Жорик

Ремонт задньої бабки ТВ16

3 повідомлення у цій темі

Добрий день шановні форумчани! Прошу поради - є люфт пінолі задньої бабки ТВ-16. Отвір (циліндр) має знос до 0,3 мм (діаметр 20). Розточка не пройде так як є проблеми з биттям кулачків. Що можна зробити розвернути на 21 мм (чи візьме на такому діаметрі 0,7 мм) регульовану не хочу використовувати (думаю нормально не вийде). Чи краще розточити на стороні???? Дякую!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А причём тут битьё кулачков? Если инструмент однолезвийный то пусть они хоть разные будут.

4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

3 години назад, Жорик написав:

 - є люфт пінолі задньої бабки ТВ-16. Отвір (циліндр) має знос до 0,3 мм (діаметр 20). Розточка не пройде так як є проблеми з биттям кулачків. Що можна зробити, - розвернути на 21 мм? (- Чи візьме на такому діаметрі 0,7 мм?) - Регульовану не хочу використовувати, (думаю нормально не вийде), - чи краще розточити на стороні????

0.7-1.0 мм звичайно забагато, до того ж зразу розгортування навряд чи допоможе збереженню співвісності передньої і задньої бабок, - хіба що після попереднього розточування, і то, якщо ще знадобиться. Може врятувати тільки розточування на своєму ж верстаті, але ніяк не на стороні. У вашому випадку при діаметрі розточки 20-21 мм вам необхідно виготовити люнет для підтримки заднього кінця вашої тонкої і нежорсткої борштанги, яка має мати довжину трошки більшу за дві довжини розточуваної поверхні задньої бабки. При цьому на час розточки, можливо, буде потрібно  звільнити станину, тимчасово знявши для цього супорт.

  Технологія усталена, достатньо докладно описана в інтернеті і показана в Youtube.

Р. S. - І не забудьте перед розточкою задньої бабки  виставити спершу і вісь передньої бабки паралельно до направляючих станини.

Змінено користувачем Кіт.Сірко
2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку