Grif

Користувачі
  • Продажи

    6/5
  • Покупки

    363/4,98
  • Публікації

    1 843
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    23

Повідомлення, опубліковані користувачем Grif


  1. Відстань 200 мм невелика. Як варіант, розточну борштангу закріпити в патроні токарного верстата і уперти в центр задньої бабки. Труба закріпляється на плиті поперечної подачі. Буде розточний.

    0

  2. Усе можливо. Колись, у радянські часи під'єднали Союз до Аполлона. І нічого - літав. У Вас випадок складніше:

    - по перше, якщо є проєкт влаштування газового котла і там вказано окремий димар - це порушення проєкту.

    - по друге, переріз тобто площа димаря. У газових зазвичай менша ніж у твердопаливних пристроях. Треба перевірити і узгодити.

    - трете, останнє. Це феншуй. Температура газів твердопаливних пристроїв набагато більша ніж у газових. І Ваш блискучий димар з нержи може з часом потемніти. Це буде залежить від точки під'єднання.

    0

  3. ТВ4 набагато краще за Р105. У гаражі багато чого можно робити на ТВ4, може бути непоганим помічником. Все залежить від господаря та його рук. Я б теж дивився у бік малого кітайця, або вже дорослого верстата невеликих розмірів.

    0

  4. Ця тема для мене давно вже закрита. Маю на увазі НГФ. Вже давно у мене його не має. Експлуатую дорослий інструментальний фрезерний верстат, і того інколи не вистачає.

     

    Але спогади про НГФ залишилися теплі, певні роботи на ньому можно виконувати. 

    0

  5. Як приклад інженерної творчості досить цікавий. Якщо правильно зрозумів, то у нього мікрометричного гвинта немає, а є повзунок. Не зручно, буде здвигатися якщо похитати приладом при вимірі.

    0

  6. Розбирається не складно. Але є нюанси. Треба мати певний досвід, інструменти і час. Може бути так що якійсь штіфт затримає на пів дня. Тумба досить важка. Не складно зняти задню бабку, електродвигун, коробку швидкості та передню бабку. Але, якщо не планується зняття шпинделя, то клинові ремні не слід обрізати. Бачите, вже нюанси. Потім, ці всі вузли досить важкі.

    Тому наполегливо рекомендую понести витрати та найняти маніпулятор. А вивчати станок вже на місті маючи час, поради колег та купу інструменту. Або одразу в роботу.

    0

  7. Треба кожному усвідомити, що чужої біди не буває. Все що зараз коїться,

    це наслідки байдужого відношення до подій 2014 року. Тепер біда прийшла

    і до більшості із нас.

    Тому кожен повинен зробити все від нього залежне для перемоги.

    Хтось йде до лав армії, хтось до самооборони, а хтось надає допомогу

    біженцям, йде у волонтери, працює на забезпеченні життєдіяльності міст і селищ, та зміцненні

    оборони, допомагає людям.

    Обов'язково треба знайти теплі слова своїм близьким, привітатися з незнайомим перехожим

    та не забувати літніх людей.

     

    Ті, хто змушений покинути майстерні - обов'язково до них повернуться.

    5

  8. Зараз з онуками у майстерні. Старший, дев’ять років, вирішив зробити меч. Треба озброюватися. Знайшов залишок фанери, допомогою випилювати. Фрез та пилочок для лобзика поки що хватає.

     

    На одинадцяту годину сходи у селі. Будемо гуртуватися.

    0

  9. Волею случая залетел ко мне румынский токарный SNA400 в состоянии свежеготового к ремонту.

    IMG_7796.JPG

    Много уже сделал. Дошел до насоса смазки. На рисунке насос позиция 4. Приводится в действие от главного двигателя ременной передачей.

    Модель насоса в паспорте не указана. Сказано, что шестеренчатый.

    Рисунок.png

    По факту стоит советский Г11-11А. По производительности его хватает. Там 5 литров в минуту.

    IMG_1263.JPG

     

    Так как у насоса Г11-11А нет подшипников, то под действием радиальной нагрузки ремня перекосило приводной вал и в крышке появилась солидная выработка. Не думаю, что румыны об этом не знали. Скорее всего там стоял другой насос. Оно и видно с рисунка и фотографии по оставшемуся отверстию крепления.

     

    Кто знаком с насосами смазки, подскажите какой лучше поставить. Может у кого есть подобный румын, то подскажите модель насоса, а я подберу замену.

     

    0

  10. Тоже попробовал поискать. Забивал в гуглях Drehmaschine +Schaere , выдает много картинок, но именно этого станка нет. Есть ссылка на платную книгу, некоторые фотографии с этой книги. Как я понял в ней есть модельный ряд.

    1

  11. Для изготовления чугунных втулок куплю чугунный круг 

    ф45…ф50 х 50…100 - можно кусочками разных диаметров, можно длиннее

    ф85…ф90 х 100…150 - можно с отверстием до 55 мм

     

     

     

    0

  12. Под пятнистой твердостью понимают именно существенную неоднородность твердости по поверхности детали. Обычно она характерна для сталей с большим содержанием углерода. Таких, как У7…У10. Поэтому из этих сталей не рекомендуют делать тонкие изделия. В случае стали 45 скорее всего какие то нарушения в технологии закалки.

    0

  13. Может это видео будет полезно.

     

     

    Нужно начать со шлифовки. В Сумах были славные машиностроительные заводы, наверняка где то есть плоскошлиф. Плиты не большие. Во многих случаях после шлифовки точность будет достаточная.

    0