Андрей642

Кто знает вес стола 7б35 ?

44 повідомлення у цій темі

За годину вже був у свого знавця по спині. Буду ще бігати. Щось потягнув - стане на місце.Все ок.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Нічого страшного верстат мені не зробив . Тільки зв"язки на одному м"язі трохи розірвав і все. Від гіпсу відмовився - ну його нафіг в спеку (добре пом"ятаю як це).

Вирішив зробити собі трохи лікарняного та нічого тяжкого не тягати .

Поклав сьогодні двигун , залив оливи ИНСП40 - піде чи є якесь спеціальне ? Паспорт від верстата ще не дали та в інеті поки не знайшов  що лити в нього. Перевірив електрику , тільки у двигуна трошки тре було підтягнути гайки під перемичкою (дуже часто верхні гайки затягнуті , а нижні що притискають відводи обмоток бовтаються).

Дав життя по дротах та диво таки сталося . Двигло працює , помпа маслає , повзун з фалічним ім"ям рухається . Подачи ще не вмикав , ще не розібрався з ручкою переключення напряму подач - вона поки не рухається , приїржавіла чи щось таке.

Вроді задоволений , але шукати недоліки ще не припиняю.

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Одужуйте скоріш! Стола вже зважили?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Видужуйте! На моєму в паспорті І-30А, 40 літрів, але влазить чомусь тільки 20-ть, може помилка в паспорті... Налив порівну І-20 та І-40, думаю, має вийти те саме І-30, не було його в продажу на той час... За весь час нарікань на мастило немає, головне, щоб подавалось куди треба та в необхідній кількості, це легко контролювати, направляючі добре видно, і мастило на них теж. Тиск по паспорту має бути від 50 до 200 кПа, 0,5-2 кгс/см. Рідного манометра не було, підібрав автотракторний, з контролю тиску в паливній системі, ставиться за клапаном низького тиску на паливному насосі дизельних двигунів, тиск виставив трохи більше 0,5, якщо додати, то мастило з задньої частини повзуна не встигає нормально сходити, бризки летять. Хоч і поставив піддон під повзуном, але то лиш для страховки, звичайно, на довгих ходах і воно мокре від мастила, тож думаю, що перегинати із тиском не варто. Та це лише мої думки та спостереження, якщо хтось поправить чи додасть ще щось, буду тільки вдячний.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую за побажання.

15 часов назад, Y.fowler. сказал:

Стола вже зважили?

Це питання саме по собі відпало . Пишуть що десь 150кг.

14 часа назад, стани сказал:

Рідного манометра не було

Іван , а там потрібен манометр ?

Я так і не зміг відкрутити вхідний патрубок насоса . Сітку як зміг почистив . Мастило шурує досить гарно. На повзуні одна сторона переливає або інша недоливає. Це перше враження - час розкладе все по місцях.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доброго часу. Може, я збиваю вас своїми порадами, орієнтуючись на свою модель станка, не знаю, чи на Вашій той манометр взагалі передбачено... Але один раз воно допомогло, перемикав станок на постійний кабель із тимчасового, то при неправильному фазуванні ( насос же шестерінчатий) тиск в системі так і не з*явився, поліз роздивлятися- виявив чому. Хоча для того має бути стрілка на кожусі ремнів двигуна ( на моєму доречі зафарбована наглухо, не видно її). По неуважності можна без змащування і шкоди наробити... Ще раз після довгого простою не було тиску взагалі, скільки не крутив двигун. Чому- так і не знайшов, мастило мабуть стекло з системи, а закачати чомусь не зміг. Відкрив люк та ослабив нагнітальний патрубок від насоса, закачало, потім затиснув, досі працює нормально, що це було так і не зрозумів... Загалом як по мені манометр в якості індикації річ не зайва, хоча то знову ж моя думка, буває ловлю себе на тому, що перестраховуюсь навіть там, де звичайно про це навіть не задумуються...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 минуту назад, стани сказал:

стрілка на кожусі ремнів двигуна

Зміг почистити від фарби та фазування з першого раза попало в правильний напрям )))

Нє , класти манометр точно не буду .

Розмірковую про кутовий стіл з патроном та різці під шпонпази .

