softm

Лабороторний блок живлення на RD6012W

30 posts in this topic

Понемногу собираю в кучу лабораторный бок питания на основе RD6012. Для чего пришлось купить корпуc, и их же блок питания. Была идея использовать торроидальный трансформатор, и выпрямитель, но габариты думаю, не вписались бы вообще. А изготовление красивого корпуса - мне лично очень сложно дается

 

При тестировании при повышенной нагрузке источник питания - оказался  немного слабей чем нужно. Обещали:

 

Screenshot_101.jpg

 

Получили:

 

 

 

Использована нагрузка 4,1 Ом купленная на форуме, правда там предполагалось, что будет 5.6 Ом. разница небольшая, но при напряжении в 60В получается довольно значительная разница разницы.

 

spiral_test_001.jpg

 

Нагрузка будет доделана, уже приобретен и едет нихром 2мм/30метров. Но тем не менее напряжение на выходе блока, даже при нагрузке менее в 10%, думаю, все-равно не дотянет до 65В. Думаю и переделывать блок питания тоже будет крайне сложно.

 

Далі буде ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лабораторний блок живлення це регулюємий блок із всякими захистами як то по току,напрузі ну і температурному режимі.Що у вашому випадку на виході в подальшому получиться?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

11 минуту назад, куко сказал:

Що у вашому випадку на виході в подальшому получиться

 

Десь таке щось: RD6012.pdf

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дорослий прилад, буде цікаво.

 

3 години назад, softm написав:

пришлось купить корпуc

 

На ібеї дурних грошей коштує, може варто було десь замовити?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 минуты назад, Karmadon сказал:

, може варто було десь замовити?

Так це і є все замовне.Зібрати поблочно і користуватись.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 минуту назад, Karmadon сказал:

Дорослий прилад, буде цікаво.

 

 

На ібеї дурних грошей коштує, може варто було десь замовити?

 

Ви дійсно вважаєте, що то реально такий корпус замовити за 916 грн?

 

Screenshot_104.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

А, ну нормас, мені викинуло пропозицію близько 80 баксів.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Karmadon То комісія велика на ібеї :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я в курсі, яка там комісія ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
, куко написав:

Так це і є все замовне

 

Я мав на увазі, замовити по своїх кресленнях в Україні.

В Житомирі є фірма відома, там схожий кузов баксів п'ятнадцять коштує. Хіба що без роз'ємів і вентилятора.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кузов,кузовом,то якби не так і важно,хоча завжди хочеться щоб прилад вигляд мав.Я за свій 35-ти літній стаж наклепав з півсотні лабораторників.Юзав і на мікроконтроллерах і на чому тіки не хош.Але для себе зрозумів що саме оперативніше це на крутилках.Коли щось на столі в ремонті то не відволікаешся на бродіння по меню щоб щось виставити,крутнув регулятор,на дисплеї побачив що накрутив і до роботи.Сам поглядував на RD6012. Але і фінансово якби жабка придавила та і надобності в такій напрузі з током не виникало.Але у кожного свої потреби і бачення на перспективу.^_^

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я маю на крутілках, десь валяється, недалеко.

А користую на панелі 3005. Він меніі зручніше :-)

замало 30в стало, ось тому такий хід.

19 минут назад, куко сказал:

якби не так і важно

 

Це кому як, мені важливо. Інакше не зможу користуватись.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вчера доделал блок нагрузок, спасибо нихрому и деньгам :) Сделал 5.3 ома гдето.

В итоге стало отчетливо понятно, что БП работает в штатном режиме и даже лучше. До 70+ вольт можно поднять.

65 вольт/12А -  тестировал час. Все ок.

Продолжаю продолжать :) 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Видео на эту тему. Интересно, что нагрузка отличается менее чем на 10%. А все работает. При этом напряжение регулируется до 73 вольт. Вероятно защита основана на превышении тока. А не мощности...

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Несколько раз рожал что-то подобное для своих (и не только) нужд. Пара устройств пошла в малую серию для местных "аккумуляторщиков" (тестирование АКБ).
Замечу, что для оперативности "крутилки" таки удобней.
Для работы с серией АКБ удобней "предустановки" (с "педалей" или с "компа" (или перенос установок с "флешки")) - не особо важно.
Есть много "фирменных" устройств с токами нагрузки "от и до". Никаких претензий к ним нет. Кроме ценника.
Для лабораторных работ при токах до 100 ампер выгодней самому родить.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 10/29/2020 в 17:57, Одессит сказал:

Несколько раз рожал что-то подобное

 

Врешті я осилив ті гвинтики скрутити, термодатчики прикріпити, дзюрки навертіти.

Ок, що маємо на максимумі можливостей.

 

hot_water_elections_day_rd6012_first 001___001.png

 

4,8 ома десь в навантаженні.

То максімуму, навіть якщо підіймати напругу - дуже більше не стає. І вмикається CC - current control. Хоча нема ще 12А.

 

 

hot_water_elections_day_rd6012_first 003___003.png

 

Прилад дозволяє рахувати ампер*години і ватт*години, показує графік як воно йде навантаження:

 

 

 

 

hot_water_elections_day_rd6012_first 006___006.png

 

То я руками крутив.

 

Вертєлка є, а хитра, треба натиснути кнопку і крутити вольти, чи ампери. То в сотих. Як подвинути курсор на десяті чи одиничі - також можна крутити, прямо вихід. Є оверконтроль. Тобто вказати можна 24В. І більше блок не видасть.

 

З андроїд застосунком не запрацювало, точніше під'єднання йде, але щось не контролює і не включається в додатку та мережа. Треба думати, бо С-банд в них 192.168.5/24 а вмене може бути перекритий іншою мережею ... кароче пишє шо підключилось до сервера ... а ніфвга не підключило ...

 

hot_water_elections_day_rd6012_first 008___008.png

 

 

Отаке воно.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 час назад, softm сказал:

Отаке воно.

Или я неправильно понял, або - навпаки :)
Я "рожал" "нагрузки". В т.ч. и с подсчётом "ампер-часов" (ватт-часов).
Обходилось тремя кнопками с дисплеем 16х2.
Но то было лет 15-ть тому. Хотя работает по сей день.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
, softm написав:

З андроїд застосунком не запрацювало, точніше під'єднання йде, але щось не контролює

 

Нещодавно мав секс з одним дєвайсом, була схожа проблема.

Виявилось, що в додатку треба було вказати регіон - Китай.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 час назад, Одессит сказал:

Я "рожал" "нагрузки". В т.ч. и с подсчётом "ампер-часов" (ватт-часов).

 

"Обробити напилком" ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Програма на Андроїді запрацювала. Проблема в ідіотизмі програми.

Є трохи не перекладених місць на китайській :)

 

Screenshot_2020-11-04-22-40-38-322_com.rdpowergoogle.socketassistant.png

 

Показує графіки:

 

Screenshot_2020-11-04-22-40-30-029_com.rdpowergoogle.socketassistant.png

 

Графік показує вимкненні/увімкнення виходу БЖ.

 

Screenshot_2020-11-04-22-15-06-474_com.rdpowergoogle.socketassistant.png

 

Блок живлення видає 60В/12А - якщо встановити потрібний опір, я тестував на меншому - і спрацьовував захист. 

Прилад достойний використання. Корпус трохи малий, але на диво все встало. Хоча і ювелірщина мала місце.

Віфі модуль працює за 5-ть метрів від пристрою.

 

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 часов назад, softm сказал:

 

"Обробити напилком" ...

Не скажи! С "нагрузками" возникает вопрос линейности...
Результат можно "отфильтровать", только он (результат) будет иметь к "правде" весьма отдалённое отношение...

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, этот БП заработал. Шаг второй. Делаю аналогичный блок на трансформаторном источнике и в отечественном корпусе. Панель все та же, китайская

 

:) далі буде

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сравнение с 3005 - тут :) Конечно, это не очень корректно то сравнивать. Но имеем, что имеем.

ПС. Корпус c трансформатором стоил 1850 грн + две доставки = ~2000 грн., продавец -  Фирма "Торнадо". Это более надежно, но и требует больших доделок, например отдельного термоинтерфейса. В импульсном блоке вентилятор уже есть, также  следует учитывать необходимость проделывания отверстий, под панель, розьемы.  Поэтому вопрос, который поднял @Karmadon про отечественный корпус, под небольшим сомнением.

 

Порівняння с 3005 - тут :) Дійсно, це не дуже коректно то порівнювати. Але маємо що маємо.

ПС. Корпус з трансформатором коштував 1850 грн, продавець Фірма "Торнадо". Це більш надійно але і потребує більших доробок, наприклад окремого термоінтерфейсу. В імпульсному блоці вентилятор вже є, також слід враховувати необхідність створення отворів, під панель, роз'єми.  Тому питання, яке підняв @Karmadon  про вітчизняний корпус, під невеличким сумнівом.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 години назад, softm написав:

питання, яке підняв @Karmadon  про вітчизняний корпус, під невеличким сумнівом.

 

А підтримка вітчизняного виробника!?

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 минут назад, Karmadon сказал:

А підтримка вітчизняного виробника!?

 

А кто сказал, что это не они меня поддерживают этим корпусом, и отличным сервисом? Я же за 5-ть минут в фейсбуке договорился ... и мне посчитали транс. И корпус подобрали. Не то, чтобы я корень из двух не помню, но приятно, что не начали учить, за дурачкие вопросы.

---

А хто казав, що то не вони мене підтримують тим корпусом і відмінним сервісом? Я за 5 хвилин в фейсбуці домовився ... і мені порахували транс. І корпус підібрали. Не те, щоби я корінь з двох не пам'ятаю, але приємно, що не почали вчити, за дурнуваті питання. 

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.