Віталій Дорош

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    356
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    6

Усі публікації користувача Віталій Дорош

  1. Привіт усім. Ось хочу познайомити Вас із своїм закладом де я працюю та розвиваюсь. Це є Центр дитячої та юнацької творчості що в Хмільницькому районі Вінницької області. На базі нашого центру функціонує 30 гуртків, включаючи і сам центр. Тільки в нас в приміщенні ведеться 12 гуртків. Всі решта від нашого центру але по сусідніх школах. Гуртки всякі-привсілякі. Тільки я сам веду чотири гуртка. А саме: "Ремонт побутової техніки", "Конструювання малогабаритної техніки", "Енергозберігаючі технології" та "Початкове технічне моделювання". А мій колега, ми з ним разом в одному класі працюємо, охоплює авіамодельні гуртки. Та чомусь так виходить, що ми підтримуємо один одного на кожному занятті. І літаки з дітьми виготовляємо разом, і побутову техніку ремонтуємо. Також в нас є гурток крою і шиття, малювання, музики, паперопластики, діти працюють і з бісером і з папером, картоном.....
  2. Ось наший, майже готовий. Електрику дочіпляти потрібно, ну і основне, налаштувати. Пробував зв"язуватись з людиною, яка має канал на ютубі "Мне интересно". Мож хто підписаний, той знає. Він чоловік з золотими руками, 3 D принтери склав і не одного. Хотів, щоб він нам допоміг. Навіть відіслати до нього отой принтер, щоби довести до ума, але він мовчить..
  3. Образливо звичайно, то весь ширпотреб виготовлений вручну...
  4. А ось фото з інших районів. Технічних гуртків майже немає.
  5. Сьогодні відбули виставку у Вінниці. Ось фото керівників гуртків та нашої палатки:
  6. так то вже на карт можна ставити, 110 трохи забагато. І кріплення треба робити. А тут все по місцю стає.
  7. Катаються вони на території закладу. На дорогу їх не пустить ніхто. Так і на картові теж катаються. Тож так саме і себе підставляємо.
  8. Хочу замовити для мопеда двигуна китайського. Що думаєте? https://www.motorcycle-parts.com.ua/product/velomotor-v-sbore-f-80-ss-chyornyj-s-ruchnym-starterom/
  9. Доброго дня. Та я є, просто прихожу з роботи пізно, ПК близько до дітлахів, а вони сплять... Дуже радий, що є ще не байдужі люди, які готові допомогти. Дуже Вам всім дякую. Отже: прочитав, що є думка про 3д принтера. Трохи раніше я виставляв фото принтера, що збирали ми самі. Він майже зібраний. Тільки налаштувати та запустити. Хто може таке зробити? Я не зовсім в цему розбираюсь. Навіть якщо я відправлю оцей принтер по нові пошті людині, що би поставити його на лад. Це було б дуже добре. На рахунок вирізання лазером фанери: теж я почав купувати обладнання, але знову все зупинилось. Маю трубку 40 ватт, блок живлення до неї, пару кроковиків і драйвера до них. Блок живлення. Материнська плата мала бути ардуінка, так як спеціалізовані доволі дорогі. Ще направляйки круглі є з підшипниками. Ось так все по шухлядах і кутках валяється. Готовий станок взагалі космос коштує...
  10. Доброго дня. Прошу допомоги в знаючих розумних людей. Допоможіть у вирішині такої проблеми. В наявності двигун від скутера Ямаха Цигнус 125 80-х років. З допомогою добрих людей він вже подає прояви життя. Але без акума він не працює, як от китайці. А його, акумулятора, потрібно заряджати чимось. Генератор трифазний, з"єднаний зіркою. Після діодного моста видає приблизно на максимумі до 70-80 вольт.. Пробував паяти ось це: http://motoregulator.com/articles/samodelni-regulator-naprajeniya/. Результат двоякий. Так, зарядку свої 14.2-14.5 вольт воно дає, але через шунтування обмоток горять провода до генератора, плавляться... Тому потрібно щось друге, щоб не коротило обмотки... Чим знизити 70 вольт до хоч би 20?
  11. Доброго дня. Ні, ми не пропали, все ще існуємо, продовжуємо працювати. Довго не виходив на зв"язок тому, що трохи і на особистому фронті були проблеми і на роботі не все гладко. Нам заборонили викладати будь яку інформацію, що стосується дітей. Потрібна письмова згода батьків. Фінансування гуртків взагалі відсутнє. По ті роки хоча трохи щось надавалось.. А це з глобальними змінами в державі взагалі нічого не має. Сутужно якось, перспективи - нуль. Навіть діти не так наполеглево відвідують гуртки. Ми не можемо запропонувати їм нічого цікавого й сучасного. А пиляти лобзиком фанеру з ящика від апельсин теперішнє покоління не зовсім хоче. Звичайно є окрема група дітей, які завжди ходять, роблять, отримують результат. Але й без цікавості й ті скоро відійдуть + ще літо на носі. Я не в змозі половину й так мізерної зарплатні віддавати на матеріали та комплектуючі для гуртківців. У мене свої діти, яким теж потрібно допомогти знайти місце під сонцем. Через оту мізерну зарплату змушений був влаштуватись ще на одну роботу. Не важка, але часу забирає багато. Ось так пожалівся вам. Я не прошу знову збирати нам презенти, чи якусь фінансову допомогу, ні, не потрібно. Якщо влада захоче нас закрити, то ніяким шляхом ми не викрутимся. Звичайно ми будемо триматись до останнього. Була в нас виставка на початку квітня знову в Вінниці. Зайняли командні місця. Зараз, коли тепло, їздять діти на картові, що лишився на ходу. Ось на тому тижні літали трохи на літаках.... Зараз помаленько готовимся до літніх канікул, тоді дітей більше, бо по школах не ходять, а всі до нас ідуть. Ось таке наше існування. Звичайно хочеться краще, але державі отого, напевне, не треба... Хоча душею я оптиміст. щиро надіюся на краще. Щиро вдячний всім форумчанам за турботу!
