Bohdaha

Користувачі
  • Продажи

    7/5
  • Покупки

    16/4,75
  • Публікації

    76
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

7 Нульова

Про Bohdaha

  • Звання
    Майже постійний відвідувач
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Богдан

Відвідувачі профілю

1 913 перегляду профілю
  1. Паспорт до нього є?
  2. Хочу підняти тему, можливо з'явились в чиїхось "закромах родины"
  3. Про герметик високотемпературний теж думав, він в мене є, але впевненості в його довговічності чомусь не має. Ви пробували варіант з герметиком? Піччю я користуюсь не на потоці, думаю все ж намотати міліметровий фехраль. Ніхто так і не висловив свою точку зору з приводу ізоляції проволоки між собою за допомогою керамічних ізоляторів. Тоді виходить і обмазки не треба
  4. Ні. Ця піч стояла в шкільній майстерні, поки один несвідомий трудовик при виході на пенсію не виніс її з собою.
  5. Фото муфеля на жаль не робив, хоча там нічого незвичайного, внутрішні розміри камери 250*100*80. Товщина стінки близько 7-8 мм
  6. Самому цікаво, але бачите, приблизно кіловат там і було судячи з опору і довжини. Цеї теми тут і не було б, якби там був ніхром і мої позавчорашні підрахунки зійшлися. Перемотав би таким же ніхромом та й по всьому. Але як я не рахував - не сходиться і все. Подумав і вирішив, що необхідна допомога більш кваліфікованих в цій справі майстрів. До речі, як Ви вважаєте, має право на життя варіант без обмазки муфеля, а з використанням керамічних ізоляторів типу бусів? Я впевнений що обмазка все одно від муфеля відстане, мабуть при першому ж серйозному нагрівав.
  7. Перемотаю, обкатаю на вбудованому реле, а твердотільне встановлю потім, не проблема, ціна питання 20 баксів. Але, як не дивно, коректно працювала ж до цього часу через контроллер)
  8. Головою я це розумію, але не хочеться переробляти декілька разів. Реле відсутнє, в контроллері вбудоване реле на 10а 220 в. Все таки порадите намотати 1мм фехралі? Як вважаєте, якщо намотати 20 м 1 мм проволоки (щоб був маленький запас по потужності), буде коректно працювати? Дякую що допомагаєте і вибачте за дилетантські питання)
  9. Проволока там 0.8, заміряв на кінцях обмотки, які не виграють, але враховуючи, що проволока має окалину, товщина її зменшилася, то Ви близькі до істини. Намотати там є куди, між витками було близько 6 мм. Я думаю зберігати задану потужність не принципово, якщо перемотати її під 1.5 кіловат то нічого страшного не станеться. Регулювання температури здійснюється за допомогою контроллера Emko. Але при більшій товщині та довжині проволоки піч буде розганятися до своїх 950 градусів?
  10. Чи нормальным є те, що обмазка муфеля від нього практично скрізь відійшла, і фактично трималася на самій проволоці?
  11. Найпристойніший кусок дроту, який залишився цілим, довжиною 0.8 м, показав 3 Ом опору, тобто на метр 3.75 Ом, що ~ в 1.7 разів більше ніж має бути в ніхрому. Мультиметр показує правильно, перевіряв на резисторах 100 ом та 1,8 ком. Проволока в стані не ахті, вигорівша ніби, дуже крихка, особливо на кутах муфеля, де не було обмазки. На печі стоїть реостат ще той, архаїчний, відкритий з повзунком. Проволока там теж 0.8 мм, але її опір на метрі 1.5 Ом. Містика))) скільки піч пропрацювала до мене невідомо, в мене близько 100 годин. Які в кого будуть думки? Можна перемотати по тих таблицях, але наскільки буде довговічною проволока товщиною 0.4 мм. При опорі 3.75 Ом на метр виходить 45 Ом на всю довжину, що близько до потужності в 1 Кіловат. Незрозумілим залишається тільки матеріал, з якого та проволока виготовлена.
  12. Ситуація - згоріла обмотка муфельної печі ПМ-0. Паспорт на дану піч знайти не вдалося, не зрозуміло чим намотана (це мій перший ремонт такого плану, тож ногами не бити)) ). Проблема в чому - не можу зрозуміти як її правильно перемотати. На муфель намотана проволока (ніхром чи фехраль мені не відомо) товщиною 0.8 мм близько 12 метрів. В характеристиках печі фігурує цифра в 1 кіловат потужності. Якщо рахувати по всих законах фізики то з такою товщиною проволоки її довжина має бути - ніхрому 22 м., фехралі близько 16 м. Десь є подвох, адже піч до цього працювала нормально. Хто стикався з ремонтом подібного характеру, допоможіть!
  13. Сьогодні ж не перше квітня. До чого такі жарти?