Саша

Реновація 6720 ВФ2, 1988 року.

652 повідомлення у цій темі

2 часа назад, ig3757 сказал:

Опять же вопрос бюджета, эл.шкаф восстановить не сложно

Не так уж все просто як казалось по началу покупки!:D але про це потім

2 часа назад, Rouch сказал:

И все же вопрос не про назначение и преминение а про стоит ли брать станок с нерабочей електрикой

А я колись придбав в більш плачебному стані ніж цей що ви плануєте, але помалу клепаю до купи і що поробиш раз інакше не получається)) Меніб вашу проблемуB|:/

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 годин назад, Rouch написав:

Просто хочу узнать мнение знатоков. Фрезер 6725в с мертвой электроникой за 40к ето: 

а) хватать и тикать

б) адекватная цена за такой станок

в) да цена ему полторы цены лома

и сколько такой станок стоит в состоянии включил и работаеш?

Про 6725 буде інформативніше спитати в Одессита, бо він таким володіє і переробляв його в ЦПК версію.

0

Поділитися повідомленням

10 часов назад, Саша сказал:

Про 6725 буде інформативніше спитати в Одессита, бо він таким володіє і переробляв його в ЦПК версію.

Смотря для чего вы его берете?

Заготовка под ЧПУ?

Восстановление по заводу?

Переделка на современную базу?

19 часов назад, Rouch сказал:

Просто хочу узнать мнение знатоков. Фрезер 6725в с мертвой электроникой за 40к ето: 

а) хватать и тикать

б) адекватная цена за такой станок

в) да цена ему полторы цены лома

и сколько такой станок стоит в состоянии включил и работаеш?

Видел такие по 60-70к, включил и работаешь, но также видел и за 27к без шкафа

0

Поділитися повідомленням

@Саша Александр! А скажите пожалуйста чем вы красили своего красавца? Производитель краски и номер цвета по ралу если в памяти осталось, никак всё палитру для своего не могу выбрать (

Заранее благодарен!)

0

Поділитися повідомленням

Доброго всем. Подскажите необходимо снять вал привода вертикального шпинделя.  Снял заднюю пластиковую муфту(которая соединят вал с коробкой передач). Разобрал весь узел, находящийся в стакане со стороны ВФГ. Сейчас на валу осталась косозубая шестерня и передний подшипник(тот который со стороны ВФГ) со стаканом. Но как вынять сам ВАЛ понять не могу. Выйти ему мешает косозубая шестерня, которая в свою очередь судя по всему сидит на шпонке, но толи посадка плотная, толи где-то загужонено. Легкие постукивания по валу со стороны КПП когда косозубая шестерня уперается в корпус ничего не дали. Применять силу пока страшно.

Что делаю не так?

0

Поділитися повідомленням

5 годин назад, Абрикоска написав:

@Саша Александр! А скажите пожалуйста чем вы красили своего красавца? Производитель краски и номер цвета по ралу если в памяти осталось, никак всё палитру для своего не могу выбрать (

Заранее благодарен!)

В мене бюджет був дуже обмежений, тому я взяв дешеву фарбу (місцевого хімзаводу) двох кольрорів: зеленого і білого + польскій барвник снежка "хакі".

І от то все змішував міксером , покі не отримав бажаний колір. 

0

Поділитися повідомленням

1 година назад, nevelsky написав:

Доброго всем. Подскажите необходимо снять вал привода вертикального шпинделя.  Снял заднюю пластиковую муфту(которая соединят вал с коробкой передач). Разобрал весь узел, находящийся в стакане со стороны ВФГ. Сейчас на валу осталась косозубая шестерня и передний подшипник(тот который со стороны ВФГ) со стаканом. Но как вынять сам ВАЛ понять не могу. Выйти ему мешает косозубая шестерня, которая в свою очередь судя по всему сидит на шпонке, но толи посадка плотная, толи где-то загужонено. Легкие постукивания по валу со стороны КПП когда косозубая шестерня уперается в корпус ничего не дали. Применять силу пока страшно.

Что делаю не так?

я також знімав цей вал. кінчилось тим що розламав стакан зі сторони головки і його переточував.  Почитайте форум тут описано вже. Мені допоміг Саша велике йому дякую. Я робив так - знімав електромотор потім знімав коробку потім зняв муфту . Косозуба шестерня зійшла легко . Для того щов зняти вал робив знімача і ним витягував. зі сторони головки там два підшипники мають бути. В мене шестерня знялась легко можливо у вас пішла на перекос

0

Поділитися повідомленням

1 година назад, nevelsky написав:

Что делаю не так?

Додайте трохі міці і він вийде в бік ВФГ. Шестрерня зійде зі шпонкі.

DSC_2529_thumb.jpg

DSC_2530_thumb.jpg

DSC_2531_thumb.jpg

В мене є лиш ці три світлини. Більше немає.

П,С. Можливо підшипник трохі з натягом сидить, тому шестерні і заважає зійти...

Змінено користувачем Саша
0

Поділитися повідомленням

, Саша написав:

Саша як справи з подачами відремонтували плату вже. Я вирішив після довгих думок йти шляхом встановлення шагового двигуна з енкодером . Незнаю наскільки це вірно але напевно буде так робити. Мотор продаю всі ці плати керування також,  також і трансформатор здоровий він йшов на живлення двигуна постійного току.

0

Поділитися повідомленням

, prdesna написав:

Саша як справи з подачами відремонтували плату вже. Я вирішив після довгих думок йти шляхом встановлення шагового двигуна з енкодером . Незнаю наскільки це вірно але напевно буде так робити. Мотор продаю всі ці плати керування також,  також і трансформатор здоровий він йшов на живлення двигуна постійного току.

Серву кладу.

0

Поділитися повідомленням

ставиш сервопривід. Круто. Я ще не купував  нічого але наче як зупинився на шаговому

що серва по грошам получається. По управліню сервою розібрався

0

Поділитися повідомленням

, prdesna написав:

ставиш сервопривід. Круто. Я ще не купував  нічого але наче як зупинився на шаговому

що серва по грошам получається. По управліню сервою розібрався

Серва вийшла не дешево, ціну не назву, бо таємниця комерційна. 

По керуванню сервою виручив продавець. Він погодився зробити мені керування на мої вимоги придатне для його поєднання з алгоритмом електромуфт.

0

Поділитися повідомленням

Зрозумів. я зупинився на шаговику, плата керування до нього є в продажу і так потихеньку рисую схему модернізації  щоб на кожну вісь стояв шаговик.

а чому закинув старий двигун постійного току

0

Поділитися повідомленням

, prdesna написав:

а чому закинув старий двигун постійного току

Там в орігіналі керування напрямом і швидкістю іде через обмотку збудження і це зрозуміло бо вона має 350 Ом опору.

А американській блок керує через якір обмотка якого 2,2 Ом. І йому не легко, бо струм великій.

0

Поділитися повідомленням

Потекло мастило і в мене між двигуном і ШБ. Зняв я двигуна, подивився я на ту втулку і зрозумів, що мастило тече знизу, бо втулка нічим не герметизована від зони перебору.

Врізати сальнік можна, але даремно. Мастило тече по втулці.

Тому ущільнив наявний повстяний сальнік і посадив втулку не герметик:

IMG_3087_thumb.jpg IMG_3088_thumb.jpg IMG_3089_thumb.jpg

0

Поділитися повідомленням

після того як поставив сальника там все в мене сухо.  Там у мене сстояв фетровий сальник я його викинув і на його місце поставив нормальний А сальник був такий що від нього лише назва залишилась

20191102_163509.jpg

20191102_163549.jpg

Прихований текст

я ще зробив два отвори з різьбою щоб потім було легко знімати. На фото їх видно

0

Поділитися повідомленням

Але ж втулку теж не герметик поклав.

Сальнік звісно краще,але я полінувався. 

0

Поділитися повідомленням

я може щось не розумію але той герметик там немає ніякого сенсу він не виконає роль сальника

там роботи мало на токарному чут точонути і все

0

Поділитися повідомленням

а якої потужності серводвигун ставите

0

Поділитися повідомленням

3 часа назад, Саша сказал:

В мене бюджет був дуже обмежений, тому я взяв дешеву фарбу (місцевого хімзаводу) двох кольрорів: зеленого і білого + польскій барвник снежка "хакі".

І от то все змішував міксером , покі не отримав бажаний колір. 

Примного благодарен! Я честно подумал что дорогая краска конкретного цвета, буквально один тон до расово правильного рал6011 не долили зеленого, но выглядит прекрасно!
Но меня наверное больше красный интересует, ГФ-021 или что-то другое?

0

Поділитися повідомленням

8 годин назад, prdesna написав:

а якої потужності серводвигун ставите

750 ватт.

0

Поділитися повідомленням

Саша мені сьогодні прийшла в голову така думка - а що як викинути всі оті блоки управління відключити тахогенератор і підключити двигун постійного струму напряму до 110 В а в розрив поставити простий регулятор обертів на тиристорах.

0

Поділитися повідомленням

вірніше на 63 вольти

0

Поділитися повідомленням

А як реверсувати? Там струми завеликі для релейної схеми. Це поперше.

А по друге не буде стабільності обертів. У когось на лінії електрод прилип, напруга просіла і подача сповільнилася, а потім прискорилася коли електрод відірвали.

І по трете: як забезпечити стабільність при повільних подачах? Напріклад фреза уперлася в більший з'єм і подача сповільнилася ще більше аж до зупинкі.

Ні, там не все так просто.

Тахогенератор чи енкодер це зворотній зв'язок, без цього немає стабілізації подачі.

0

Поділитися повідомленням

а реверс це саме просте змінити полюси + на - і реверс.  Дивлячись на провода якими зроблено підключення там струми зовсім невеликі. До речі я от сьогодні не подивився але по памяті на трансформаторі живлячому двигун стоїть автомат на 3 Ампери.  На рахунок стабільних обертів я сьогодні день думав - я працюю руками там взагалі стабільні оберти відсутні а сплошні ривки, по друге богато хто поставив частотник і довольний що слон, і чистота каже що гарна. Я незбираюсь знімати по 5 мм на шаленій швидкості, я руками знімав 4  на шпонці і 3 на трубі і скажу що геть легко крутилось і чистота була досить чудова. О по поводу електроду це також (слово на букву "е", она же есть - "у коня") тому що струм можно стабілізувати, прикол в тому що стоїть трансформатор на 380 В а на виході маємо 60 В постійного струму , якщо ампери там десь до 5 а я щось думаю що так дивлячись на товщину проводів по розводці то можно  поставити і імпульсний блок живлення і стабілізатор на 220 в . Я щось в цих сварках небачу проблеми ніякої. Повторюсь що руками вже кручу більше місяця і чистота досить непогана це притому що там сплошні ривки.

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку