andrey_drabchuck

Круги для заточки резцов

25 повідомлень у цій темі

Всем привет. 

Подскажите, пожалуйста, марку кругов, которая лучше всего подойдёт для заточки токарных резцов.

Резцы по дереву для токарного станка. Сделаны из напильника по сверхсекретной технологии (описана на ютубе), или похожих сталей. 

Планирую использовать на точиле 3000 об, диаметр до 200мм. Без СОЖ.

Нужен круг для придания грубой формы, заточки и доводки (лучше наверное на войлоке или каком-то вулканитовом?) 

И ещё один универсальный "для всего". 

Что посоветуете? 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Корунд білий або сірий, Запоріжжя нормальні.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 минуты назад, mimicon сказал:

Корунд білий або сірий

да, я тоже читал, что нужен корунд белый или серый )

А марка у них какая? 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сірий 14А, білий 25А

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Для різців з напайкою можна також взяти зелений круг 63А 

 

image.jpeg

Змінено користувачем лейтенант
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Для ТС нет нечего лучше алмаза. Для обдирки с зерном 250/160. А этим будете долго елозить. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

image.jpeg

image.jpeg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я думал, что алмазы для доводки. Или я что то не понял? 

Батя мне всегда говорил, что после алмаза кромка получается намного ровная, так сказать нерваная. Поэтому и лучше режет.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 часов назад, mimicon сказал:

Корунд білий або сірий, Запоріжжя нормальні.

Я користуюсь сірим. Інструментальні сталі (У-8, У-12), та швидкоріз (Р6М5, Р-18/9), бере без проблем. Щодо доводки (на войлоку), це вже Зовсім зайве (на стійкість не впливає), єдине що це коли купувати то брати не крупне(обдірочне) зерно, а середня. Стійкості (У-8,У-12), вистачає на декілька годин роботи (залежить від породи дерева), потім 10 секунд на наждак щоб підтянути, і далі в бій...

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 минуты назад, Igor Shimanskjy сказал:

Інструментальні сталі (У-8, У-12), та швидкоріз (Р6М5, Р-18/9), бере без проблем.

А різці у вас з чого зроблені? Заводські ? 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Є заводскі (радянські) матеріал ?, (схожий на У-8), є з напилка (У-12), є з швидкоріза (Р6М5), єдине чим кращі різці з швидкоріза (Р6М5), вони не бояться перегріву, для мене суттевої різниці немає, мені подобаються як заводскі (старі) так і з напилка - мені ще не вдалось їх так нагріти, щоб вони відпустились...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, andrey.drabchuck сказал:

А я думал, что алмазы для доводки. Или я что то не понял? 

Батя мне всегда говорил, что после алмаза кромка получается намного ровная, так сказать нерваная. Поэтому и лучше режет.

Алмаз призначений для твердих сплавів, сталь поступово руйнує звязку алмазного круга - доріжка алмазу від сталі деформується.

Для сталей - якісних швидкорізів (Р6М5,Р18, Р9, кобальтомісткіх) найкраще - ельбор. Попередня заточка (обдирання) - крупним зерном, а доведення ріжучої крайкі - дрібним зерном, або алмазом дрібного зерна. Алмаз в даному випадку допускається для доведення сталевих ріжучих крайок через нетривалий контакт зі сталлю.

Там де елєктрокорунди притупляються і перегрівають інструмент , ельбор крупного зерна жере ту сталюку як пластєлін.

Сучасні єльборові дискі російського виробництва не беріть, вони неякісні - доріжка сипеться через якісь ганч із звязкою.

Змінено користувачем Саша
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Igor Shimanskjy сказал:

мені подобаються як заводскі (старі) так і з напилка

А "народные" из напильников не пробовали? 

 

27 минут назад, Саша сказал:

Сучасні єльборові дискі російського виробництва не беріть

Приходится работать с тем, что есть. 

В общем, думаю, что для моих нужд пока хватит одного белого круга 25А и Одного 14А. 

Ещё дома лежат чашки алмазные. Не знаю, чашки ли называются. Формы усечённого конуса, но алмазная дорожка по кольцу на большем основании. Наверное применялись для доводки плоскостей деталей. Может когда-то фотки выложу. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
36 минут назад, andrey.drabchuck сказал:

Наверное применялись для доводки плоскостей деталей

Алмаз---ще не значить,  що доводка,  все залежить від величини зерна

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
54 минуты назад, andrey.drabchuck сказал:

 

Ещё дома лежат чашки алмазные. Не знаю, чашки ли называются. Формы усечённого конуса, но алмазная дорожка по кольцу на большем основании. Наверное применялись для доводки плоскостей деталей. Может когда-то фотки выложу. 

Зерно дивіться - цифри через косу риску. Від них залежить призначення чашкі.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 часа назад, rabbit сказал:

Для ТС нет нечего лучше алмаза. Для обдирки с зерном 250/160. А этим будете долго елозить. 

Не совсем с вами согласен. Хорошие совковые "зеленые" круги дерут быстрее алмаза, причем вместе со стальным основанием, а цена раз в 5 дешевле, хотя я после чуток подвожу алмазом.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 минуты назад, Саша сказал:

Зерно дивіться - цифри через косу риску. Від них залежить призначення чашкі.

Дойдут руки -- сфоткаю. Может это и не алмаз вовсе )

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

И ободрать и "погладить".

2.JPG

1.JPG

5

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 часов назад, andrey.drabchuck сказал:

Может это и не алмаз вовсе )

@rabbit да нет. такой как у вас. чашка такая же. только зерно не в курсе. посмотрю по случаю в мастерской

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Добавил Вам в помощь одну очень интересную книжицу по выбору кругов:

 

7

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 часа назад, freewolf сказал:

Добавил Вам в помощь одну очень интересную книжицу по выбору кругов:

 

Владимир! огромное спс

многим будет очень полезно и познавательно

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

От меня тоже спасибо!!!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 07.03.2017 в 07:46, rabbit сказал:

И ободрать и "погладить".

2.JPG

1.JPG

Під які посадки фланці? В ідеалі би креслення подивитись, як я розумію проміжної гайки там нема між великим і малим кругом?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Посадки разные, уже не помню точно. Точил на вал фланцы и ставил круги так, что-бы они друг друга поджимали. Гемморой был с баллансировкой.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

1 час назад, rabbit сказал:

Гемморой был с баллансировкой.

Теж стикався з тим, що алмазні, на алюміневій основі, бувають дуже незбалансовані.

Мені з 25А наравляться для рапиту та вуглероду, але 95А  здаеться кращі. Та й 14А непагані. Щоб не гріли кромку треба мьякі брати. СМ2-3, М1-2. Та й щоб якісно заточити треба зерно зменьшувати при доводці до якнайменьшого на саму кромочку.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку