Юра механік

Як вибрати строгальний?

4 повідомлення у цій темі

Доброго всім дня. Можливо дурне питання, але як перевірити поперечно строгальний станок? Токарний знаю, в першу чергу дивишся на направляючі, потім шпиндельні підшипники, далі відкрити коробку передач. А в строгальному, що і де там треба перевіряти на знос? Можливо є така тема то підкажіть де дивитись.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Треба перевіряти щоб повзун не був подертий знизу та вертикальний суппорт - це найбільш зношуємі одиниці. Роботяги могли заїхати вертикальним суппортом та відламати від нього куски ластохвоста - зверіть увагу на це. Механіка, якщо верстат не з гідроприводом, зазвичай невбиваєма. Ну там, мабуть, деякі підшипники треба буде поміняти. Стіл не зношується так, як на станина на токарному - можна лише подивитись щоб їздило та не було зламано. Якщо є  можливість перевірити верстат у роботі, то послухати щоб повзун плавно рухався без сторонніх звуків, увімкнути автоподачу стола. Це так, по-мінімуму.

Змінено користувачем sasha_kosak
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую за інформацію. Якщо станок підключено, то я так розумію найкраща перевірка це прострогати якусь залізяку з достатньо великим припуском. І оцінити поверхню плюс слухати під час роботи чи немає якихось сторонніх звуків.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Якщо верстат без гідравлики, то шків мотору можна пообертати й руками.

Строгати великі припуски сходу я би не ризикнув. То не токарний, до нього треба звикати, починаючи з малих зьомів та подач. В ньому дурі стільки, що легко зломає різця, посуне заготовку разом з лещатами, або зіпсує щось у собі - як свезе. Краще перевірте щоб все оберталось як то має бути, попередньо перечитавши паспорт. Обов’язково переженіть вертикальний суппорт з краю до краю та перевірте стан ластохвосту. Повзун на обратному ході має можливість глибоко зануритись до станини і якщо суппорт не був піднятим, то його зламає.

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку