Yorri

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    1/5
  • Публікації

    72
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Yorri

  1. І я б не відмовився (один набор). Дякую.
  2. Щоб не множити купу тем стосовно кожного вузла 16У04п , писатиму в одну, сюди. Питання 1. Задня бабка. Задня бабка. При покупці ручка прижиму ЗБ до станини стояла в "неправильному" положенні - перед бабкою, а не за нею (як має бути згідно інструкції). Так було спочатку. Вирішив поставити правильно.Переставив ручку - не затискає, бракує обертового ходу. Мучився, перекидав ту ручку нічого не допомагало. Але щось підказувало, що колишній власник не дарма так зробив. Вирішив розібрати. Розібрав затискний механізм. На ексцентрику виявилась ніби саморобна ексцентрична! втулка, та і сама піджимна "болванка" (не знаю як називається правильно) саморобна. Боровся, боровся. Ніяк. Коротше, виколупав ту втулку. Знов боротьба... В решті решт вийшло таке. Зажим - до себе, віджим - вниз. (Не знаю чи правильно ). Але бракує самого "зажимного" зусилля. Воно хоче ще вниз, хоч трішки на кілька градусів, а там станина не пускає вже... Думав. Врешті ніби додумався чому не працює. Виходить так, що ця саморобна "прижимна болванка", трохи не ті розміри має. Там де червоне - тре торцанути (1-2мм), а синє - ніби змістити по стрілці. Тоді, по прикидках, має працювати добре. (тре точити нову) Питання: чи вірний хід моїх думок, і саме головне, може хтось має, чи може переміряти правильні розміри тої "прижимної болванки"? Питання 2. Супорт+фартух. (Наразі без фото, теоретичне питання). Ходив, дивився і побачив що велика повздовжня має досить великий люфт при обертанні штурвалу. Частину можна вибрати заміною шпонки (вал штурвала) - бо трохи розбита, але не це головна біда. Побачив, що зубчате колесо ледве зачіпає зубчату рейку. Виходить супорт стоїть занизько. Десь 3-4мм, не менше. Був троха в шоці, бо новачок в токарці. Підкажіть, як таке виправляється. Приходять на думку такі варіанти: -опускати зубчату рейку (але то не дуже, підозрюю, бо тоді вал подачі і нарізки різьби втече) -точити нове - більше - зубчате колесо?... -пробувати якось (як?) підняти сам фартух... -підняти весь супорт. Може якість накладки під направляючі, що рухаються по станині... Чи взагалі можливо "малою кров'ю" таке виправити. Дякую.
  3. Спробував шось поміряти сьогодні. Задні підшипники затягнуті, передній не дуже. Підшипники ще не обкатані зовсім. Провів типу 4 виміри. Два з книжки від станка. Ще два надивився розумних відео. Навіть незнаю як то все правильно інтерпритувати... Вимірювання 1. Радіальне биття центруючої поверхні шпінделя ПБ. Міряв тільки зверху. По паспорту 5 мкм. Відео 1. Вимірювання 2. Торцеве биття опорного буртика шпинделя ПБ. Міряв теж тільки зверху. В мене по паспорту 10мкм. Але там поверхня троха поцарапана. Відео 2. Далі згадав про Віктора Леонтьєва. Вимірювання 3. Радіальний люфт. Тре було міряти по пояску планшайби, та в мене маленька стійка. Відео 3. Вимірювання 4. Осьовий люфт. Відео 4. Тут мене бентежить, що не повертається в початкове значення. Типу виходить що люфт задніх підшипників мінімум 2-2.5 сотки? Буду вдячний за коментарі. Дякую. (ps. Хто підкаже як вставляти відео одразу на сторінку, а не лінком?)
  4. @sergo40 Дякую! Потрібна інформація. А я все думаю нащо той глухий отвір. Тепер знаю. А може ще знаєте навіщо ці пази по обидва боки ПБ?
  5. А тут не зовсім зрозумів. Тобто не зрозумів зовсім. :-/
  6. Я повний БАНЯК! (неуважний). Бракує ще досвіду в цій сфері. Я ті два кільця міряв, давніше. Знав що вони відрізняються по товщині, та все перепутав, а переміряти щось не здогадався одразу. Виявилось, що менше кільце товстіше! за більше. Поставив підшипники за схемою Х. Зібрав. Нема люфта! (принаймі на руку не чути:-). /отак вгробити три тижні і 300 грн)); вже потім знайшов свою фотку, де видко як ті підшипники стояли з самого початку). Всім дякую за допомогу і підтримку! Правда, ще не міряв ніяких параметрів. Планую цього тижня (страшнувато - надіюсь не сильний розвал). Поміряю, якщо все ок менш-більш, заляю масло, поставлю варіатор і включу на холостих на 1-2 годинки, щоб трохи впрацювались нові підшипники. Якось так. Такі два невеличкі питання: 1. Скільки наливати масла в ПБ? там є віконце (хоча через нього мало що видно). По середину віконця, більше/менше? 2. Що можна використати в якості шнурочка фітілька в ПБ (матеріал), де змащування ззаду тих двох підшипників через отвір зверху? Дякую.
