makspeison

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

0 Нульова

Про makspeison

  • Звання
    Початківец
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Украина
  1. стало питання зібрати CNC-фрезер початкового рівня, не з фанери і двигунів "віддали за пляшку, не знаю які вони", а з можливість щось поексперементувати і поставити двигуни за 300-500грн. купувати двигуни "суцільно-китайські" за 100грн звісно ж ніхто не буде, сам розумію скільки вони проживить, і на що вони здатні, але в той же час суто для експерементів брати двигуни за 1000+грн (рахуй 3000 за базовий комплект) теж поки що не хочу. читаю скрізь інформацію і бачу що на слуху вертяться двигуни NEMA.... є наприклад двигун NT57STH56-2804MA 2-х фазний 0.9° NEMA 23, ціною в 25 доларів, що повністю мене влаштовує як верхня межа на даному етапі. в думках побудувати невеликий (зі столом наприклад 40х30см) станок, для обробки точно не дерева, а хоч б яких металів. але якщо про електроніку можна все прочитати, а драйвери, токи, блоки живлення вже визначити виходячи з обраних двигунів, то як зрозуміти необхідну продуктивність двигунів я зовсім не здогадуюся... "Макс. осьове зусилля: 15N" - це багато, чи мало?! якщо мало - то який потрібен? якщо досить - то яка межа цих двигунів, в яких саме умовах їх стане мало? якщо недостатньо потужності - чим це вилазить в кінцевому випадку - двигуни повільно працюватимуть, чи не потягнуть взаглі? чи не триматимуть кут і допускатимуть зрив вісі? прошу допомогти саме з цим запитанням (з цим двигуном, і примарно описаними моїми вимогами). ну і просто поділитися міркуваннями для таких людей як я. я звісно ж можу нарити інформацію про це максимальне зусилля, про опір обмотки і тд, але дуже сумніваюся, що в моїх голові від того зявиться розуміння достатні двигуни я куплю, чи лише потім думатиму, куди їх продати.
  2. ну та якщо називати їх не часовими, а хобійними, то багато стає на місця) багато кому він потрібен саме точити вали для моделізму і всілякі дрібнички робити. на просторах інтернету знаходили поки лише дві людини - один ремонтом фототехніки займався і щось там ними робив. інший деревообробник, виготовляє всілякі іграшки міні-меблі, чи щось типу того. а щоб до вас хтось приходив виточити на міністанку - то дуже навряд, це потрібно одразу розуміти при його купівлі чи конструюванні, що то більшою мірою щоб зайняти свої руки чимось)
  3. доброго дня! раз вже є такий чудовий сайт, і є тема з людьми котрі щось про це знають, спробую запитати і я) практичних знань не маю. маю лише бажання, чи то мрію організувати собі якийсь снс фрезер. останній тиждень активно читав, шукав, цікавився. дізнався що на різних контролерах виходить всіляка бяка і обмеження. познаходив пару дуже платних рішень (з яких не дуже хочеться починати свої експерименти). і на кінець дізнався про LinuxCNC. але начитався з різних джерел, що система досить потужна, а від того і досить складна. звідти виникає і перше запитання: 1. на скільки складним є процес наладки всієї системи, якщо з електротехнікою поки туго, а з програмуванням мабуть і лишиться туго.? чи реально це зробити по якимось інструкціям (я їх зустрічав, але здалися вони страшними))) і можливо з допомогою друзів, котрі щось тямлять з лінуксом і програмуванням? ***запитаєте, чому тоді беруся за це, якщо вже зі старту боюся - бо зрозумів, що в майбутньому було б добре мати хорошу систему, а не прошивку 3д принтера перероблену в фрезер. відповідно, не хочу витрачати ні гроші, ні час на побудову і запуск системи, котра мені буде згодом непотрібна. 2. прочитав, що плати тепер є не лише на ЛПТ, а і на езернет. запитання - ніхто не в курсі, чи можна запустити тоді цю "месу" від плати Raspberry Pi3. в ній і езернет є, і все необхідне щоб не тримати окремий компютер. і як пишуть люди операційку якраз можна поставити "Raspbian(основанный на Debian)"?? 3. загалом, що потрібно то? - 1. компютер під лінуксом; 2. на нього ставимо LinuxCNC; 3. купуємо плату з PCI адаптером, чи езернет; 4. в цю плату підключаємо драйвери двигунів і необхідні датчики; 5. в драйвери підключаємо двигуни; 6 - готово! ?? так, чи щось ще пропустив. **цікавлюся саме цим рішенням, бо в житті хапався за багато непотрібних речей, котрі потім вилазили лише втраченим часом :)) а судячи з різної інформації котру я знаходив LinuxCNC є штукою крутою, здатною працювати без костилів і компромісів. от тільки лякає мене сам запуск цієї системи. дякую за увагу! і сподіваюся на відповіді)