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доберусь  в майстерню, сфотографую своє, може чимось в пригоді стане...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Зробив фоток, трохи розповім. Сам строгальний доки не ним не користуюсь, накриваю шматком брезенту, вирівнявши повзун по передніх пильниках ( заховавши направляючі). З-заду направляючі дуже виступають, захисту там також немає, плюс на лоток сідає пил чи залетить якась стружка, потім це все змиється всередину станка... Накривачка не зайва. По самим довбальним різцям, по ідеї до цих станків мала бути довбальна головка, один стандартний різець у мене є, мав кріпитися знизу, так як тримаю рукою, але щоб встановити цю головку, як я зрозумів, потрібно було зняти супорт з відкидною дошкою, простіше було виготовити перехідник замість кріплення різця. Оправки робились із часом під різні задачі, тому й такий різнобій, з чого було. Самі різці- швидкоріз, зламані фрези, плашки, центровочні свердла, шматочки розгорток та інший подібний інструмент, який по прямому призначенню вже не використати. Приварюється електродом- нержавійкою, заточується як треба- маємо готовий інструмент. Також є оправки під змінні різці, з цим простіше- шматочки зламаних протяжо, відрізав один зуб болгаркою- маєш різець, заправлений як треба й по ширині вгадувати не потрібно. Для шпонок 4мм , 5 та 6мм використовую голки з дизельних форсунок, раніше там кажуть був р-18, тепер не знаю, та гризе воно добре. Голки якраз потрібних діаметрів, залишається тільки заправити їх ріжучі кромки і різці готові. Щоб вони щільно сиділи в оправках з розгортками гратися не потрібно, отвір калібрується самою голкою. Наприклад, потрібно отвір на 6мм. Свердлимо в оправці отвір, наприклад 5,5- 5.6мм, беремо одну голку та заточуємо як перове свердло. Ним і калібруємо отвір, на низьких обертах і з мастилом. Також фото деяких різців та поворотної оправки, під короткі шматочки швидкорізу, можна ставити під різними кутами, для чистових робіт. Кутник для патрону лежить поряд, тільки важке воно, самому на стіл не висадити... Тому часто закріплюю лещата на столі, в них токарний патрон, в патрон потрібну деталь. Деякий час шукав причину вібрації, виявилося, грають самі лещата, хоча й пришабрені та прострогані, де можливо. Виготовив підпору з двох домкратиків під задню частину, вібрація пропала. Спочатку прижимаємо до столу лещата, потім вижимаємо ці домкратики, потім затискуємо сам патрон в лещата. Якщо спочатку затиснути патрон а потім домкратики- ефект не той. Був на цьому станку й поворотний стіл, але мені не дістався, тільки місце з болтами залишилось... Це майже весь інструмент для мого станка, деякі різці по потребі беру з токарного. Ну і домкрати, прижими, паралельки, сухарі та шпильки, комплект який мандрує між строгальним, розточним та фрезерним. Може й вигляд у цього всього не дуже, та роботу воно свою робить справно.

DSC05584.JPG

DSC05585.JPG

DSC05586.JPG

DSC05588.JPG

DSC05589.JPG

DSC05590.JPG

DSC05591.JPG

DSC05592.JPG

DSC05593.JPG

DSC05594.JPG

DSC05595.JPG

DSC05596.JPG

DSC05597.JPG

DSC05598.JPG

DSC05599.JPG

DSC05600.JPG

DSC05601.JPG

DSC05602.JPG

DSC05603.JPG

DSC05604.JPG

DSC05605.JPG

DSC05606.JPG

DSC05607.JPG

DSC05608.JPG

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 час назад, стани сказал:

Зробив фоток

Дякую - інформативно. Зразу видно , що багато часу приділяєте строганню.

11 час назад, стани сказал:

накриваю шматком брезенту

На світлині виглядає наче гарний кінь в стойлі . Теж думав про накривачку.

