пенсионер

как править бритву

47 повідомлень у цій темі

Не знаю, в тот раздел или не в тот..

Вопрос в следующем (С)

Короче, сделал я себе ножик, типа сапожного но с деревянными накладками из куска полотна от мехпилы. Всё вроде остро и ничего так, режет вроде, но как точить его до бритвенного состояния?

Предварительно подтачиваю на камне с мелким зерном с водой, но не то. Помнится раньше давно в каждой цирюльне висел кожанный ремешок для доводки опасных бритв, может кто помнит эту старую технологию просветите как правильно доводить режущую кромку бритвы на кожанном ремне.

Змінено користувачем пенсионер
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наскільки я пам'ятаю то ремінь там як основа для образива був, на нього щось намазувалось і рухами руки правилося лезо маже в площині ременя.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Игнатьич, ремень это каменный век :)

Я точу кухонные ножи на водном камне - бреют лучше жиллета.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Может там сперва и угол клинка сделать как у бритвы

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Також думаю що основа, а може й нi..

Дивно що правили бритви "по шерстi" а не проти, i не було заусенцiв, чи я помиляюсь?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 минуты назад, пенсионер сказал:

Дивно що правили бритви "по шерстi" а не проти, i не було заусенцiв, чи я помиляюсь?

 

У шкіри є "за шерстю" і "проти"?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 минут назад, Karmadon сказал:

Игнатьич, ремень это каменный век :)

Я точу кухонные ножи на водном камне - бреют лучше жиллета.

Сомневаюсь ващета)

8 минут назад, makks сказал:

Может там сперва и угол клинка сделать как у бритвы

А какой должен быть угол клина лезвия?

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Заточка то особлива релігія. Зараз підтягнуться заточники і почнеться?

А поки що можу поради пошукати або хони алмазні або брусочки ельборові мілкозернисті. На крайній випадок наждачний папір дуже мілкозернистий 1500 потім 2000 потім 2500 з водою на шматкові скла. Доводимо ріжучу кромку до зеркала. І пробуємо різати.

А ще. Ножик з швидкорізу брити на передпліччі буде. А ось побритися ним у прямому значенні слова навряд чи получится. В нього зерно крупне. На бритви взагалі мало яких  сталей підходить. А потім щей термічка особлива. 

Змінено користувачем DrDima77
2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 минут назад, Karmadon сказал:

 

У шкіри є "за шерстю" і "проти"?

Про це навiть не здогадувався..

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 минут назад, пенсионер сказал:

Сомневаюсь ващета)

 

Слово дворянина! :)

Могу и ролик снять.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Не, наждачку я зразу забракував бо повиннi бути тверда заточуюча основа

Так, сподiваюсь що сталь там р6м5, воно то  вродi збрива на руцi але трошки давити треба.

Не те як в перукарнях раньче брили..

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Чем меньше угол клинка тем легче довести , посмотрите опасную бритву там вогнутые спуски или как их зовут

И в конце на войлочном полирните станет получше если не завалить совсем

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Крім вугла загострення грає роль форма кромки (малюнок на скору руку), я зазвичай заточую: мілкозерниста нождачна бумага на дерев"яному бруску, полірую - твердий войлочний круг з пастою гои.

Безымянный.png

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 минут назад, Karmadon сказал:

 

Слово дворянина! :)

Могу и ролик снять.

Что, срезает не касаясь лезвием кожи?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 минуты назад, пенсионер сказал:

Что, срезает не касаясь лезвием кожи?

 

Не, это рубить надо, я так не умею :)

Справедливости ради, пробовал на руке - тихо, гладко и не дергает за волоски, а вот щетина хз, может и не пойти, надо протестить.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 минуты назад, makks сказал:

Чем меньше угол клинка тем легче довести , посмотрите опасную бритву там вогнутые спуски или как их зовут

И в конце на войлочном полирните станет получше если не завалить совсем

 

Вот смотрите, 'в древности' брадобреи делали несколько взмахов бритвой по кожанному ремню - и бритва опять острая., вопрос в том (не касаясь углов заточки), точилось чисто кожей или там был нанесен абразивом, и какой?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, makks написав:

сперва и угол клинка сделать как у бритвы

15*. 

Спочатку правиться клинок на оселку з маслом( машинне, ВДшка), потім полірується на ремінці.

Ось дідусь докладно розповідає, як це робиться 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ту же пасту гои и наносили 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 минуту назад, Karmadon сказал:

 

Не, это рубить надо, я так не умею :)

Справедливости ради, пробовал на руке - тихо, гладко и не дергает за волоски, а вот щетина хз, может и не пойти, надо протестить.

На руке, если чуток придбавить лезвие к коже руки у меня тоже берет. 

Мне интересно как точили брадобреи что клиент 'не дергался' бо щетина таки потвёрже чем волосы на руке. И висел в цирюльне лишь кожанный ремень..

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, DrDima77 написав:

На бритви взагалі мало яких  сталей підходить.

Будь-яка,з вмістом вуглецю більш як 0,6% : 65Г, 75С,У-8, У10, Х6ВФ, Х12МФ, ШХ15, 95Х18.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 минут назад, Куляста Блискавка сказал:

15*. 

Спочатку правиться клинок на оселку з маслом( машинне, ВДшка), потім полірується на ремінці.

Ось дідусь докладно розповідає, як це робиться 

 

Дякую

Змінено користувачем пенсионер
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Невеликий спец, але справді існує т.з. "бритвенна заточка" з вігнутими

щічками леза.  Тоді "поправити" ріжучу кромку можливо буквально декілками рухами.

До речі, таким же способом раніше заправляли лезо своїх ножів різники розділочники.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, пенсионер написав:

что клиент 'не дергался' бо щетина таки потвёрже чем волосы на руке

Сам постійно користуюсь ""небезпечною"" бритвою,з юності. Перед голінням треба розпарити щетину, тоді і гоління приємне. 

На рахунок цирюльника згадав бородату притчу : Ще в царській Росії  прийшов жандарм до єврея-цирюльника голитись,морда вся в бородавках. Сів на стілець, дістав револьвера і каже: якщо хоч одну бородавку зачепиш- застрелю. 

Поголив його цирюльник, а жандарм і питає: ""як ти не злякався мене голити?"".Єврей відповідає:"" так моїй бритві до вашої горлянки ближче, ніж вашій руці до револьвера.""

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вот приспособа для правки бритв, имеется в хозяйстве. С одной стороны кожа с пастой ГОИ (судя по цвету), с другой брезентовый (? белый) ремень.

Сама бритва заточена как из-под шлифкруга, с радиусными (вогнутыми) боковыми поверхностями.

пр.jpg

Змінено користувачем Aluma
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А как Жилет (мах три турбо) заточить?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку