Brovar

Користувачі
  • Продажи

    37/4,89
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    230
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Brovar

  1. Скважинний насос "водолій" 1.3квт. Підскажіть якої потужності генератор треба купити з урахуванням пускового току? Бачив у магазині китайські генератори , написано 2.7/3кВТ. Зрозуміло , що це китайські кіловати , чи вистачить такого генератора? Бачив інформацію про прилади плавного пуску , може хто має досвід їх застосування?
  2. Так , я вже зрозумів , що треба дивитись на 5.5кВт. Але це цінник вдвічі більший ,і той же таки галімий Китай)). Та й порахував , що по практиці краще буде. Якщо не буде довго електрики , то мінімум раз на добу він годинину має попрацювати. Саме необхідне - холодильник , бойлер , стіралка, зарядка акумуляторів. Я цією зимою заходив на місцевий сервіс де ремонтують подібну техніку . Там була ціла купа поломаних двигунів від генераторів. Хоч генератори різні , але двигуни в них на вигляд ідентичні. Ремонтник сказав , що найчастіше ламаються із-за довготривалої експлуатації. Після доби безперервної роботи більшість клинть і може ще й розірвати корпус.
  3. Старі Боші ходять дуже довго. Із сучасних з прямим приводом - можна ЛЖ . Індезіт найгірший варіант.
  4. Поршень мабуть з чугуна, діаметром приблизно 210мм, висота 170мм, діаметр під палець приблизно 48мм. В комплекті пластикові кільця і пластинки для клапанів. Компресор колись давно праціював на виробництві, але його вже нема і ніхто не пам'ятає його марку. От остались від нього такі запасні частини.
  5. Постало питання зробити заслонки в вентканалах і відповідно привід до них. Ті що є в в продажу - там ціни космічні, та й не треба мені такі складні та потужні. В мене задача проста - закривати повністю , або відкривати повністю маленьку заслонку в 125-тій трубі. Цілком вистачить китайського мікропривода FS90. На ютубі всі варіанти його роботи - через ардуіно. Але там треба писати програму , а то вже складність. Тож питання таке : підскажіть чи можна за допомогою модуля ШИМ чи АЦП задати фіксовані опорні сигнали для мікросервопривода для двох його крайніх положень?
  6. Дуже дякую за відповіді! Опишу ситуацію докладніше , може комусь теж пригодиться. Моя квартира у досить старому будинку, тож чи із-за конструкції вентканалів , чи то забито там щось , але якщо ставиш у вентканал принуділовку , то всі запахи потрапляють до сусіда. Самі по собі вентканали трошки працюють , але вентилятор ставити не можна. Я зробив отвір в зовнішній стіні і вивів туди і кухонну витяжку і витяжку з санвузла. Витяжка саморобна на базі вентилятора з напольного кондиціонера. Але,тепер при включенні вентилятора, повітря починає висмоктувати з вентканалів , особливо це виражено якщо всі вікна закриті. Думаю , що так ситуація в багатьох квартирах , але люди про то не здогадуються. І тепер мені треба перекривати при включенні вентилятора два канали - у санвузлі та на кухні , і іще один клапан має перекидувати потік з санвузла чи з кухні в залежності , що на даний момент включено (бо вентилятор один). Тож виходить , що клапан треба змонтувати прямо всередині вентканалу , тому мотор-редуктори РД не підходять бо занадто громоздкі , тай напруга там здається 127Вольт.Є в мене ДПР-42 з червячним редуктором ,але вони теж немалі і треба мікріки колхозить, а мікрікі не зовсім надійна річ , особливо якщо часто включаються і комутують великий ток. А от мікросервопривід повністю підходить - маленький , дешевий, напруга 6в, контролює своє положення по опорному сигналу. До речі , він же на шестернях , тобто не самотормозний , хто знає на скільки важко його зрушити коли він виключений? Розумію , що з ардуіно найкраще мабуть було б то реалізувати , але всі ютубери-ардуінщики начебто один в одного перекопіювали і виклали один приклад роботи мікросервопривода де він по циклу крутиться туди-сюди. Попробував сам вчити програмування ардуіно - але там для мене глуха стіна , треба зламати повністю мої радянські мізки і то результат не гарантований)). Подумаю на рахунок тестерів для сервоприводів , може дійсно на них вийде зробити.
  7. Підскажіть будь ласка яке функціональне призначення цих приводів, які саме функції він виконує? В інтернеті зміг знайти лише скудну інформацію. Маю привід ЭПУ2-1-342Е і не знаю чи продавати його чи може самому колись пригодиться.
  8. Підскажіть , бо самостійно не зміг знайти в інтернеті.
  9. Отвори під кріплення різьба М10х1. Поверхня під посадку покрита міддю.
  10. У БТРа не гіпоідна передача , там косозубими циліндричними шестернями.
  11. Так , по зубам 13Х24 передаточне 1,846 . Це передача типу як в МАЗах , бо там момент від редуктора передається на планетарки зі сторони колес. Але в МАЗах гугл знаходить відношення 15Х24 або 13Х25 , а тут 13Х24.
  12. Купив точило, шильдик дуже затертий , але начебто ЗК634. Швидкість одна - 1440 об/хв. По паспорту мають бути круги 400 х 50 х 203. Але по факту один такий, а в іншого посадка на 127. Мабуть самі вже дохімічили. Розумом розумію, раз книжка пише , що мають бути круги 400/50/203, то на те воно і розраховане. Але в придачу до станка мені дали чотири круги 350/50/127. То тепер і не знаю що робить. Досвіду з такими точилами в мене майже нема. Підскажіть, чи можна користуватись кругами з посадкою 127/350, чи все ж таки зробити по правильному і знайти рідний посадочний флянес і використовувати круги 203/400 ?
  13. З віком очі стали бачити гірше, і захотілося купити електронний штангенциркуль. Але виявилося, що не так просто його вибрать. Дешеві китайскі - викинуті на вітер гроші і потріпані нерви. А от дорогі та якісні якось в Україні представлені скудно, та й підробку можна купити. Звернув увагу на харьківський "мікротех", моделі ШЦЦ-1-150 і ШЦЦ-1-150-П по 1190гр. та 1674гр. відповідно. Пишуть , що електроніка швейцарська. Може хто користується даними штангенциркулями, і взагалі їхніми вимірювальними приладами? Відпишіться будь-ласка як вони в експлуатації?
  14. Ось тобі моя порада як людини , що довго займалась деревом і меблями, але в душі металюга : 1. Нафіг дерево і меблі!!! Впринципі в цій сфері можна працювати , але стартувати треба з великими грошима , серйозним обладнанням і інтеллектуальним коллективом. Все інше буде знущанням над собою і виснажливою конкурентною боротьбою з такими самими невдахами як і ти сам. 2. Приміщення 5х3м - це приміщення для виготовлення зубних протезів, для обробки металлу , а тим більше дерева - замале. Хіба що можливо просто для тимчасового тренування паралельно з основною роботою. 3. Металлообробка це десь така сама лажа як і обробка дерева , різниця в тому , що в одному випадку твої руки в сосновій смолі і в занозах ,а в іншому у маслі і в порізах)) Але все ж металлообробка , це все ж більш інтеллектуальна сфера , і при тих самих заробітках дає більше моральне задоволення від роботи. Після того як я спригнув з дерева , я зробив свою майстерню 9х5.5м. впинципі цього на деякий час вистачить . Із обладнання , в порядку першочерговості : 0. Підлога в мене зроблена - стяжка 8-10см армована , плітка технічний грес 30х30 (якщо по розумному покласти , то цей варіант - бомба) . 1. Свердлильний станок(просто обов'язково має бути) 2. Токарний станок. ( У мене ТВ320 , але зараз хочеться більшого, сучаснішого) 3. Верстак з тисками. ( тисків багато не буває в мене їх взагалом 5.)) 4. Має бути трьохфазна напруга 380В. ( Без 380В можеш і нічого не починати).
  15. Дякую за відповіді! Там їх два , але новий тільки один за 6000гр. Другий б/у за 3645гр. і пише що потребує наладки. Я не буду ставити цей шкаф , бо вважаю що шлях до радянської електроніки це шлях внікуди з втратою часу. Якщо б то була чиста електрика тоді можна. Олександр ви мені краще скажіть - чи рубали ви на своїй гільотині алюміній АМГ ? Якщо так , то який різ виходить, чи не тягне кромку і не викручує відрізане?
  16. Так , знайшов , 6000гр , той що новый. І це ж невідомо чи він буде працювати, чпасу пройшло багато , а там єлектроніка .
  17. Я читав паспорт, але він написаний мабуть років 50 назад. Зараз з'явились нові масла , може є якась краща альтернатива випробувана на практиці.
  18. Купив гільотіну НД3318Г. Простояла вона непрацюючи багато років. Почав огляд з черв'ячного редуктора. Повідкручував усі лючки(три штуки). До речі лючки прилягають не щільно - радянська халтура. Індікаторне скельце рівня мастила виявилося надбитим, і через нього витікало масло . Викрутить його не вдалося , виковиряв його по варварськи. Виявилося , що невелика камера за цим скельцем забита повністю якимось шлаком. Зараз постало питання заміни масла. Підскажіть будь ласка яке масло залити в такий редуктор і чи є сенс попередньо промить його якоюсь промивкою? І ще є питання - на форумі відсутній розділ про гільотини , "кузнєчно прессове обладнання" це ж не про гільотини. Тож як взагалі зв'язатися з адміністрацією сайту щоб додатково внесли відповідний розділ?
  19. І ще - підскажіть назву цього редуктора , бо ніде не можу знайти інформацію про нього.
  20. Ще такі вакуумні насоси ідуть в комплекті до вакуумних сушилок.