Шпонпази рубаєте вниз , вверх чи вбік ? При рубанні шпонпазів дошка відкидається чи затиснена ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доброго часу. Робота на цей станок час від часу, але інструмент стараюсь робити якомога зручніший під потрібну задачу, тому потихеньку збирається... До речі, з тих голок від форсунок ще виходять гарні "літучки", якими можна замінити модульні фрези для виготовлення мілких шліців на валах. Достатньо якісно заточити кінчик голки по не зношеній частині шліців вала, потім вал в ділильну головку і поїхали... Але то вже не по темі, то для фрезерного, хоча і для строгального з внутрішніми шліцами думаю згодиться. Ще накриваю брезентом, бо паралельно строгальному стоїть токарний, і хоч має залізний екран, мілка стружка буває перелітає на строгальний...  Довбання різцем вверх, дошка затиснена, підйом різця відключено. На Вашій моделі, здається, має бути гвинт, який фіксує дошку, збоку, хотів на своєму таке зробити, але все воно гарноване, не ризикнув, просто затягую гайки осі дошки, сама вісь там конусна, фіксує гарно. Хоча ще раз переглянув Ваші фото, немає того фіксуючого гвинта... Раціоналізатори, щоб їм... Знайшли, на чому зекономити... На Вашому хоч підошва цільна з опорою для ноги столу, на моєму ж потрібно ту опору заливати окремо у фундамент, вивіряючи та пришабрюючи після застигання цементу, якщо вірити паспорту... В моєму випадку фундамента немає, тому користування опорою можливе тільки при довбанні тих же шпонпазів, поздовжнє строгання з ковзанням ноги столу по опорі не можливе... А навіть якби і залив, підгонка тої опори була б веселим заняттям, і не факт що з часом той бетон не дав би якусь деформацію... Як по мені, за такі рішення конструкторів ( чи хто там це вдосконалення в цілях економії чавуну придумав) потрібно шмагати нагайкою так, щоб з дупи аж клапті летіли. При чому посеред площі в базарний день, щоб більше люду бачило та розуміло, що не варто псувати деякі речі необдуманими рішеннями.

Змінено користувачем стани
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доброго всім.

Поки нога не дає бігати та скакати наче скажений бойовий кіт зробив з заліза , що лишилось з експерименту "потягне чпк самопальний верстат шпонпази чи ні" (не потягнув ) подобу різця . Має така штука право на життя? Хочу зробити тримач різців в замін штатному , але трохи пізніше - кругляк є 50 і далі 80 , а там 58 треба (купив би , а витягнути з машини та кинути на лєнточку поки нема кому ). На вашу думку буде такий різець робити? Діаметр 22 , довжини лишу десь 150 , під 8мм шпонпаз.

IMG_20210716_131835578.jpg

IMG_20210716_131826856.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А чому б і ні? Десь в інеті бачив схожу конструкцію, тільки там замість циліндричної посадки була конічна, чоловік використовував як оправки залишки якогось інструмента з КМ3, здається, якби це були не машинні розгортки, можу помилятись... Багато залежить від заточки різця, трохи не правильно заточив, здається, що все гарно- а він б*є, два- три підйома ( подачі) ковзає по деталі, майже не знімаючи стружку, потім удар... Оправку трохи відгинає, тому й такий ефект...  Довго не заморочувався, почав просто копіювати заточку, як на зубах залишків протяжок. Подаю за раз приблизно 0,1-0,2мм, залежить від матеріалу, інколи трохи більше. Спробуєте- воно покаже.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, стани сказал:

А чому б і ні? Десь в інеті бачив схожу конструкцію, тільки там замість циліндричної посадки була конічна, чоловік використовував як оправки залишки якогось інструмента з КМ3, здається, якби це були не машинні розгортки, можу помилятись... Багато залежить від заточки різця, трохи не правильно заточив, здається, що все гарно- а він б*є, два- три підйома ( подачі) ковзає по деталі, майже не знімаючи стружку, потім удар... Оправку трохи відгинає, тому й такий ефект...  Довго не заморочувався, почав просто копіювати заточку, як на зубах залишків протяжок. Подаю за раз приблизно 0,1-0,2мм, залежить від матеріалу, інколи трохи більше. Спробуєте- воно покаже.

Розрадили - дякую. Тепер працювати нормально не вдається . Думаю : хоть за щось схоплюсь та зроблю.З заточкою тре буде "налаштуватись". На тому чіпе бачив , що дядька три зуба від протяжки пихав в оправку - спробую якось.

Мені зазвичай шпонпаз 8мм , сталь 45 , довжина 50-140мм., отвір 90мм(світлину заготовок прикладу) . По десятці думаю піде.

Оснастка на стіл : є тіси 250мм (важки триндець ), поворотний стіл від Хекерта 250мм (такий самий по вазі) , упс12 стіл на 24 (може більше) позицій , патрони токарні величенькі . Або тіси , або варити куток під якусь поворотну лабуду з патроном . Часто буває потреба в шліцах по життю ?

 

IMG_20210716_175440527.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години назад, Андрей642 написав:

потреба в шліцах

За декілька разів таких робіт виручав поворотний горизонтально- вертикальний стіл на 250мм, Барановичі білоруські, здається робили. На стіл встановлено на планшайбі та викатано по індикатору патрон на 160мм. Стіл встановлено вертикально на кінець столу та закріплено. З виду конструкція не дуже, але роботу зробити вдалось непогано. Була спочатку задумка зробити на кутнику саморобний поворотний стіл, щоб отвір у столі був такий же, як і отвір у патроні, для зручності користування, та й на валу можна шпонки і шліци спробувати робити... Фукнкцію ділення можна було б реалізувати за допомогою ділильних дисків від УСП, проскакуюти вони в барахолці великого діаметру час від часу... Та задумка залишилась не реалізованою, хоч і метал на неї майже весь придбав, мабуть піде на інші цілі... При таких отворах у деталях, як Ваші, я би зробив більш жорстку державку, може навіть прямокутну в перерізі ( на моїх фото, здається, пару таких є), вони більш жорсткі та й отвір великий, дозволяє. А що важке воно все- згоден, самому встановлювати важкувато, стіл простругав як чисто, тепер гупати по ньому не хочеться, а плавно покласти таку залізяку не завжди можливо. Переглядав старі каталоги закордонних строгальних, марку не згадаю, може й клопп, на деяких моделях були закріплені на корпусі ( там були відповідні відливки в чавуні, знизу та зверху корпусу станка, відразу за поперечиною зліва, якщо стояти лицем до столу станка) Г- подібні поворотні підйомні пристрої з цепною талькою. Товста вертикальна труба крутиться на основі, підтримка труби зверху на корпусі станка, до неї приварений двутавр з верхньою відтяжкою, по двутавру бігає талька, як по мені, зручна штука, схожу зробив біля фрезерного, УДГ та поворотний стіл також не легкі. Прийдеться і коло строгального схоже робити, спина та руки тільки подякують.

Змінено користувачем стани
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Приділив трохи уваги строгалю в суботу , щоб соромно перед звірами не було . Почистив стіл від слидів нігтів  папєредніков )))) , щось рівняли чи забивали на кутах , але не довго та не багато.

Зняв перемикач напрямку подач стола (вода попала і він застив в одному положенні), запшикав хімії - най відкисає.

Все думаю про потрібність поворотки для деталей. Схиляюсь , що мені не дуже. Скоріш за все зроблю кутник з патроном і годі.

Процес продовжується , тільки тепло до смердючесті - цим нікого не здивуєш :D

изображение_viber_2021-07-18_09-19-29.jpg

изображение_viber_2021-07-18_09-29-39.jpg

IMG_20210413_112954024_BURST001.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дядьки , можете поздоровити . Нога пройшла , строгаль дав першу стружку.

Кутову приспособу з патроном ще не робив - не дуже по часу.

Щось наковбасив з усп - нічого не вийшло (заготовку тягало при зворотньому ході повзуна).

Зачипив тіси маленькі (велики поки не маю чим закинути на стіл) , з усп прикрутив упор і в бій ! Фіга що вийшло . Різець при довжині державки в 180мм (22мм діаметр) відгинає поповній.

Виточив нову державку 40мм діаметром , полуавтоматом приварив р18 різець (тримає , а боявся , що відлетить зразу) . Вже після цього почало щось виходити.

Незвична залізяка (строгаль) , але прикольна. Валить вперед як танчик . Державка на сорок трохи відгинається (пружинить) - це не довбальна башка на фрезері )))

Шпонпаз 8/4мм довжиною 140мм - 3 хвилини на невеличкій швидкості з ручною подачою.

 

IMG_20210814_153940940.jpg

IMG_20210814_175751208.jpg

IMG_20210814_153927847.jpg

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Поздоровляю з початком, до цієї машини треба звикнути, головне розуміти, що він хоч і робить плавно та легко з вигляду, стружку знімає здається без ніякого зусилля, але сила там насправді дурна, головне самому під роздачу не потрапити, бо та м*якість така оманлива... Особливо коли спробуєте роботу по площинах, наприклад вибирати ступінчаті пази чи щось подібне, на цьому станку швидше, аніж на фрезерному, стружку такими гроверами викидає, головне спереду якусь ширму ставити, а то потім змітати те все щастя по підлозі доводиться, летить воно гарно... А відірвати швидкоріз після зварки чи напівавтоматом, чи нержавіючим електродом не зміг ні разу, відламувало по живому- таке було, на відрізних різцях,  а щоб по зварці- ні разу. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А , забув. Відкидна дошка та кронштейн її з тугенького чавуну . Просвердлив , різьбу нарізав. Видно головку болта на десять на фотці.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку