Gas

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    17
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Gas

  1. Розбирав повністю Відкрутив панелі з електрикою, передивився на предмет доброї пропайки силових доріжок, якості затиску проводів під гвинтами і відклав в сторону. Коли ставив на місце - ушільнив передню панель по периметру кудою стружка може попасти в середину. Бабку розбирав повністю, виймав шпіндель, перемивав/перемазував підшипники. Шпіндель до речі не сильно складно вийшов. Після шліфовки станини пришабрив згрубша бабку. Піг гвинти якими бабка прикручується до станини поставив шайби на "холодну зварку" - бо литво бабки дуже горбате було.
  2. @Eng_Serg, дууууже раджу знайти час і місце максимально його розібрати і перемити. Змивка "консервації" явно не достатня. Я з кожного вузла стільки чавунної стружки/піску/болота/бруду вимив що жах - якщо з тим працювати, то не уявляю скільки шкоди станку було б. Промивав на дворі (тепло правда ще було) уайт спіритом - змивання + прополіскування. Літрів 5 пішло десь. Ну на балконі таке не просто буде організувати... Хіба по частинах виносити кудись.
  3. Товариство, а щоб перекинути ремінь ви кожен раз відкручуєте задню кришку, відпускаєте гайку, перекидаєте ремінь і після натяжки закручуєте знов? Чи щось придумали простіше щоб в середину не лазити?
  4. До тесту щоб щось проточити (якщо ви це маєте на увазі) ще дуууже далеко. Попідганяти супорт з подачами і задню бабку, толком виставити і закріпити передню, перебрати-перечистити все спочатку треба. Потім буду пробувати.
  5. Їздила моя станина "в стані китайської поставки" до тітки Берти. Зацініть як було і як зроблено.
  6. Хе, ото відкриття в мене щойно було! Дійшли руки до додаткового 4-кулачкового патрона що прислав продавець. На станку стоїть три-кулачковий самоцентруючийся нонейм - якість паршива. Іщо ви думаєте... 4-кулачковий теж самоцентруючийся. SANOU правда. Гарніше зроблений. Але нащо мені два??? На скільки зручно/не зручно користуватись таким замість 3-кулачкового?
  7. @AStorm, дякую за пораду. Спочатку переберу супорт з подачами, щоб проточити щось можна було і поміряти а тоді буду дивитись до бабки (а може і не буду її знімати).
  8. @Vadimss2, кілька десяток було б видно оком. цього не помітно. Отже я взяв шматок леза канцелярського і піджав його легенько між центрами. відхилення було мінімальне. Якщо ви помітили, я не написав точного числа соток. Якщо вам не подобаються запитання повних новачкв - проходьте мимо. Для чого сарказм? @Stebium1, перечитав багато про ці станки і нігде не зустрів надєлок на призмах. Може підкажете де можна таке глянути? Як я собі це уявляю то це якісь пластинки на призмах як піднімають бабку? Вірно? Якщо вони там були заплановані то їх не поставили і задню бабку виставили по передній.
  9. @Stebium1, задня бабка (зовсім не регульована - як приїхала) на кілька соток вище передньої.
  10. з малою призмою абсолютно ідентична історія
  11. @Vadimss2, пробне точіння нічого не показало - не було його ще. Станок весь в болоті бо маслом то назвати неможна. Розбираю весь, буду мити, припасовувати, змазувати, тоді щось пробувати точити. Коли тільки розпакував і включив мотор, то на обертах біля 500 почав сильно вібрувати. затиснув шліфований вал - било біля патрона більше десятки. Обидва патрони на шпильках бовтаются як той самий в ополонці - 2,5 десятки. Дуже хочу почати зі знімання хоча б шпіделя, промивки і змазки підшипників (вони там мають бути вже конічні з заводу і не б'ють) тоді виставити патрон як є по індикатору і подивитись як стоїть бабка, тоді щось робити з посадкою патрона. Ну перевірка і підгонка супорта зі всім що на ньому теж планується.
  12. Тому пояску що зараз є вже нікого не допоможе - тому мабуть зточу його і спробую з кільцем спочатку. В будь-якому випадку потім простіше перехідну пластину виточити, в сенсі вона може бути тоншою. Бабка сидить на станині поверхнями обавденими зеленим. Там де червоним - щуп в 6 десяток пролітає. Буду знімати бабку і дивитись якість фрезерування призм і самої підошви. Може і є сенс садити її на підошву - площа контакту куди більша. хоча повторюваність посадки ніяка...
  13. Дякую, теж до нього схиляюсь. Вдвовідно наступне запитання - з чого робити буде оптимально?
  14. @memoliza, це 125-й патрон і шпіндель з прохідним 38 мм. При чому в комплекті 3-х і 4-х кулачкові патрони, тому мабуть будуть переставлятись і кожен раз гайками виставляти - замахаюся.
  15. Вітання! Приїхав і мені апаратик нарешті. WM210v. Той що з серії "зроби сам" або "до кінцевого вигляду допрацювати напилком". Зміг вибити багату комплектацію за гарні гроші і комплект різців зі змінними пластинками бонусом. Брав на алішці отут https://www.aliexpress.com/store/group/WM210/4217040_514704970.html?spm=a2g0o.store_home.pcShopHead_1032626.1_0_2 80 днів до Львова. Почав розбирати для промивки, знімання заусінок, вимірювань, і всього куди треба прикласти руки... Відповідно і потребую перших порад, якщо ваша ласка! 1. на фланці шпінделя просаджений посадочний поясок патрона на 2,5 десятки. Що робити? Проточити фланець по товщині - зняти 3 мм товщини з існуючих 13-ти і зробити новий поясок в розмір? (чи сильно прослабиться сам фланець?) Чи зняти ще діаметр пояска і зробити посадочне кільце туди в розмір? чи виточити перехідну пластину? 2. китайці облінилися, або що там в них за економія... і посадили передню бабку на станину не на призму + горизонтальну направляючу як супорт а просто на "всю" нижню поверхню бабки. (тобто підошва рівна і профрезеровані пази під призми з зазорами). Як тут краще поступити? - зфрезерувати то дно і посадити бабку на призму + направляйку чи пришабрити всю підошву бабки і виставляти на болтах кріплення?
  16. Доброго дня, шановне товариство! Придивляюсь собі хобійного станочка. Не для якигось конкретних задач - для домашніх потреб, як перший станок - далі видно буде. Масу цікавого почерпнув перечитавши всю гілку - дякую! Власне до суті. https://aliexpress.ru/item/4000576953500.html З'явився зараз отакий оновлений варіант WM210v. Постачається одразу з 125-м патроном (проточеним), шпінделем з38-м діаметром, конічними підшипниками і асинхронником на 850 Вт. (певно трохи китайських). (4-кулачковий бонусом) Хочу почути вашу думку що до такого оновлення. Чи вартує така конфігурація уваги? Я більше про великий патрон і шпіндель з тонкими стінками (3,5 мм десь виходить). Конкретних завдань нема, як вже казав, то питаю може взяти з 100-м патроном? Жорсткіший шпіндель, не таке навантаження на верстат...? Чи брати з простими підшипниками - бо все рівно китайці якісного не поставлять... (пізніше замінити на хороші) Що скажете за асинхронник? Словом буду вдячний почути ваші думки.