Reiter

Мала поздовжня. Навіщо вона треба? :)

31 повідомлення у цій темі

2 часа назад, Одессит сказал:

Если станок планируется исключительно для производства деталей с неким намёком на ЧПУ (ота "гитара"), то МП не нужна (кто-то видел ЧПУ токарный с МП?).
Однако, в ряде случаев (ремонтные работы и т.п.) необходимо установить угол по существующей детали (или образцу). Так-что...

Ну воно для себе. Планую, що взагалі не буде лімбів, ручних крутілок, навіть рейки не буде. На поперечку і поздовжню поставлю швп. Переміщення джойстиком і ручним енкодером ....

 

На фото ПБ і направляючі станини....

20210213_051741.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@Наливайко Цілком згоден, але якщо не відхилятися у бік питення "чи має право на існування МП як об'єктивна реальність, що дана людині у відчуттях", то топікстартер чітко окреслив вихідні умови (далі цитую ТС):

1. Планую проект малого токарного верстату. Обов'язково ставитиму "електронну гітару". Одна з функцій "електронної гітари" це проточка конусів в автоматичному режимі.

2. Планую максимальну. З автоматизацією і поперечної теж.

3. Та я взагалі "збираю" верстат, а не переробляю готовий. Тому й думаю чи ставити МП.

Тобто в саму ідею проекту закладені автоматичні повздовжня і поперечна. Тому в рамках даних умов, виходячи з власного куцого досвіду і логіки, вважаю МП зайвою. Крім того, вона, як додатковий вузол збільшить вартість проекту.

 

Хоча є один нюанс відносно точіння конусів/еліпсів. Не знаю, як щодо електронної гітари, яку збирається використовувати ТС, але в моєму випадку (софт писав сам, не ардуіно) кут конусу виходить досить точним, але чистота поверхні далека від ідеалу, Справа в тому, що як не крути, але імпульси на крокові двигуни відправляються по черзі. І якщо у випадку МП, теоретично можна отримати дзеркало, оскільки рух різьця іде по прямій, то тут, хоч і дрібненькі, але сходи будуть. Хочеш дзеркало -  потрібно шліфувати. Наразі я не бачу, як це обійти. Тож на це треба зважати.

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 годин назад, Stebium1 написав:

 

не может этого индикатор обеспечить. Поскольку речь о разных процессах.

Индикатор измеряет, а подача перемещает. И суть в том что бы обеспечить максимально плавное и минимальное перемещение на один оборот винта.

?????

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Shlif сказал:

?????

!!!!!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку