Бескид

Користувачі
  • Продажи

    1/5
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    225
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    3

Усі публікації користувача Бескид

  1. Можу тільки поспівчувати і зі ще більшим завзяттям працювати на нашу Перемогу.
  2. Купив новий двигун АІР71 1,1кВт харківського виробництва. В оригінальному виконанні з конденсатором для підключення до мережі 220В. Продавець зробив демонстраційний запуск і запевнив, що легка вібрація, це нормально при підключенні до однієї фази. Я згодився, двигун забрав, а тепер мене гризуть сумніви. Легка вібрація це дійсно нормально, чи він має стабільно працювати, що монету на торець можна ставити?
  3. Всім дякую за відповіді. Ще раз уважно придивився до тієї вібрації і зробив висновок, що все нормально. Це скорше подібне на гул, ніж вібрація, тому двигун залишається, робота продовжується.
  4. Повідомлення видалено автором.
  5. Від малого любив машинки. Потім любив майструвати. Про свій гараж мріяв від коли себе пам'ятаю. Мрію здійснив 28 років тому. Крім мурування і штукатурки все робив сам. Останні пів року інтенсивно позбувався зайвого, розчищав місце для маленького токарного. Тепер гараж використовую виключно для хоббі. Поприбирав, підчистив, щоб не встидно було викласти фотографії. Кілька слів пояснення. Полиці повісив недавно, ще не встиг загромадити. Впоперек гаражу замонтований двотавр зварений з двох швелерів. По ньому їздить лебідка. З її допомогою знімаю двигуни, піднімав токарний на верстак. Біля токарного - свердлильний 2М112, який реставрував рік тому. І дивним чином кольорова гама співпала. Верстаки всі робив самостійно. Чорний 25 років тому, синій недавно. Біля входу умивальник з теплою водою. Від мембранного компресора прокладена пневмолінія, щоб не тягати шланг по всьому гаражу і можна колеса підкачати, не заїзджаючи в гараж. Дуже хочу гаєчні ключі вивісити на стенд, але стримують гаражні сусіди. Постійно приходять щось позичати. Їм простіше прийти до мене, ніж в себе пошукати. А як буде на стенді висіти, навіть не знаю як відмовити Ось так виглядає мій санаторій Є ще два метри землі біля гаражу, мій крайній в ряду. Там кущ чорної порічки, столик, мангал. Але про це наступного разу. Ще постараюся оповідати про саморобки, які майструватиму. Буду слухати поради і сам підкажу, якщо буде в когось потреба.
  6. Болгаркою, зваркою в гаражі не працюю. Навіть зимою з такими справами виходжу надвір. А робочого стола, щоб там працювати не мав. Потрібний був мобільний верстачок, щоб в разі потреби викотити, прикрутити тиски, зробити що треба і закотити назад. Нормальні тиски ще не придбав, тому ті що є, для ілюстрації.
  7. Я його полакував. Але можна і епоксидкою. Це чистий експеримент на тему, чи потрібне таке щось в гаражі, чи потрібно щось удосконалити...
  8. Пофарбував і ґріндер отримав завершений вигляд.
  9. Я не хотів більше роликів монтувати, бо двигун і так слабенький. А на сповзання стрічки багато факторів впливає, - і сила натягу і паралельність осей і жорсткість конструкції і форма бочки... У мене ще мертво не стоїть, часом сповзає, але не критично. Дійсно, для великого об'єму робіт потрібний потужний двигун, але у мене була ціль побудувати діючу модель, невитрачаючи багато грошей. Вже тепер, осягнувши деякі нюанси, можу замахнутися і на потужніший апарат. Залишилося випробувати цей в роботі, зрозуміти, чи він мені, взагалі, потрібний...
  10. Задумав гріндер собі зробити. Переглянув купу роликів і вирішив пробний екземпляр робити в економрежимі. Двигун взяв, який роками чекав своєї долі. 380 Ват, ніби небагато, але вже є. Далі почав конструювати, виходячи зі стрічки на 900мм. Потім виявилося, що такої нема в Епіцентрі, є 610мм. Креслення змінив, виколупав лист товщиною 6мм, але шириною тільки 230мм. Ліплю з того, що є. На завісу кріплення натяжного ролика використав шматочок товщиною 10мм. Ведучий шків виточив з дерева. Натяжний ролик зробив з двох муфт поліпропіленових, в які запресував два 201 підшипники. Перший ескізний варіант вийшов такий. Виявилося, що натяжний важіль під таким кутом погано працює. Потрібно його розташовувати горизонтально. Для цього до опорної пластини приварив кусок профільної труби. Наступний ескіз був такий. Але тепер почалася війна з постійно сповзаючою стрічкою. В процесі боротьби був зроблений другий натяжний ролик (в першому бочка була ближча до кулі), важіль натяжного ролика подвоївся в товщині (був 4мм, приварив ще одну смугу на 4мм), ліквідував люфт в завісі натяжного ролика і доставив натяжну пружину. Остаточний варіант виглядає так. Залишилося пофарбувати, але це вже після потепління.
