Siromanets

Українці більше не зможуть вільно користуватися зарплатними картками

8 повідомлень у цій темі

Українцям заборонили вільно користуватися зарплатними картками, а також рахунками, на які нараховуються стипендії, пенсії, виплати на дітей та інші соціальні виплати.

Про це йдеться в листі Нацбанку №25-110 / 55892, розісланому сьогодні по банківській системі.

Його суть: якщо це зарплатна або студентська карта, то на неї мають надходити виключно зарплата або стипендія. І більше нічого іншого. Людина не може там зберігати інші свої заощадження (крім тих, грошей, що надходять від роботодавця або ВНЗ) або користуватися рахунком для грошових переказів. Це стало модно останнім часом: люди все рідше зустрічаються для передачі грошей один одному, а поповнюють рахунок товариша в найближчому платіжному терміналі готівкою або перекидають йому кошти через сайт банку (за допомогою систем інтернет-банкінгу).

В нацбанківському документі пояснюється: нові обмеження – не особиста примха НБУ, а лише виконання вимог нової редакції Податкового кодексу, яка вступила в силу з 1 серпня 2014. Цим документом запроваджено оподаткування доходів, отриманих від депозитів – 15% від нарахованих банком відсотків. У поняття «депозити» чиновники вкладають всі рахунки – поточні та карткові в тому числі. Виключення з нового податку зроблені для рахунків, що використовуються для виплат зарплат, стипендій, пенсій, виплат на дітей та інших соцвиплат. І щоб відрізнити ці самі соцвиплати від усіх інших транзакцій, банкам тепер і буде наказано дотримуватися цільового призначення карт. «Тепер банки зобов’язані обмежувати суми зарахування коштів на банківський рахунок клієнтів в розмірі, відповідному його зарплаті, пенсії чи іншим соціальним виплатам. Оскільки нарахування відсотків на соціальні виплати не оподатковуються», – прокоментував нововведення головний економіст управління організації бізнесу банку «Національний кредит» Кирило Голоденко.

Фінансисти заздалегідь попереджають про нові проблеми. «Будь-які надходження на рахунок, крім зарплат пенсій і стипендій, фактично, заборонені. Людина не зможе отримати переказ по номеру своєї зарплатної картки від третіх осіб. Якщо такий переказ грошей все-таки відбудеться, то кошти потраплять на рахунок нез’ясованих платежів, і розбиратися з ними банку доведеться в ручному режимі, телефонуючи клієнтам. Цілком імовірно, що найближчим часом почне виникати безліч проблемних ситуацій», – розповів радник голови правління Євробанку Василь Невмержицький.

Людям, які звикли користуватися зарплатними або соціальними рахунками для переказу грошей в інтернеті, поповнення в платіжних терміналах або інших особистих цілей, рекомендують швидше з’явитися в банк і відкрити для цих цілей додаткові рахунки. Зазвичай це коштує 100-120 грн., Хоча багато фінустанов роблять це взагалі безкоштовно.

Те саме доведеться зробити і тим, хто звик брати в борг за зарплатними картками. Йдеться про овердрафт – випадках, коли банк кредитує людині один-два його оклади (під гарантію роботодавця) і зараховує ці кошти на зарплатну карту. Тепер ці кошти почнуть зараховувати на додатковий рахунок: людині дадуть можливість перекидати з нього гроші на картку і знімати в банкоматі. «Не виключаю, що деякі банки можуть скористатися ситуацією і спробують встановити комісію за переказ коштів з одного рахунку на інший (переказ грошей між рахунками зазвичай коштує 0,5-1% суми – Авт.). Однак у загальній масі фінустанови не стануть ризикувати репутацією і лояльністю клієнтів», – резюмував Невмержицький.

http://informednews24.com/?p=9174

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Все не читав. Та й так зрозуміло. Я коли в універі навчався, то зарплатних було 97% і вони були тільки зарплатні і нікого це не лякало. Все логічно. Немає логіки, коли мільйони на депозиті,а з доходу від них в податки не йдуть. Хоча в законі завжди було, що повинні обкладатись, та, виявляється, для ізбраних завжди є виключення.

Змінено користувачем Bogdan
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Как бы в барахолке могут возникнуть терки - бабло ушло но не пришло...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Українці зможуть вільно користуватися зарплатними картками, вони будуть лише використовувати їх за прямим призначенням, що виходить з назви картки.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Siromanets не гоните волну. На заборе тоже много чего пишут. Связывались со знакомыми в Привате по поводу этой информации там отвечают что это деза чистой воды. Ставьте фильтр на приём инфы. Почему этот форум появился? Тоже фейковые бредни Слона читать о нациках нет никакого интереса у многих. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 минуту назад, Harmix сказал:

Привате по поводу этой информации там отвечают что это деза чистой воды

приват про отжим до последнего дня копытом в грудь себя били-утверждали что это деза)

отжали.

и те кому нужно было..это знали.

)

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Только что, Гараж 512 сказал:

приват про отжим до последнего дня копытом в грудь себя били-утверждали что это деза)

отжали.

и те кому нужно было..это знали.

)

Вот любите вы (Слово удалено системой) кругом видеть, ну давайте посмотрим. Я сейчас как экс директор общественной чуть пройдусь. лист Нацбанку №25-110 / 55892, вы документ сам читали? нет? вот вам ссылка влёт читайте http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v5892500-14 во первых ЭТО ПИСЬМО ОТ 2014 ГОДА вы сильно чувствуете на себе все то что написано в этой статье? Дальше данное письмо всего лишь пояснение к постановлению от 2003 года http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03/paran29#n29 . По "отжиму" у Коломойского вы реально в это верите? Если он сам не хотел бы скинуть этот хвост, он бы его не скинул. Значить ему предложили другие преференции, в другом бизнесе. Национализация, а не реприватизация это не "отжим" Это так к сведенью. Коломойский в 2014 году тут у нас пуканы и Русской весне порвал и оборону тут поставил на надлежащий уровень. Хотелбы и дальше был бы тут себе князьком. Увидел что произошла стабилизация (вилкушня поутихла с Криворожско-Донецкой) так и сдал пост и пошёл свои дела решать. Подконтрольные Приватоской группе телеканалы если бы был отжим такой бы хай подняли что мама не горюй.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Господа, тему закрываю во избежание флуда и банов. 

Всем спасибо.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку