Marafon333

Користувачі
  • Продажи

    4/5
  • Покупки

    97/4,98
  • Публікації

    274
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    1

Усі публікації користувача Marafon333

  1. Тільки, як написали вище, ... На 2-3 сек. Бо може сгоріти пускова
  2. Тут варіантів не багато: Не правильний натяг Знос підшипників (але ставив нові, це відпадає)... Посадка на вал шпінделя (прослаблена або крива).
  3. Доброго дня шановне панство ! Прошу вашої допомоги з питання пошуку причин не жорсткості шпінделя... Вже багато років маю ТВ-16 Уральского з-ду Ворошилова. Багато чого зроблено до приведення верстата до працездатного стану. Точу. А ось із відрізанням стальних деталей- то з вибриками, та свистом. Не скажу, що взагалі не відрізає сталюку.... Але, хочеться краще. Питання по допустимому люфту шпінделя- саме цей параметр максимально впливає на можливість гарного відрізання.... Я, міряю люфт так: Жму до верху планшайбу, важелем десь 40-50 см, на кінець кантер побутовий вішаю, тягну з усиллям 4-6 кг. Зверху, саме на "шейку" шпінделя ставлю ІЧ-2. Маю не припутимі 2-3 сотки.... Як відомо, на цих верстатах підшипники у ПБ, їх натяг, регулюють підбором картонних прокладок між кришкою та корпусом ПБ. Ось, останнього разу, для вирішення питання люфту, я викінув прокладку. (залишилась ще одна прокладка). Вибіг шпінделя, від руки, став значно менший. Думаю, все- поборов люфт.... Аж ні, його значення не змінилися! "Відрізання" такє саме..... Не дуже.... Підшипники я міняв усі. Стоять радіально-упорні, 5 классу, 5-46207. Посадкі під них не прослаблені. Патрон СТ125П, у пристойному стані. Перехідний фланець "сидить" з натягом. В чому причина ? Браковані підшипники ? Чи може викинути і ту прокладку- але тоді вже мабуть заклинить шпіндель.
  4. Крім того, ну я вже писав на початку теми_- збільшив натяг, а от люфт взагалі не зменшився... То може справа не у підшипниках ? А наприклад у посадці в корпус ПБ зовнішніх обойм. Хоча наче сидять вони тугенько. Памятаю, наружну обойму РУПА витягував шпилькоюз ПБ, бо він розібрався при демонтажу шпінделя.
  5. Дякую за відповіді !!! Я звонив на "Агропромпідшипник", там є 7207В, аналог 36207, ф-ми "Koyo" - 875 грн та "Nachi"- 725 грн. Думаю, це краще за виробництво невідомих "ГПЗ". Але, товариш рекомендує ставити ролікові РУПи. Аргументи: Жорсткість вища (контакт не точка а лінія). Саме роліковий підшипник стоїть на "дорослих" верстатах (ИЖ або 16Ухх). Я все-ж за заводський конструктив.... Бо не впевнений, що зможу відрегулювати натяг. Крім того, треба ставити новий якісний кульковий підшипник у "хвіст" шпінделя, та новий якісний ремінь, цьому вже 11 років, ( а який буде якісний ?). Але, може, пробувати ці що стоять регулювати ? Піджимати їх ще...
  6. Дякую ! Так, дуплексна пара там мабуть не треба? Дивно, але я сьогодні шукав, гугл цей сайт не показував! Які ж вибрати, купити?
  7. З підшипниками 36207/ 46207 проблема... Немає у продажу. Я знайшов тільки у форумчанина-коллеги. Хоча10 років назад ще були радянські залишки і нові росії- непонятного ГПЗ (мабуть Китай). Зараз предлагають тільки Craft без класу... Це зовсім поганий "китай". Тому мабуть часто ставлять ступічні роликові імпортні...
  8. Треба шукати нові підшипники.... Бо ці точно, не зніму.... "Сидять" вони з натягом. Помню що вдалось нормально їх "посадити" тільки гідропрессом.
  9. Коли ставив, то по краям іноді пару "зірочок" наче бачив.... Я вже не памятаю, чи те саме то кільце. Але ТВ-16 мені дістався без втручання у шпіндель, і ця деталь повинна бути без проблем... Але, треба мабуть хочеш не хочеш, виймати з корпусу ПБ шпіндель....
  10. Я поставив їх у 2014 році. Які знайшов... мені їх дав наш форумчанин. Він такі ставив на свій ТВ-16.
  11. По температурі не скажу. Раніше був дуже слабий нагрів, при інтенсивній роботі. Після затягування, не працював. Тільки спробував відрізати. Обойма змістилась- бо вибіг став значно менший. Трохи тугіше стало обертання, від руки...
  12. Поки у мене конкретна претензія до свого ТВ-16- великий люфт у шпінделі. Тут мені треба зрозуміти причину- я гну сам шпіндель, або це проблема у підшипниках....
  13. Так і що ? Невже в них вся причина? Чому тоді в ПБ токарних ставлять кулькові РУПи?
  14. Виступ є. Кріпиться штатно, на 2 точки, винти М6. На "китайці" звичайні роликові РУ підшипники, без классу точності.
  15. Ні, болти затягнуто ! А люфт що відносно станини, що відносно ПБ однаковий. Як по мені, проблема саме у ПБ, у опорах шпінделя. До слова, міряв люфт та відрізав ту саму деталь на доведеному до розуму настольному китайці. Люфт на мікронному індикаторі - 0. відрізання гарно- йде зливна стружка.
  16. Штатів ставив на передню бабку, на задню вертикальну стінку ПБ, де кріпиться кришка яка закриває шків. По різьбі як я не знаю, на скільки плотно. Але міряв закріпивши на індикатор тонку металеву полоску. А її вже ставив у щилину, де ущільнююче кільце. Там є зазор, до поверхні шпінделя. Ріжу китайським різцем з пластиною 2 мм. Давно користуюсь проставкою. МП зняв.
  17. Можливо. Але не думаю, що це причина люфта. В кого ТВ-16 на підшипниках? Як з відрізанням сталі ? Бо в Ютубі майже усі відео з відрізанням на "втулочних" верстатах....
  18. Всім ясно- Китай. Але він буває різний. Мені вже 13 років! служить китайське подовжене сверло жовтого кольору , "Атака".
    Все Ок, гарний продавець.
  19. Піде голка яка застос у ветеренарії. Вони товсті, і з отвором. Матеріал- нерж сталь. У Києві є магазин від Укрзооветпостач, на вул. Васильківській. Там на прилавках були голки- можна подивитись, поміряти.
  20. Точність, якість- відповідають ціні. Порівняйте ціну китайця і поляка, однакового розміру. Зробіть висновки. СРСР не беріть до уваги- лайно.