nand1024

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    250
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    3
`

nand1024 останній раз здобув день на січня 11 2023

nand1024 має найбільш улюблений контент!

Репутація

53 Добра

1 підписник

Про nand1024

  • Звання
    Постійний відвідувач
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Олег
  1. Для маленької домашньої майстерні планую ручний фрезер по дереву придбати. Я в цьому не спеціаліст, з ручними фрезерами справи не мав. Задачі наступні зробити паз для шипового з'єднання, зробити красивий профіль кромки, зняти фаски, зробити скруглення на кутах, прорізати криву. Об'єми невеликі, раз в місяць якусь дрібниці з мебелі для дому зробити. Для цих задач буде достатньо кромкового фрезера чи треба погружний? Дивився відео що ним роблять але так і не зрозумів де без нього ніяк, навіть якщо паз робити в середині, то можно зробити отвір, а потім фрезою розточити.
  2. на официальной raspberry os lite по факту потребление 0.11-0.15 ампер в простое, ~0.33-0.37 ампер при обновлении системы или установке пакетов. первая версия raspberry pi zero с вай фаем вообще кушала 0.07-0.11 ампер. Поетому у меня без радиатора выше 47 градусов не поднималось, а в простое при длительной работе держалось на уровне 40-43 градусах. Но это пакеты установить/обновить или светодиодом на Python моргнуть, а захочу задачу более серйозную запустить и уже без радиатора никак. 1.5-2 ампера у меня raspberry pi zero 3 B+ кушал когда я на нем фильмы на ютубе смотрел, а так даже он в простое лопал 0.3-0.7 ампер, так это у него еще usb и ethernet с обвязкой. попробую с медной пластиной, все же лучше чем ничего или чем те что на липучках.
  3. raspberry pi zero 2, вона і без радіатора не сильно гріється але я поки нічим серйозним її не навантажував. думав просто зробити радіатор у вигляді мідної пластини на всю площину плати, цього має бути достатньо, можна ще трохи перфорації додати для збільшення площи дотику з повітрям. більше естетика, товстий шар нальоту може попасти з радіатора на плату і щось замкнути. Можна теоретично лаком покрити, але та частина що контактує з процессором буде без покриття. мідні радіатори зазвичай не окислюються, у всякому випадку як деякі інші вироби, то мабуть є мідь що менше схильна до корозій.
  4. Хочу зробити з мідної пластини радіатор для відведення тепла для одноплатного пк, чи буває така мідь яка не буде окислюватися з часом? якщо бувають такі марки міді, то чи є серед них такі які не втратять своїх властивостей після нагрівання газовим пальником(низькотемпературна пайка олов'яним припоєм)? Готові брати не хочу, те що сподобалось невідомо коли знову в продажу з'явиться, а ті що є в наявності мені не подобаються. Віддаю перевагу лише тим радіаторам, які на гвинтах кріпляться до плати.
  5. Перший раз таке чую, скоріш за все це було пов'язанно з граничним навантаженням на одну розетку яке здатна витримати проводка але це більше власник розетки зацікавленний бо то його безпека . Я коли в будинку оформлював електрику, запитав які правила діють, все що після лічильника мій політ фантазії? мені сказали що якщо я показники не накручую, то так мій політ фантазії. Наскільки я знаю, якщо це стосується приватної власності, то я можу хоч оголенні провода облизувати порушуючи техніку безпеки і мене за це ніхто не покарає, якщо це не впливає на життя і здоров'я оточуючих чи на устаткування енергомереж.
  6. все одно не розумію, припустимо дві розетки, 2 прилади по 2кВт що в суммі дасть 4кВт, це нормально, а якщо один прилад на 3кВт в одну розетку то це вже порушення? там 4кВт на лінію а тут 3кВт на лінію, де логіка? чи типу на випадок пускового струму, ну так є прилади що будуть споживати до 1кВт і будуть просадки напргуи в момент запуску, а є прилади що будуть мати 4кВт і різких перенавантажень не буде.
  7. типу на одну розетку? якщо розетка на 16 ампер, то вже виходить 3.5кВт. в мене зварювальник vitals не приховує, не пам'ятаю точно або 3.8кВт або 4.2кВт вказанна максимальна споживана потужність. 5 кВт точно не хаває, в мене через стаб на 3.5 кВт зараз вся електромережа працює, поки немає можливості розділити, так зварювальник норм тягне, охолодження ще не вмикалося, це на струмі 90-115 ампер. буду мабуть газового конвектора брати, хотів щоб була можливість електронікою керувати, мабуть якусь примочку зроблю як буде настрій, щоб серва повертала регулятор потужності.
  8. не знаю, в мене зараз згідно договору 3кВт, у попереднього власника було 5-7 кВт, казали що можна зробити до 5 чи до 7 на 220 вольт якщо захочу тільки переоформити щось і провід зі стовпа до будинку товщий провести якщо треба. 2,5кВт на весь будино це якось мало. там бойлер лише один зжере 1500-2000 ватт
  9. та в мене хата не така велика, 20 квадратів основна кімната там має бути тепло і 25 квадратів кімната яку я частокво використовую як майсетрню для неї градусів 10-14 вистачить, ну ще ванна кімната 2-3 квадрати. тож думав котел на 6-9кВт дивитися, не думаю що для заміських будинків це надто високе навантаження.
  10. а газовий конвектор по еффективності не сильно відрізняється від газового котла?
  11. Розмірковую над опаленням в хаті, спочатку думав про газовий конвектор чи газовий котел, але газовий котел нормальний коштує гарно, а для конвектора в кожній кімнаті треба досить велику діру вибурювати в стіні. А зараз подумав, а якщо поставити електрокотел, аккумулятор тепла, зробити двух чи трьохзонний лічильник і вночі ганяти той котел, а вдень забирати тепло з теплового аккумулятора, чи сильно воно буде відрізнятися по ціні? можливо хтось вже щось подібне встановлював і може поділитися досвідом використання? Якщо вірити опису на сайті то конвектор на 2.3кВт потужністью споживає 0.28куб(я так і не зрозумів це за 1кВт тепла чи 0.28 на макс потужності) газу якщо так порахувати то виходить ~1.05грн за кВт, електроенергія в нічний тариф якщо нічого не змінилося так само 1.05 за кВт, ККД ТЕНу 100%, ну споживаня двигуна циркуляційоного буде 90-120ватт зверху якщо не помиляюся, то не має бути багато. чим привабив електрокотел 1)не треба робити великі дірки в стіні як для конвектора, шкода в домі дірки великі робити 2)можно встановити де зручно, де вважатиму запотрібним 3)не треба ні в кого, нічого питати і морочитися з газовою службою і можливо якимись документами, хіба що лічильник оформити 4)на мою думку на відміну від газових систем там наврядчи буде щось таке, що я самостійно не полагоджу, не люблю бігати по СЦ 5)легше інтегрувати до автоматики
  12. у меня были самоделки с платами 0.5мм, центровочное сверло делало достаточно акуратное отверстие, а сверху при необходимости я прижимал пластинкой с U образным вырезом что бы края отверстия не задирались.
  13. Дякую за поради. в того jet обидва типи полотен штифтові та безштифтові
  14. Стрічкова пила це добре, але фінансово я можу взяти щось типу того лобзикового верстату jet і не дорожче. Тому основне питання 1мм товщини алюмінію або латуні зможе розрізати, чи ні? Розумію що потужність 90 ватт то фігня але все таки, мені ж не в промислових масштабах.
  15. Стрічкова на великих колесах дуже дорога, а на малих кажуть полотна розлітаються, для звичайного хоббі буде марнотратством. 12мм то с запасом, там скоріш за все буде 6-8мм основна товщина фанери.