andrysir1

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    59/5
  • Публікації

    696
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    2

Усі публікації користувача andrysir1

  1. Харчова і не харчова вуглекослота відрізняється лише вмістом " вологи". Нехарчова краще варить, перевірено. Є можливість брати харчову на спиртзаводі, нехарчову привозять на кисневу станцію де кисень заправляємо. Ціна теж вдвічі відрізняється. А може і якийсь ще газ додають в нехарчову, бо ефект(різниця) замітна.
  2. А як ним користуватись розкажете? Цанги ЄР32 цікавлять?
  3. Помилився, оберти будуть 5 об/с. Але все одно є можливість короткочасного трикратного перегрузу, що дасть змогу збільшити прискорення до 500 мм/с2. А це вже майже моментально. Принаймні на ЧПУ при такому прискоренні кути не зрізаються( зарізаються) при зміні руху осей. Ну по факту зріз мінімальний всеодно є, але око його не бачить.
  4. Кіловатна серва через редуктор 1:10 дасть змогу крутити даний диск з швидкістю 10 об/сек. При цьому, якщо похибка позиціонування грубо буде в 100 імп/об мотора, що дуже багато, то це при 17- ти бітному енкодері буде 1310-та частина оберту мотора, або 1,8 мінути на диску. Що в свою чергу на діаметрі 1 м буде становити 0,15 мм. Сила становитиме 30Нм, або 3 кгс. Це на прискоренні вільного падіння 10000мм/с2. При прискоренні 1000мм/с2 маса вже 30кг. При прискоренні 200мм/с2 маса 150кг. А це вже досить швидко може диск стартувати і тормозити.
  5. Хлопці. На простих китайських сервоприводах є 2 параметри: множник і дільник. Розбити оберт на будь-яку кількість частин шириною більших ніж імпульс енкодера просто, ніяких там дробових чисел не треба. Ніякої похибки нема. Зараз настоюю привід дешевий Ліхуан, де взагалі напряму вказуєш к-сть імпульсів на вхід для одного оберта, а привід вже сам визначає множник і дільник. Будь-яку к-сть з діапазону від нуля до розрішення енкодера. Взагалі нічого вираховувати не треба. А там 17 біт якщо що. Це більше 131000 частин оберта сервомотора. На фото в автора привід дозатора, чи то пакувальника, точності позиціонування в 1° там з головою.
  6. Сервопривід 400-600W вистачить. + низьковольтне реле часу+ індуктивний датчик+ 10 металевих точок для датчика. Привід напряму, управління приводом через реле часу, запуск реле часу через індуктивний датчик, "шлях" ( відстань) для обертання забити в привід через внутрішні параметри, час простою виставляється на реле. Живлення датчика і реле можна взяти з сервопривода, або окремо. Бюджет: 6-7 тис. грн. без роботи. Дешевше думаю невийде, якщо робити механічно +асинхронний.
  7. Шаговик з енкодером чудово підходить для переміщення будь- чого з точки "а" в точку "б". Конвеєри, актуатори, податчики, для приводу магазину інструменту і т. д. В ЧПУ задача трохи інша і зав'язана на часі. Там головне це синхронізація між осями і відставання між задатчиком ( планіровщиком траєкторії) і реальною позицією приводу в будь-який момент часу.
  8. Така кіловатна серва через ремінний редуктор 1:3 на ШВП з кроком 5мм дасть холості в районі 5м/хв. І моменту для переміщення маси близько 100кг на прискоренні 400-700 мм/с2 хватить з головою. На один оберт мотора близько 1,6 мм ходу і 17 бітний енкодер на кожен оберт, правда тих 17 біт це не точне положення а математичний результат обрахунку. Як я зрозумів від китайця. І так, це набагато краще ніж шаговик з притаманними їм проблемами. + працює з коробки, без додаткових блоків живлення, додаткових кабелів, і навіть як автономний пристрій без контролера. Навіть якщо настроїти динамічну похибку в 5° вала, то це : 1.6/360*5 = близько 0.02 мм. Але це похибка в динаміці, на швидкості, а в момент утримання позиції без руху ротора, то похибка в районі 5-20 імп. енкодера, на 17 бітному енкодері можете самі порахувати яка це буде мала величина. Це я привів приклад для 48МНz частоти. Якщо контроллер буде хоча б 100MHz, то динамічну похибку можна зменшити вдвічі. Мануал по параметрах на обидва приводи можу пошукати, з вашого посилання настроювали близько 4 років тому, на Ліхуан 2 тижні тому, вже працює, і потроху донастроюю, щоб ще краще працювало. На моєму станку з ДСП і фанери, круги є кругами, квадрати квадратами, без скруглень на кутах, при цьому в програмі команди точної зупинки на переході кадрів нема. Робоча подача 5м/хв, холості 9м/хв. Основна проблема дешевого Китаю це настройка, так як підключити до компа і відстроїти по графіках не получиться. Все на припущеннях і відчуттях. На відміну від тої ж таки китайської Дельти.
  9. Настройка довга і муторна. Ціна теж не ахті, якщо мова про 400 W. Біля нульовий дрифт осі так і не подолав, правда підключав по аналогу. Зараз підключив і настроюю такі на своєму фанерному ЧПУ. Брав 600Ватні. Підключив по степ/дір. Їздить бодро. Прямий привід на ШВП 1605. Настроювати такий мені легше, як той, що по вашому посиланні. Мануали що в одного, що в другого погані. В Ліхунані хоча б погруповані параметри, а не всі запорядком. В мене одна заминка, 2 мотора на осі, і треба обидва одночасно настроювати. А то є трохи муторно щоб робити все правильно, а не просто щоб рухалось. На даний момент на Мач3 і самій дешевій платі ЛПТ на швидкості 10м/хв, прискоренні 700мм/с2, на частоті 48МГц., динамічне відхилення позиції(відставання) 8° оберта мотора, це в свою чергу чуть більше 0.1 мм. Це вже при нагрузці на зібраній кінематиці. Чим менша швидкість, тим менше відхилення. Ліхуан мені сподобався, буду брати ще. 8$ китаєць скинув на другій покупці. Спершу добре Порахуйте навантаження, маси, редукції, оберти, бажане прискорення, швидкість роботи. Не спішіть заказувати. Це найлегше. І беріть з запасом на один типорозмір в більшу сторону, якщо буде китай, бо взяли такий як по вашому посиланні взамін фануковського з тими ж характеристиками ( 48НМ), а його виявилось мало, є або вібрація на малих обертах, або сильне відставання на великих. Але працює...на пром обладнанні.
  10. Дозвіл на їзду фурою по Європі.
  11. Які хоч габарити?
  12. дуже хороше рішення у останнього люнета.
  13. Фальш губка в лещата з отвором д1 і висотою губки 10мм. В губці отвір Д1. Зламана твертосплавна фреза Д1 або щось подібне забиваємо в фальш губку і використовуємо як направляючу для посверленої заготовки з припуском на фрезеровку лисок. Точимо деталі з припуском по довжині, якщо це не калібрований пруток. Якщо свердлимо окремо, то спершу свердлимо. Якщо сверловка і фрезеровка на одному станку, то викатуємо лещата, ставимо фальш губку. Кусочок штирка Д1 використовуємо як базу, упор дном в штирок, виставлення лімбів для сверління в "0", засверловка, одягання деталі отвором на штирок, по лімбах чи ДРО фрезеровка, і так по кругу, Для мілкосерійки я б так робив. П. С. : Всіх з Новим Роком.
  14. Якщо проблема з кешуванням, то можна спробувати пустити програму з пропусками кадрів. Тобто кадр програми, пустий кадр, кадр програми, пустий кадр. На початку програми теж можна кілька пустих кадрів лишити, а програму змістити нижче, щоб починалась обробка після прогрузки пустих строк. Наприклад була проблема з стійкою Оsаі10. Це повна промстойка. Не завжди виконувались кадри в кінці підпрограми. А проблема була в буферизації: в буфер загружається по 3 кадрика. І якщо строк не кратно 3, то вони не виконувались. Рішення просте: 2 рази кнопка ентер в кінці програми, тоді зберігаємо, і все запрацювало як треба Блокнот, чи інша текстова програма не показує всіх карактерів, які по факту приписуються в строчках на обробку. Якщо програма написана на самій стойці, а не в камі через пост, ефект той-же?
  15. Швидкість руху при цьому яка? Максимальна частота вихідного сигналу на цій стойці яка? Похибка проявляється коли рухається станок кількома осями одночасно, чи виникає навіть коли рух іде лише однією віссю?
  16. Попробуйте змінити полярність сигналу "дір", якщо драйвера це підтримують. Якщо сигнал для драйвера працює по низькому рівні, і мАч видає зміну сигналу дір по передньому фронту, а драйвер приймає по задньому, то можуть пропадати кроки, хоча по факту вони не пропадають, а відпрацьовують вже в іншому напрямку і при кожній зміні напрямку руху буде на 2 сигнала степ відпрацьовувалися в одному напрямку більше, ніж в іншому.
  17. Покажіть код де власне перехід між "ярусами". Або скиньте код в текстовому редакторі. Інструмент при переході з яруса на ярус піднімається на безпечну висоту? Спробуйте за кілька строчок до переходу на більшу глибину перевести станок в режим " По кадрової" Обробки і пройти один ярус покадрово, потім далі на автомат. Чи буде скачок в такому режимі?
  18. Абсолютно зрозумілий код. Будь- який з цих кодів можу Вам розяснити якщо треба. І ще: команда G1, G2, і G3 як і координати є наслідковими. Тобто стойка їх памятає доки не будуть вказані інші коди з тієї самої групи кодів. Тому писати їх в кожному рядку не обовязково, якщо Ви не хочете змінити їх на інший.
  19. Доброго дня. Думаю це не сходинка, а просто фреза немає сили заглибитися в матеріал всім діаметром на першому проході, а далі, коли починає працювати боком їй легше. Чисто думка моя:.Фреза спалена, режими різання не для деревини, стратегія виборки кишені взагалі нікудишня. На нормальних режимах різання деревини з такою траєкторією станок почне скакати по столі. І через місяць розлетиться вісь Зет, через півтори вісь Ікс. Страшні 📷😱, так можна і пожежу створити.
  20. Інструмент вказувати непотрібно, а номер коректора D-номер можливо треба, якщо автоматично не підтягує стойка з реєстру інструментів при виборі конкретної фрези раніше зазначеної.
  21. Так. G41/42 це команда включення/виключення компенсації. З інструменту беруться дані про виліт і діаметр. А як проходити траєкторію вказуєте Ви. Чи центром, чи по еквідистанті. G40- центром, G41/42- по еквідистанті. Кадрик в якому буде G41/42 буде виконувався як я зазначив на своєму ескізі. Навіть, якщо це буде пряма, то логіка таж. Тобто задіюватимуться в русі обидві осі. І траєкторія буде нахиленою на радіус фрези. Хоча в G1 буде рух лише однією осі. На початку лінії фреза стоятиме центром на точці по осі, а в кінці вже краєм фрези на тій самій точці тієї ж осі.
  22. Робота в режимі G41/42 це рух інструменту по еквідистанті відносно траекторії( вектору руху) по координатах програми . Якщо G42 стоїть перед кадром G2, то для цього вектор руху спершу аналізується. А для його аналізу потрібно, щоб стойка побачила як мінімум 2 кадрика програми вперед, і ще перед кадром з G2 виставила фрезу вже з компенсацією в потрібну стартову точку. Центр фрези буде вище ніж радіус траекторії.( якщо брати Ваші варіанти). Варіант А це не робота з компенсацією, а лише вихід на неї. Що таке вектор "центр окружності"- точка "С"? Це ж не радіус? Бо коли цей вектор вертикальний він коротший, ніж тоді, коли він буде горизонтальним. В принципі, якщо компенсація буде розраховувалась пропорційно відносно довжини вектора руху по дузі в кадрі G2 і діаметра інструмента, то вийде щось схоже на варіант А, але не точно. Але код G41/42 має бути вписаний в кадрі G2. Ось прикинув як буде себе вести траєкторія центру інструменту коли G41/42 буде прописаний в кадрі з G2. Чорне- це радіус, червоне- фреза, зелене переривесте- діаметр інструменту. Як видно з фото, то буде врізання краю фрези в радіус. Довжину вектора руху( чорний колір) розкладаєм рівномірно на 4 секції. Центр інструменту теж рівномірно. І це врізання залежатиме більше від радіуса траєкторії, ніж від діаметра фрези. + дно шпонпазу буде мати вигляд еліпса. По центру буде глибше ніж на його краях.
  23. Швидше за все з циліндричною фрезою траєкторія буде погана. Якщо Фрезер трьохосьовий, то при обробці в G18 він буде рахував, що вектор напрямку інструменту є перпендикулярний до площини XZ( площини руху траєкторії з G2) Компенсацію то він буде враховував, але фреза циліндрична і з плоским дном. Тобто Вам треба, щоб при ході фрези по горизонтальній поверхні( умовно в площині XY) брало точно дном фрези( ніби компенсація "0"), а ближче до кінця вже врахувався реальний діаметр. А на проміжних ділянках як? А якщо радіус при G2 маленький? В такому випадку станок незнатиме коли йому починати компенсовувати діаметр, бо діаметра як такого нема.По руху і зйому матеріалів це буде щось ближче до еліпса на матеріалі. Ну Ви його можете звичайно задати, але станок незнатиме в який момент починати компенсовувати. Такий фокус спрацює нормально лише, якщо фреза з радіусним дном( півкругла). Станок буде рахував, що працює боком фрези, а по факту працюватиме дном. При врахуванні компенсації діаметра інструменту станок завжди рахує, що знімає матеріал боком фрези. Але тоді матеріал збиратиме по лінії вектора, а не з площини, і треба буде з дрібним кроком проходити багато разів, щоб отримати радіусну площину. Циклом з змінними це теж можна реалізувати, написавши програму вручну, але обробка буде довга. По принципу 2,5Д.
  24. Все залежить від мас. Що легше буде по масі, звісно враховуючи масу оброблюваної деталі, якщо вона буде рухома, те легше ( з меншими зусиллями) буде рухати. + прискорення можна буде поставити більше, що в свою чергу позитивно вплине на динаміку рухомої осі. А системі ЧПУ по барабану, вона працює з координатною сіткою і моторами. Якщо портал в зборі легший за стіл, то краще рухати порталом. Якщо легший стіл з встановленою на нього деталлю, краще рухати столом. Але зауважте, що направляйки для рухомого стола в 2 рази(а то й більше) довші треба брати за умови, що поле обробки в двох видах станка однакове закладати.
  25. Нормально працює. Правда я брав на 400W, для свого мотора на 300 W через контр привід.