стани

Користувачі
  • Продажи

    2/5
  • Покупки

    7/5
  • Публікації

    437
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    25
`

стани останній раз здобув день на квітня 2

стани має найбільш улюблений контент!

Репутація

376 Відмінна

Про стани

  • Звання
    Постійний відвідувач
  • День народження

Персональна інформація

  • Стать
  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Іван

Відвідувачі профілю

2 378 переглядів профілю
  1. Мають відкриватись, програма "дежавю", спробував завантажити з форума- відкрились...
  2. gelberg1970.djvu Ця книга на ураїнській.
  3. Ще одне, про інструмент. Як правило, шукається дешевший інструмент, зі зберігання чи щось подібне. Я також не виключення, так само купував, в консерві зі складів старого заводу... З виду гарне, але коли поставив на нього рівень... В тій моїй темі є розповідь з фото та замірами. як доводив до ладу ШМ 1600, про шм 1000 десь також писав... Одним словом, криве воно, ще й гвинтом. Містки при зберіганні мають стояти на своїх опорах нормально на рівній основі, а не лежати боком на стелажі... До чого веду: не повторюйте моїх помилок, весь інструмент, який би він гарний не був з виду, це тільки заготовка інструменту, якщо немає документів діючої повірки, а це автоматично додає ціни... Для початку я придбав би рівень, без нього складно щось контролювати, навіть той же інструмент можливо з допомогою рівня довести до ладу. Та все ж добре подумайте, інструмент не дешевий, а ліквідність його так собі, не всі зараз знають як ним користуватись. І ще одне. Якщо таки займетесь цим, мабуть для Вас буде відкриттям, що світ навколо нас не такий твердий, як здається. Нас оточує пластилін... Пекелис Технология ремонта металообр. станков.djvu Муравьев Мурзин Ремонт металлообрабатывающих станков.djvu
  4. Як я розумію, Ви хочете конкретики. Спробую розповісти, що б зробив я з тим інструментом, що маю. Хоча для початку Вам би не завадило почитати Пекеліса, мабуть найкраща книга по станкоремонту... Отже, для початку потрібна основа, де б Ви встановили цю станину. Основа має бути такою, щоб булька рівня не реагувала на Ваші переміщення коло станини. Це обов*язкова умова, бо якщо рівень буде відслідковувати Ваш рух, робота буде цікава, але безкінечна... Я використовував для таких цілей стіл розточного верстата. За базу для обробки як правило, беруться дві площини під зубчату рейку, по них і потрібно виставитися і відносно них і обробляти всю станину. Але так далеко залазити не будемо, розглянемо те, про що Ви запитували, шабрування довгої площини, ігноруючи все інше. Демонтується передня бабка. Рівнем по місцю установки бабки бабки виставляється станина в двох площинах. Повторююсь, пишу для тих інструментів, які є в мене. Рівень 0,05мм на метр. Довжина 200мм. Ціна поділки рівня 0,05 поділити на 1000 і помножити на 200, маємо 0,01мм. Під рівень ставлю дві плитки КМД 40мм, як паралельки мені такі зручно, можна інші, не принципово), плитки по краям рівня, хочете більшої точності- зменшуйте розмір бази з відповідним перерахунком. Переходжу рівнем на паралельках площину, знаходячи найнижчу точку. Вишабрюю там маяк. Далі беру той маяк за базу на якій стоїть одна КМД, і підшабрюю під другою КМД місце до тих пір, поки показники рівня мене не задовольнять. Потім слідуючий маяк і так, поки не відмаякується вся площина. Потім на фарбу лінійкою типу ШМ зноситься шабером все зайве до підготовлених баз. Лекальний інструмент не годиться, він швидше для контролю на просвіт, а не для нанесення фарби... Це коротко та дуже примітивно, повторюсь, казав раніше що станина це комплекс площин. Треба ще й "гвинт" не зробити, і площини призми не розвести чи звести до купи... І повторюсь, база- це площини рейки, а щоб їх використати, потрібно ще й зробити "літачок"... Можна, звичайно, використати і підошву задньої бабки, але це вже після вирівнювання площин задньої бабки відносно площин під зубчату рейку... Загалом при шабровці постійний контроль всіх оброблюваних площин, потрібно розуміти, що показують рівень та індикатор. Приблизний набір інструменту та дуже- дуже приблизну методу описав, думаю, простіше таки відшліфувати... Знову ж, це тільки моя думка.
  5. Доброго часу всім. Якщо дозволите, скажу трохи про шабровку. У Вашому випадку це станина, не одна довга площина, а декілька. При всьому вони повинні бути паралельні не тільки одна одній, а й осі шпінделя, допуск сотка- дві на метр, менше- краще. Не маючи практики та інструментів трохи складнувата задача... Тому у Вашому випадку шліфовка з однієї установки дасть бажаний результат швидко та без зайвої мороки. Але якщо не шукаєте легких шляхів- то спробуйте, тільки на виході навіть по бюджету інструменту, не враховуючи час та саму точніть, результат Вас не порадує. Чому так впевнено кажу- маю досвід. Декілька станків у своїй майстерні відремонтував сам , останній- 1к62, шабрований, станина в тому числі. В паспортні дані вклався, навіть трохи краще, але за той час та вартість інструменту можна було придбати пару "кашок" в нормальному стані та стати до роботи відразу... Щоб не бути голослівним, на кацапському чіпі тема "1к62 после пожара" то про мої походеньки з тим станком, інакше не скажеш... Заміри там також викладені, опис закінчення ремонту викладав уже на нашому чіпі... До чого це все кажу. Відшабрувати можна все, але якщо є можливість шліфовки- я б навіть не думав. що вибрати.
  6. Якщо клини в самій товщій частині не більше приблизно 12мм, спробуйте глянути в бік варочних чавунних поверхонь, тіх що з отворами на дві конфорки. Або є такі ж без отворів. На старих чавун гарний, робив із нього накладки при ремонті станків, ну і клин також, заодно. Десь тут в моїх публікаціях робота з тим матеріалом є з фотографіями, може в нагоді стане. За час експлуатації нарікань немає...
  7. Мені простіше паяти. Як правило, при ремонтах ( в моєму випадку до повномасштабного вторгнення це в основному була сільськогосподарська техніка) не знаєш, що буде наступним і який інструмент в даному випадку ( наприклад різець) знадобиться. Чи в токарний, чи в розточну головку, чи для строгального... І якої форми. Замовляти по факту принесеної роботи- це час на доставку, а аграріям, як правило, потрібно ще на вчора... Тому й виготовляю сам, це не важко, заготовок під оправки у мене є, підігнати пластинку, припаяти та заточити- хвилин 20 неспішної роботи- і маю необхідний інструмент.
  8. Дякую всім за відповіді. Приблизно такий варіант як продаж я і розглядав, та спочатку хотів запитати, може є ще якийсь варінт застосувати це діло так як є. Ерозії поблизу немає, диск явно для разової роботи купувати не буду. Залишається скласти адекватну ціну, може кому й справді така форма потрібна, а на ті фінанси придбати необхідні по формі та матеріалу напайки... З вашою допомогою впевнився, що це мабуть буде найкраще рішення.
  9. Доброго часу. Дісталась коробка таких напайок, схожі на ті, що стоять на землерийній техніці, цепні екскаватори або щось схоже. Вк8, якщо вірити наклейці. Важкі, одна приблизно 30 грам, думаю, в коробці однієї немає, був би 1кг... Та то таке, питання, чи можна їх використати в металобробці, може в кого був досвід? Паяю різці сам, але цілою це буде дуже щедра напайка, якось би її розділити, а от як... На лом здати не розглядається, краще вже напаяю цілою і заточу під свої потреби. Та може є ще якісь варіанти?
  10. Цей стояв на т-130, також було в мене таке щастя. Якщо не помиляюсь, у нього блок циліндрів виконано заодно з картером... На ДТ стояв чи пд-10, чи п- 350... Ще досі десь колінвал та циліндр валяється... Колись робив саморобні трактори, то й тягнув додому різний мотлох, що на моє розуміння міг знадобитись. А в селі, окрім тракторів, ніякої механізації тоді не сильно водилося...
  11. Забрали чи відпустили далі? Взагалі на свій час непогані двигуни... У мене залишився л-3, на пам*ять про 90-ті, крутив ним генератор з асинхронника... Дуже виручала ця примітивна конструкція в ті часи.
  12. Блок циліндрів- двигун л-6 або л-12. На л-12 стоять два таких блоки, на л-6 один. В мене були такі двигуни, проста та надійна конструкція, в теперішній час мабуть зустріти можна або в музеї, або в дуже великого поціновувача таких раритетів...
  13. Гарний та потрібний напрямок, головне- це життя та здоров*я наших хлопців... Та навряд я чимось Вам суттєво допоможу, я за освітою не інженер. Сама ідея хороша. А от з конструкцією, на мій погляд, трохи не те. Всі ці системи на триногах мають одну ланку. Слабку ланку. Яку в цьому випадку потрібно виключити. Це людина. Людське тіло через плечем через приклад приймає на себе частину віддачі, працюючи як демпфер. Це там де є приклад, наприклад той же ПКМ. Подумайте, як буде вести себе на тринозі кулемет хоча б 7,62 калібру без людини позаду. Все що з більшим калібром, прикладу немає, зате прикручене до чогось більш масивного, чи то танк, чи кузов того ж позашляховика. По друге, не дарма майже у всіх станках одна нога спереду, а дві позаду. У Вас навпаки. Я розумію, для того щоб опустити зброю для перезарядки. Але змоделюйте, куди піде вектор сили, якщо повернути ствол, наприклад, на 45 градусів від фронтальної лінії. Там мав би бути упор для імпульсу у вигляді ноги, але його там немає, бо ззаду тільки одна опора... На мою думку, такий станок повинен мати жорстку основу і одну жорстку стойку, а не триногу. Можливо телескопічну, зручніше в транспортуванні і, наприклад, для опускання та тієї ж самої перезарядки. Та це автоматично піднімає вагу механізму і зменшує мобільність. Хоча вага можливо й не такий мінус, має ж хтось гасити імпульс віддачі, якщо людина відсутня... Та це тільки мої думки, можу помилятись.
  14. Доброго часу. В соцмережах мене немає, окрім декількох профільних, як ця. Чому б Вам не викласти тут хоча б напрямок того проекту, якщо не хочете чи не можете викласти все на загал?