  11. Гарно зроблена робота тішить довго. Я про будову. Таку річ залишити після себе не встидно. Питання про обробку дерева переробкою. Знаю, що нафтою навіть гонту обробляли. А як воно в плані пожежобезпеки? Успіхів в продовженні справи!
  12. Для того, щоб використати болгарку, як легке точило. Дивитися з 8.29
  13. Всі критики були праві. На металевих елементах утворювався іній, аж бігом. Таке враження, що зима образилася на те, що позакривав ворота фанерою і на тих мізерних металевих виступах інію було більше, ніж будь-коли. Фанера трохи намокла в кутках, але не критично. Нічого не змінюю. Наступною зимою буду знов спостерігати. Тепер про нове. Підгледів в одного американця кріплення для болгарки. Зробив собі. Все елементарно.
  14. Питання до знаючих будівельників, або людей, що робили подібне. Суть така: є поруч два гаражі. Гараж №1 стоїть на блоках ФБС 30, глибина 60см, фундамент гаражу №2 теж з блоків ФБС 30, глибина 2,5м. Грунтові води потрапляють в підвал гаражу №2. Є бажання відкопати фундамент №2 і зробити нормальну гідроізоляцію, яка не була зроблена під час будівництва. Питання: чи нема загрози для фундаменту №1, чи не осунеться грунт з-під нього при розкопуванні траншеї глибиною 2,5м? Грунт насипний, але з часу будівництва пройшло 30 років.
  15. В результаті, через 6 місяців з дня подання заяви, користувався електрикою. І тут неочікувано з січня 2020 знизили тариф за підключення. Було 3000,00 за Квт/год, стало 1500,00 Сусіди оживилися (коли я тягнув електрошафу, кабель 70м - нікому не було потрібно), подали заяви і в результаті вже рік не можуть підключитися... Виходить, що менша цифра на ціннику не завжди означає дешевше
  16. Люди часом шалені речі викидають. Ось і мені вдалося знайти скарб. Половина стільниці столітнього столярного верстака. Бук, товщина 80мм, ширина 300. Для вуличної лавки те, що треба. Було. Стало
  17. До цього часу, без утеплення, небагато було інею. Тепер, коли площа холодних елементів стремиться до нуля, цього інею має бути мізерна кількість. Хоча фанеру обробив з двох сторін і зробив технологічні отвори, щоб в разі утворення конденсату, він мав вільний вихід. Перезимуємо, побачимо.
  18. Спочатку теж думав про клей. А потім схаменувся, - для чого там клей, якщо фанерою притисну. Крім того вирізав пінопласт з таким розрахунком, щоб він щільно входив в стільники воріт, без щілин. Тому ніякого клею не використовував. Фанеру 8мм взяв тому, що після приварювання кавалків профільної труби 40х60, в які мали вкручуватися саморізи, залишалося 8мм до торця воріт. Якби взяв 10мм, фанера виступала би за периметр.
  19. Не про метал. Але про гараж. З давніх давен мучила мене проблема незавершеності воріт. Пробував зашити вагонкою. Вийшло не дуже, вагонка закінчилася, бажання згасло і так тривало роками. То не було часу, то відкладав, як неважливе... Нарешті зійшлися бажання і можливості. Тепер стало так. Пінопласт 20мм, потім фанера 8мм.
  20. Ви мене невірно зрозуміли. Я мав на увазі фотодоказ використання подарованих Oxford. Пишіть в приват адресу, куди висилати. Тільки не ображайтесь, вони користовані.
  21. Віддам вживані, місцями латані, мотосакви Oxford. Єдина умова - приїхати забирати своїм мотоциклом - не хочу віддавати перекупам.
  22. Добре, але обіцяйте фотодоказ використання.
  23. Так, актуально. Коли плануєте під'їхати? Пишіть в приватні.
  24. Не те, що квіти люблю... Приємно посидіти хвилинку серед зелені після дня в офісі, потім в гаражі наприсідаєшся. Ноги, буває, гудуть. Сядеш на лавочку, ноги витягнеш і помріяти можна... Рослина ця, мабуть справді, калачики, або мальва лісова. Почекаю на квіти. P.S. Металеве таки зробив, коцюбу, і подарував товаришу. Перша "ковальська" робота Грів газовим пальником з Алі. З натугою, але розігрівав. А лампу викупив на базарі. Не було де приладнати, тепер в гаражі тішить око.
  25. Нічого нового металевого за останній час не створив, тому покажу картинки з ботаніки. Спочатку порівняння молодила з гори Пікуй і біля гаражу. Фото зроблені рівно одного дня, 06 червня. Тільки з різницею в рік. На Пікуї. А це біля гаражу. Тут вже розцвів А це виросло якесь чудо з насіння трави. Насіння було протерміноване, трава не виросла, тільки це. Спостерігаю, може розцвіте