Zzz

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    6/5
  • Публікації

    137
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Zzz

  1. Вітаю усіх відвідувачів форуму,постало питання заміни котла у будинку,зупинив свій вибір на альтеп дуо 15 кВт,та кронас унік теж 15 кВт,хто має досвід користування то прохання описати плюси та мінуси даних котлів,чи хтось зі свого досвіду може порекомендувати щось інше.Дякую.
  2. Доброго дня, скажіть будь ласка яку робити висоту воріт ,щоб у майбутньому вліз 3л722 і приблизно якою висотою робити приміщення?Дякую.
  3. Проблема вирішилась заміною двигуна.Доречі від генератора 200ква,160 кВт двигун 18кВт запускається без жодних проблем,а 75 кВт 1500 також запускається але просідає напруга і не держить пускач,якщо держати кнопку то також запускається.
  4. Усіх вітаю.Проблема у наступному,є виробництво яке на даний момент працює від генератора, потужність генератора 280 кВа, близько 220кВт, потужність виробництва близько 150кВт,асинхронних двигунів з них близько 50-60 кВт,деякі увімкненні через частотники,усе ніби і працює але у момент вмикання витяжки 5,5+5,5+2 кВт,вмикається по черзі, виникає зрив генерації і на фазах по черзі напруга дорівнює нулю і відповідно проблеми у вигляді самостійного вимкнення обладнання т.як магнітні пускачі не тримають.Мої думки такі що не вистачає реактивної потужності генератора і як варіант вирішення проблеми я бачу встановлення конденсаторної установки для компенсації реактивної потужності або вмикання деяких двигунів через частотні перетворювачі.Якщо хтось мав таку проблему,то прошу поділитися способом її вирішення.
  5. Пилосос як пилосос,час покаже,рекомендую для збору мілкого пилу зробити відразу циклон з бочки, дуже полегшує прибирання і можна збирати навіть воду.
  6. Компресор тільки на перемотку,він намотаний алюмінієм, перемотати на мідь.На таких, нібито однакових компресорах немає практично ніяких взаємозамінних запчастин,то більше,то менше,то довше,то коротше або має трішки іншу конструкцію.
  7. https://m.youtube.com/watch?v=DOhh6iDg98s&list=PL1CognkjTG69moLKdIldi-X1VuDrluCwL&index=7#bottom-sheet
  8. Якщо вам він дуже необхідний,то можу запропонувати вам варіант обміну зі свого 3г71м,висилаєте мені згорівший плюс компенсація на перемотку приблизно 2500 грн,я висилаю вам робочий.Якщо влаштовує пишіть,тому що станок на відновленні і у справності трансформатора я не впевнений, його потрібно зняти і перевірити,а світло зараз з перебоями.
  9. Там через трансформатор підключається двигун поперечки і ота плата ним керує (регулює тривалість імпульсів і зміну напрямку,а також гальмує двигун),модернізувати там досить складно,або все викидати і переходити на частотні перетворювачі або не робити нічого .
  10. Більше за все що двигун однофазний з пусковою обмоткою,обмотку 160(робоча) ом підключаєте до мережі постійно,240 ом(пускова) короткочасно для запуску,для цього є спеціальні кнопки,якщо двигун гудить і не запускається то пускову обмотку потрібно увімкнути через конденсатор на постійно.
  11. Перемотати трансформатор не складно, навіть самостійно, зробивши примітивну моталку,дроту піде десь на 2000-3000 грн.
  12. На олх двигун від якогось гіроборда, можна велика але з прямим приводом.
  13. Це чудо має потужність близько 2 кВт,на фазу приблизно 0,7кВт,і бензиновий двигун близько 5 к.с.,а оберти падають тому що не працює центробіжний регулятор або недостатньо потужності двигуна.
  14. Там справа не у пускових струмах,там запасу потужності 100 кВт лишається, незрозуміло чому запуск двигуна 5,5 кВт(двигуни вентиляції запускаються кожен окремо) призводить до зриву генерації, напруга не зменшується,а просто пропадає.Там стоїть реле напруги трифазне, зараз закорочене,і воно фіксує причини останніх 50 спрацювань і от основною причиною спрацювання є відсутність напруги на одній із фаз,дві фази напруга 220 в,а третя 0 в,фаза що зникає кожен раз інша.
  15. Дивні ваші дії, оскільки діодний міст у вас уже є і ви знаєте до яких обмоток він під'єднаний, достатньо з'єднати між собою інші кінці обмоток і отримуємо на роторі максимальну напругу на яку розрахований генератор,вона зазвичай нижча ніж вихідна напруга ,а ви подаєте напруги із силової обмотки.Можу звичайно помилятися тому що є різні схеми але я робив би по іншому,крутимо генератор 3000 об ,під'єднуємо один вольтметр на вихід інший на ротор і подаємо напругу на ротор через регулятор,дивимось при якій напрузі на виході буде 220 В,робимо те саме під навантаженням,робимо висновки який потрібен регулятор.
  16. Виводи 15 і17 можна використати для первинного збудження генератора від акумулятора, якщо він не має самозбудження.
  17. Генератор,1,2,3 кінці силової обмотки,4,7,11 на регулятор(компаундні опори чи якась електроніка)17 можливо для отримання на виході низької напруги чи підвищеної частоти,чи якийсь вихід( мабуть на сьогодні не актуально).Теоретично можна використати із сучасним регулятором напруги якщо немає оригінального.
  18. Зверніться краще до перемотчиків,при цьому ротор точно підійде і буде намотаний міддю,а не алюмінієм.
  19. Стандартно синхронний генератор має обмотку збудження на роторі і для її живлення достатньо два контактних кільця,а на статорі розташовані силова та допоміжна обмотки,зумовлено це у першу чергу простотою і надійністю, через щітки передається струм збудження який дуже малий у порівнянні зі струмом силової обмотки.Можна звичайно зробити обернений генератор але навіщо?
  20. Це взагалі не зрозуміло що,наяність трьох контактних кілець каже що це двигун з фазним ротором,а наявність діодного моста що можливо і генератор чи якийсь перетворювач частоти,може ще бути щось універсальне, потрібно розбирати і дивитися що в середині.
  21. Потрібно брати аб 0/230,бо є ще аб п/30 так та постоянка, на ютубі подивіться " майстерня МВ".
  22. Стикався з заводськими такими генераторами,так там влаштовано не так як у асинхронному двигуні,він має ротор як у синхронному але без щіток,а обмотки ротора шунтуються діодами,а на статорі намотана обмотка збудження з'єднана з конденсатором, сильно не розбирався,тому можу у чомусь помилятися.З мінусів генератора -це пряма залежність напруги від обертів і неможливість її регулювати іншим чином.З тим що стикався особисто -при виході з ладу центробіжного регулятора при великому навантаженні напруга просідає і обладнання не працює,а у нас люди розумні і підкручують газ на карбюраторі і як результат спалені зварки та інше обладнання.На мій погляд на сьогодні найдешевшим і надійним варіантом є поєднання китайського двс з аб1,чи аб2 єдиний мінус це вага,інші варіанти в результаті вийдуть дорожчими за новий заводський генератор.
  23. Кріпите індикатор на патрон і обкатуєте навколо пінолі і стає зрозумілим на яку висоту і куди відхилена бабка.