Bib4ik

Карбонізація води.....(Газировка)

34 повідомлення у цій темі

Питання до знавців:

Чи можна використовувати технічну вуглекислоту (яку використовують для напівавтоматів) для карбонізації води, своїми словами " ДОМАШНЯ МІНЕРАЛКА", чи все ж таки купувати окремо балон харчової вуглекислоти?

На різних форумах - по різному, одні пишуть шо можна траванутись, другі шо газірують звичайною СО2, і роками п"ють і нічого........

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Bib4ik написав:

Питання до знавців:

Чи можна використовувати технічну вуглекислоту (яку використовують для напівавтоматів) для карбонізації води, своїми словами " ДОМАШНЯ МІНЕРАЛКА", чи все ж таки купувати окремо балон харчової вуглекислоти?

На різних форумах - по різному, одні пишуть шо можна траванутись, другі шо газірують звичайною СО2, і роками п"ють і нічого........

Пили газіровку з технічним СО2 всі живі і здорові. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
25 минут назад, лейтенант сказал:

Пили газіровку з технічним СО2 всі живі і здорові. 

В колхозе в мастерской стоял автомат и на жнива таскали комбайнёрам в 10л сифонах.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ну, судя по тому, что в ГОСТе (ГОСТ 8050-85) на технический углекислый газ прямо прописана проверка на вкус с использованием питьевой воды, вполне допустимо делать домашнюю газировку.

Если, конечно, газ делают по стандарту.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Bib4ik сказал:

Чи можна використовувати технічну вуглекислоту (яку використовують для напівавтоматів) для карбонізації води, своїми словами " ДОМАШНЯ МІНЕРАЛКА", чи все ж таки купувати окремо балон харчової вуглекислоти?

В спадок дістався баллон СО2 (чекає свого часу, можливо "напівкулеметну" сварку придбаю) та десь на горищі валяється сіфон, коли був малий, то ще дід мій робив газіровку з сіропом фруктовим, смакота і ніколи не чули що хтось травився,  але якщо память не підводить, то вуглекислота "технічна" швидше виходить із води, точно не помню, давно це було...

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 я газував. ніби ще живий ;)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У нас в цеху стоял автомат с газировкаой подключенный был к обычному балону с СО2. Все пили - газиролвка и газировка.. Думаю вполне можно использовать.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Немає ""технічної"" і ""харчової"" вуглекислоти. Є вуглекислота  ДСТУ 4817:2007 . А за походженням вона може бути 

1. З бродильних чанів пивзаводів ( спитртзаводів), зазвичай смердить сивухою і в балоні до 1/3 смердючої сивушної води. :bad:

2.Отримана при випалюванні вапняку- чиста, суха, без зайвих ароматів.

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

раз балон попався, то

як я не пробував, газ у воді майже не розчинився, раніше з таким не стикався...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, bogdan1983 написав:

газ у воді майже не розчинився,

Повітря,азот, аргон... 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 минуту назад, bogdan1983 сказал:

раз балон попався, то

як я не пробував, газ у воді майже не розчинився, раніше з таким не стикався...

Треба воду охолоджувати.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 минуты назад, Куляста Блискавка сказал:

Повітря,азот, аргон... 

Не знаю, казав щоб вуглекислоту дали, брав у Луцьку, привозять туди її з Львова. Може і накачали в балон щось не те

2 минуты назад, Sebra сказал:

Треба воду охолоджувати.

Я ж не перший раз, завжди вода добре газувалась, а тут таке...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Когда заправлял свой на криоген сервисе (вишневое)

(так как сам иногда делаю воду летом в жару)

сообщили что вся пищевая и техническую не возят - так как основной потребитель ее сейчас  кафе  ларьки  с пивом квасом и тд

почти все что на розлив (установка с баллоном)

 

а на  вопрос что газировал и не насытилась газом  - надо воду перед применением охладить ( и чем сильнее тем больше в ней будет потом газа - и при открытии быстро не выходит)и все буд ок 

Змінено користувачем Viktor_KVS
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
57 минут назад, Viktor_KVS сказал:

а на  вопрос что газировал и не насытилась газом  - надо воду перед применением охладить

В жару набирав прямо із свердловини, 10-12 градусів, не більше. Газу розчинилось трошки, кажу в балоні щось не те було

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Помню раньше у нас на работе(работаю в кузнечном цехе),автоматы для газировки стояли на каждом участке,всего-примерно 5-7штук на цех.Так вот периодически, то в одном,то в другом аппарате,газировка была с "болотным"привкусом,тогда как простая охлажденная,а так же подсоленая вода была нормальная в том же аппарате.Похоже,зависело от баллонов с углекислотой.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

а в домашних условиях лучше газировать воду ? для себя 1-2 бутылочки. кто как делает? через крышку переходник и потом болтать для растворения?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Приветствую.