  7. Ніфіга. Зібрав. Те саме. Той самий люфт. Можна чокнутись. Може то через те, що в мене то менше кільце (між двома підшипниками) тоньше за більше? Але там чуть-чуть. Не 0.5 мм.... Нічого не можу зрозуміти.
  8. Може я навпаки щось перетягую?.. Або неправильний порядок зборки ПБ?
  9. Не можу перемогти той осьовий люфт. Вже разів 5 розбирав. Підшипники поміняно - передній і два задніх. Затиснув що міг. Нічого не помагає. Люфт десь 0.5мм. Ззаді люфтить на внутрішній обоймі підшипника... Відео. Люфт Як той вал відтягнути вліво(назад?). Буду радий будь якій пораді/допомозі. Дякую.
  10. Була така ідея приклеїти... Ого! У Вас ціла гільза, а то все обламані бачив. Порадився з @sergo40 (за що йому велике дякую!!!!) Певно буду спресовувати ті підшипники через шпильки. Поставлю їх з тими шайбами в гільзу і ставитиму все разом. Так виходить, що осьовий люфт був бо не стягнуті нормально в мене ті підшипники. Ще така секретна маловідома інформація від @sergo40. В середній опорі, де в обоймі такий широки підшипник, є гужон, який фіксує ту обойму від провертання в корпусі. Знаходиться той гужон ззаду ПБ, де кріпиться відкидна захисна кришка патрона. (Якщо вона у вас є). До речі. Та кришка не тільки відкидається на себе/від себе, але й у відкинутому стані пересувається вліво. (Якщо почистити зафарбований ще на заводі вал на якій вона кріпиться).
  11. З шнурочком не вийде. Гільза довша. З лескою, сірниками, паличками від морозива...
  12. Дякую! Буду пробувати. До шнурочка не додумався, але з дротиком бавився)))
  13. Якийсь тупіковий тупік. Запресував два підшипники. Між ними два кільця. Зовнішнє чуть менше ніж внутрішнє, тому воно падає вниз. (Див фото). Хотів поставити гільзу - дуля з маком. 1. Підшипники входять в гільзу із натягом. Як їх втягнути в гільзу вже 4 години пробую. Нуль. 2. То зовнішнє кільце падає вниз - висить на внутрішньму, тому гільза не піде далі. Як зафіксувати? Підібратись ніяк. 3. Тепер проблема зняти назад ті підшипники. Навіть при наявності вузького і довгого знімача кільце не дасть зачепитись... Буду вдячний за хоч якусь пораду бо тупік.... дякую.
  14. Всім Доброго. Сьогодні забрав піджим/зажим для задньої бабки. Фото не зробив. Залишу тут кресленя, мож кому знадобиться. Також креслення хомута.
  15. А може, думаю, щоб був натяг мінімальний. Тобто чуть "піджав", крутилкою виставив нуль.
  16. Блискіт то таке )) В мене теж не без приколу. див фото. Думаю то не страшно і критично. Типу людина взяла заготовку якусь пластину і бракнуло товщини. Правда знайшов в рідному місті і не дорого (відносно) заплатив. +замовив ще до задньою бабки ту зажимну/прижимну болваночку. (блін, як вона правильно називається? :-) підкажіть)
  17. Будете сміятись. Я обійшов пів базару, перепитав всіх чуваків які продають всіляке до токарний і ніхто не знав навіщо той важіль. Але я сам до того додумався ))). Бічна справа внизу крутилка, я так зрозумів щоб наставляти/регулювати типу нуль? І чому тоді в інструкції до цього індикатора написано, що в початковому положенні стрілка має бути зліва від нуля, а не на нулі скажімо?
  18. Сьогоднішній «улов». Хомут на планшайбу. Індикатор. Миг-1. Хто підкаже як ним правильно користуватись. Навіщо той ричажок зліва біля ніжки? І підшипник. 1ГПЗ. Але з канавкою. Був ще без канавки (ніби польський). Я брав пробувати посадку/натяг. Обоє сідають досить плотно. Питання: з канавкою краще чи без? дякую.
  19. Поки чекаю на підшипник, трохи відчухав патрон. Нічим не змащував, протер розчинником. Поставив кришку ззаду. Коли затягуєш оті три болти (див.фото), патрон типу зажимає - тобто негоден нормально ключом звести-розвести кулачки. Коли ті болтики вільно - нормально. Але тоді ті болтики незакручені, типу майже болтаються. Виходить коли затискаєш, навіть не сильно, ті болти, низ кришки (1) впирається в вверх зубчатої шестерні (2). (див фото). Воно так має бути? І ще по планшайбі. Посадочний патрона 95мм, а на планшайбі бортик 93мм, ще й якась канавка... Чую треба буде нову планшайбу замовляти. І ззовні хтось добре приклався до отвору... Дякую.
  20. А як таку поферхню (не площину) шліфувати/шабрити, підкажете?
  21. Ось. Там в куточку. Чорненька.
  22. Зняв відео, яка в мене посадка того підшипника. Чи достатній натяг? Відео посадки підшипника
  23. якщо підгадаєте з понеділка, то сфотаю. Постараюсь не забути.