Zvezdochot

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

0 Нульова

Про Zvezdochot

  • Звання
    Початківец
  • День народження
  1. Якщо гальванічна розвязка не важлива - можна взяти звичайний автотрансформатор. Буде працювати як з латром.
  2. За необхідності - можу спробувати Вам допомогти. Схемотехніка там проста. Просто я ніколи не задавався таким запитанням. Але це за умови, що Ви маєте кілька двигунів та Ви плануєте десь використати (як чамодан без ручки - жалко викинути, і користі е приносить).
  3. "Хоча обидва з них мають загальний діапазон напруги 5В, біполярний кроковий двигун буде насправді мати більший крутний момент, тому що струм тече через всю котушку, виробляючи сильніше магнітне поле, щоб заставити вал обернутися на потрібний кут. А однополюсні крокові двигуни використовують тільки половину довжини котушки через додаткової вивід в середині котушки, тому менший крутний момент, щоб утримувати магнітом вал на місці." http://isearch.kiev.ua/uk/searchpractice/methodsinstruments/1912-stepper-motor-control-using-python-for-raspberry-pi
  4. Шукаю щось подібне за конструкцією та функціоналом до станка Р-130. Головна задача - швидко нарізати різьбу мітчиками.
  5. Хтозна. Можливо Ви й праві. Просто ми хлопаки яким 22-27 років. Ще пороху не нюхали. Здається що й море по коліна. Повно ідей, повно ентузіазму. Ще більше сумнівів. Звісно я розумію що є куча майстрів які зайняли свою маленьку нішу, вхопилися за ту жилку і тримаються за неї. Вони з чогось почали (в основному токарний) та розвиваються по мірі необхідності. В нас же не стандартна ситуація. Мали б ми якийсь один станок - відразу більшість питань би й відпала. Але ж ні. Хочеться задіяти майже всі (мати повний цикл виробництва). Через брак досвіду/незнання - я запитався поради. І в кого ж її було питатися як не в "старших побратимів" які в тій сфері крутяться? В основному ціль даного дійства - дізнатися наскільки наші ідеї та можливісті переплітаються з попитом/реальністю. Всім дякую. Певні висновки з діалогу я зробив. Можливо хтось такий як я, буде стояти колись на роздоріжжі "куди податися", зайде в цю тему та зробить також для себе якісь висновки. Нічого дарма не буває)
  6. Доброго часу доби, шановне товариство. Я представляю "групу друзів" в невеликій кількості (3-4 людини). Всі молоді, готові розвиватися. Ми зараз працюємо на "дизайнерів". Виготовляємо якісь речі малосерійно/разово. Але завдяки цьому ми маємо невеличкий цех з "великою" кількістю "серйозного" обладнання. Нажаль творчі потвори дизайнери люди досить не однозначні (робота залежить від їх "успішності"). Вже стає набридати пити чай в робочий час, чекаючи поки вони потвори принесуть наступну роботу. Отже є задумка зайнится виробництвом "ліваків" на існуючій інструментальній базі. З обладнання в нас є: 1. 3Д принтер. Робоче поле 300*300*300мм. Успішно друкує як PLA так і ABS пластиками. (Думаю можна друкувати всіма пластиками, але не було необхідності перевіряти на практиці.) 2. 3х координатний ЧПУ фрезерно-гравірувальний станок. Робоче поле 900*570*150мм. Успішно гризе дерево/пластик/мдф/тощо. Менш успішно, але гризе алюміній та його сплави. 3. Муфельна піч. Робоче поле 300*300*300мм. Температура 1100град.Цельсія. Алюмій плавить без проблем. 4. Апарати для зварювання (полуавтомат, аргонодугова, газова). 5. Інший слюсарний інструмент (верстак, точило, сверлилка...), тощо. 6. Паяльне обладнання (для пайки друкованих плат). 7. Підрядчики на металобазах/лазерній різці/токарці/покрасці. (Навіть жалко спостерігати за тим, як цех простоює). Є люди спеціалісти які тим обладнанням вміють користуватися та готові навчатися чогось нового. Хотілося б максимально продуктивно використовувати час та інструменти в вільний від роботи час. Є кілька ідей, відносно того чим би зайнятися. Але ніхто з нас не маркетолог і не може оцінити на скільки вигідно і затребуване буде те виробництво. Здається що найпростіший варіант - робити деталі на замовлення (друк/фрезеровка/тощо). Але хтозна як знайти тих клієнтів. Інший варіант - робити готови вироби. Наприклад якусь сувенірку. Знову ж таки невідомо хто, де та скільки зможе/захоче їх купляти. Проскакувала ідея зробити на реалізацю ЧПУ фрезер/гравер великої точності (з полем 300*300). Насправді ідей під час споживання чаю генерувалося багато. Більшість з них відкидалися відразу. А тепер припустимо, що Ви є "хазяїном" даного цеху. Що б Ви виготовляти? В який напрямок рухалися? Що б ще придбали? Що Ви взагалі можете порадити? Дякую за увагу. З нетерпінням чекаю на ваші коментарі та поради.