  12. 16 жовтня близько 17.00 вийшовши на вулицю ми з колегами почули рев літака. Але він був не такий як завжди, він був якись приглушений, прослуховувались в ньому хлопки та стуки. Через долю секунди почувся вибух. В небо здійнялась чорна хмара диму. - Літак впав.... - подумали в голос колеги... Я на скутер, і бігом туди. Куди саме їхати не знав. Їхав в сторону хмари з чорного диму. По дорозі мене обігнала спочатку пожежна а потім швидка. Я за ними і послідував. На полі горів літак. Його не було видно, просто був вогонь. Захотів підїхати поближче, але мене не пустили. Через хвилин десять підїхала поліція та порозганяла всіх на більший радіус від місця трагедії. Ще через півгодини прилетів вертоліт. Також якись 4-ох моторний літак в небі на малій висоті зробив кіл 5 і десь пропав. Потім прилетів ще один вертоліт, потім ще... Вже зовсім стемніло, і я рушив додому. По дорозі зустрів товариша, який бачив політ і падіння літака. "- Летів він приблизно зі сторони Вінниці. Летів не природньо, з гуркотом та коливався з одної сторони на іншу. Летів на малі висоті. Перелетівши місцевий ставок літак якраз добрався до іншого села. Чулись немов постріли та рев двигуна, низького тону, басистий такий. Висота зменшувалась та зменшувалась. Таке враження, що зараз літак почне торкатись дерев і полетить на хати людей... Але літак різко задер ніс і креном на ліве крило почав падати. Мить і літак лівим крилом торкнувся землі і носом пропоровши вдарився. Вибух і потім все затихло." Ось таке відбулось в наших краях. Сьогодні я був на місці трагедії, вже завантажили великі обломки та двигуна літака на фури. Цікаво те, що частини двигуна турбіни покриті КОРОЗІЄЮ!! воно все іржаве!! Як на ньому можна було летіти?? Як Ви думаєте, що сталось? Техніка відмовила чи помилки пілотів?
  13. Якесь таке воно на вигляд. Я близько підійти не міг.
  14. Сьогодні говорили, що американець вистрибнув до трагедії, але це зробив якраз при крені літака на малі висоті, і просто вдарився об землю..
  15. Так де ж я ото мав з собою камеру? Я швидко на місце поїхав. Повно інфи в неті. По ТСН показували...
  16. І так, проблему з зарядкою вирішено. Спочатку я ще пробував і сімісторну і на транзисторах (з журналу Радіо) і нічого конкретно хорошого в мене не вийшло. Сімістори шунтували на плюс, і все грілось... Транзисторне працювало як треба, трохи грілось, але робило, до першої прогазовки.... 80 вольт йому забагато було. Випадково на (название сайта, их трех букв, который непроизвольно считается некоторыми, местом сосредоточения мошенников) продавався мій скутер! повністю з пластиком але поломаним коліном. Я не думаючи замовив, приїхав аж їз Сум... І що саме цікаво, генератор в нього не такий як в мене. І магніт не такий. Тому поставив все з "донора", запустився зразу і.... зарядка 14 - 14.1 вольт!! Ура!! Дуже дякую людям які долучились до ремонту сійого чуда. За презентований чугуній для циліндра, за ремонт голови в Києві... Всім дуже дякую. Скутер дуже здивував своїми ходовими якостями і тягою двигуна. Це вам не якись китаєць. Пре як дурне!!!
  17. Все вірно, на масу не дзвоняться...
  18. Так це і є японець. Самий чистий... (не враховуючи китайського поршня та клапанів) Тоді сімістори не закриються, так як керуються вони мінусом... Якщо я вірно розумію.
  19. Так, це простенька схемка китайської зарядки. І вона знову шунтує обмотки... Не виходить мені шунтувати, не витримує проводка. Горять роз"єми. Напевне тут схема має бути з ШИМ.
  20. генератор повністю залитий лаком, не хочеться його ковиряти. А таку напругу генератор видає для того, щоб на різних обертах мати постійну потужність.
  21. так ця схема також шунтує обмотки, тобто замикає їх між собою. Знову провода поплавляться.
  22. Реле не таке. Має бути шести піновий роз"єм. Три фази, плюс, маса, і контроль +12 вольт.
  23. Скутер ямаха цигнус 1984 року з двигуном 50 V. Яка марка реле - хто його зна....
  24. А де ж його знайти??
  25. може попробувати зробити ось таку схемку? Це для сонячних панелей, але якщо трохи пікорегувати прошивку під 90 вольт, то може запрацює?? http://robocraft.ru/blog/3161.html