 

Газировка - вкусный напиток.

А особенно, с сиропом.

Однако, следует знать, что добавление  в воду двуокиси углерода (углекислоты) под давлением фактически превращает воду в слабый раствор углекислоты.

 

Поэтому при проблемах с желудочно-кишечным трактом, повышенной чувствительностью зубов

- не лишним будет принять это к сведению.

 

Желаю всем доброго здоровья.

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година назад, Amigo1982 написав:

а в домашних условиях лучше газировать воду ? для себя 1-2 бутылочки. кто как делает? через крышку переходник и потом болтать для растворения?

Давно газував воду вдома...

Перехідник через кришечку,теж бовтав..

Дуже відповідально ставтеся до вибору пластикової посуди-бажано не м'ята або дуже стара.

Колись отримав травму ока-розірвалась пляшка перед обличчям-зашивали біля ока й кров у оці...місяць лікувався.Вже точно не пам'ятаю,але "дав"десь 3-4 кг/см тиску газу й пляшка лопнула(була дефектна)коли зазвичай, вони витримують набагато більше.

Цікавий ефект,якщо загазувати вино,чи горілку))).Згадайте шампанське-тільки з вищеозначеними напоями ефект крутіше).

На хімічному рівні,газована вода(і не тільки)швидше всмоктується шлунком.Вуглекислий газ швидше відкриває "бар'єр").

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 часа назад, Куляста Блискавка сказал:

Немає ""технічної"" і ""харчової"" вуглекислоти. Є вуглекислота  ДСТУ 4817:2007 . А за походженням вона може бути 

1. З бродильних чанів пивзаводів ( спитртзаводів), зазвичай смердить сивухою і в балоні до 1/3 смердючої сивушної води. :bad:

2.Отримана при випалюванні вапняку- чиста, суха, без зайвих ароматів.

 

Я бы еще добавил полученная при сжижении воздуха. Мы углекислоту заправляем там же где и кислород аргон азот и тд  а они точно занимаются криотехникой

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Колись  також  газували  воду  із  звичайного  балона  СО2,  від  напівавтомата.  Смачна  була  водичка.    Раз  тема  про  воду,  то  я,  із  дозволу  автора,   щоб  не  плодити  купу  тем,   запитаю  наступне.  Потрапили  в  руки  такі  речі,  як  на  фото.  Одне  ціле,  інше  розпиляне.  Я  з  таким  раніше  не  зіштовхувався.  Схоже  на  кип"ятильник  із  двох  лез.   Хтось  може  трохи  просвітити  по  данному  питанню ?

20190709_175916.jpg

20190709_180001.jpg

20190709_180055.jpg

20190710_090148.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Цитата

Куляста Блискавка сказал:

Немає ""технічної"" і ""харчової"" вуглекислоти. Є вуглекислота  ДСТУ 4817:2007 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, инженер сказал:

Хтось  може  трохи  просвітити  по  данному  питанню ?

Проточная водогрейка, одевалась на носик водопроводного крана. Кооперативное изделие конца 80х начала 90х.

Змінено користувачем Stebium1
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 минуты назад, Stebium1 сказал:

Проточная водогрейка,

А  как  оно  в  плане  безопасности ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 минуту назад, инженер сказал:

А  как  оно  в  плане  безопасности ?

Без понятия, матери не разрешил пользоватся

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 часов назад, Куляста Блискавка сказал:

Немає ""технічної"" і ""харчової"" вуглекислоти. Є вуглекислота  ДСТУ 4817:2007

Саме так. Але є вимоги до тари в яку вона заправляється, Балони в які розливається вуглекислота що в подальшому має застосовуватися в харчовій промисловості перед заправкою повинні ополоскуватися якоюсь там рідиною.Після цього вона стає "харчовою"

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку