. Крім того задня бабка має бути рухома приблизно на 1500мм. ходу. Тобто вал має бути шліцевий. Ось на цьому відео, щось подібне що я хочу. Можливо хтось впізнає що це за мотори.
  11. Вітаю. Шановна спільнота, якщо буде цікаво то пізніше розповім про сам станок. А на сьогодні цікавить одне питання. Чи можливо синхронізувати роботу двох двигунів, тобто щоб кількість обертів була однаковою на енний проміжок часу. Чи вдасться цього добитися просто підключивши ці мотори паралельно до одного частотника? Задачі: плавна зміна швидкості без втрати потужності, реверс, синхронність обертів. Ще одна деталь. Ці мотори стоять один навпроти другого, тому потрібно щоб крутились вони в одну сторону. Тобто один вліво, а другий вправо. Дякую.