#355302 Опубліковано: 28 листопада , EvgenUA написав: Погрешность в 1% меня бы устроила). На діаметрах в 1 година тому, EvgenUA написав: примерно от 2-3мм це дві сотки... Удачі!) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355303 Опубліковано: 28 листопада 8 годин тому, EvgenUA написав: В продолжение темы: Тот же вопрос: или какой то дешман китайский, но уже готовая сверлилка, или стойка для дрели? Круг задач- очень широкий. Частный дом- работы по хозяйству, ну и какие то конструкции под сборку. Диаметр отверстий по металлу: примерно от 2-3мм до 12-16мм, изредка коронки 25-40мм. Толщина миллиметров 5-6максимум. Первый минус, который очевиден у стойки- ход каретки(обычно 50-60мм) и малая высота колонны. Что делать например, если нужно насквозь просверлить четкое, перпендикулярное отверстие в прямоугольной трубе 80 или 100? Что делать, если нужно координатные тисочки поставить, а они сильно съедают высоту? С другой стороны, например то же увеличение высоты колонны повлияет на жесткость== прецизионность. Ну и очень смущает необходимость постоянно дрель туда-сюда дергать. А учитывая то, что дрель ударная и не первой свежести, наверное все таки со временем придется взять что то специально для этой задачи. С готовой сверлилкой, хорошо, что уже все готово, но качество этого продукта?? Насколько оно будет точным? Какие у готового очень бюджетного варианта могут быть преимущества кроме очевидного удобства в работе? Это не для производства, скорее для очень эпизодических работ. Стойку смотрел вот такую: Я так понимаю у Вас с тех пор так ничего и нет ? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355305 Опубліковано: 28 листопада 2 години тому, Cracker написав: Я так понимаю у Вас с тех пор так ничего и нет ? Правильно понимаете. Жизнь не ограничивается только стойкой для дрели)) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355309 Опубліковано: 28 листопада Да я ж и не спорю . Значит Вам он просто не нужен. Но разумеется не значит что нельзя про это поговорить )) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355313 Опубліковано: 28 листопада Большинство тех же 2Н112 делали все, кому не лень: от ФЗУшников до зэков. И "точность" соответствующая. Китайцы не пригодны для сверления чермета: только пластик и цветмет. Жесткость станины никакая. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355316 Опубліковано: 28 листопада 1 година тому, Rat_stainless_steel написав: Китайцы не пригодны для сверления чермета: только пластик и цветмет. Жесткость станины никакая. Прям жесткость именно станины? Или все таки речь о колонне, соединениях колонны со станиной, пинолью? Я уточнил что интересует- разница между китайской сверлилкой и стойкой. Если точнее-степень погрешности. Цифры кто то может обозначить, чтобы более предметно было? Как пример я привел конкретную стойку. Она наиболее жёсткая из тех что я видел. Можно сделать и станину и колонну и узел крепления к станине еще жестче малой кровью. Сверлилка из прошлого - на тонну веса- 100% не вариант. Китайская сверлилка- минимум в два раза дороже стойки. Хочется понимать- стоит ли переплата тех изменений и насколько. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355317 Опубліковано: 28 листопада Завчасно прошу вибачення, мав колись точно таку саму стойку. Все то хлам, подарував братові її, хай грається. Купив китайську сверлилку то почав сверлити. Зараз маю ще 2м112, 2е52, китайська теж нікуди не ділась. На кожен станок своя задача. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355320 Опубліковано: 28 листопада 1 година тому, sergo40 написав: мав колись точно таку саму стойку. Все то хлам, Расскажите пожалуйста подробнее про Ваш опыт с этой стойкой. Колонна точно была толстостенная 32мм? Расцветка может быть одинаковая, у них есть разные модели. Та, которая в сообщении выше: Beking BG- 611902. Чем именно выиграла китайская сверлилка? На каких то конкретных задачах или буквально во всем? A какая именно у Вас китайская сверлилка? Вы ее доводили до ума или как была куплена- так и работает? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355323 Опубліковано: 28 листопада Параметри тіеї стойки я вже не помню, давно то було А в порівнянні китайська сверлилка все ж таки сверлильний станок, на противагу звичайній дрелі навіть якщо вона на стойці. Не може дрель стати станком, бо вона дрель. Так звісно в китайській сверлильці мало жорсткості, але для звичайних потреб достатньо, нічого їй не переробляв, так і служе далі. Ну а далі порівнювати китайця з іншими по масогабаритах не бачу сенсу. Для прикладу попрацювавши на 2м112 факси зенкувати стаю на китайця, бо мені на ньому зручніше. Так само роблю зацентровки на китайському, по потім сверлю на 2м112. Дрібними свердлами до 5мм сверлю в основному на китайцю. Для прикладу на 2е52 свердло на12 я майже не відчуваю, так само погано відчуваю свердло на 3,4мм на 2м112. Включать світло сфоткаю китайця. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355325 Опубліковано: 28 листопада Як і обіцяв мій китайчик. Одне з доопрацюваннь нога під столик для жорсткості. Успішно він справляється з свердлами 10мм на 12 вже трохи кашляє, але чухае. Як би там не було порівнюємо з дрелью на стійці. То постае питання як дрелью можливо виконати умови по режимах різання приведених в таблиці нижче Виконуючи бодай близько ці умови, починатися свердління яке приносить задоволення, в з сож і ще краще 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355331 Опубліковано: 29 листопада В мене ось така стійка. Бош. Працює вже років 5. Не кожен день. Взяв після китайської. Я задоволений. І коронками ствердив і свердлами. Максимальний розмір не пам'ятаю. Дві передачі, єлектронне регулювання швидкості. Не потрібно кожен раз ремені переставляти. Компактна. Можна виставити глибину свердління упором. Є єлектронний глибиномір, але там реальна точність буде +-3 десятки. Після купівлі треба виставити/перевірити перпендикулярність стійки до столу. В мене було мінімальне відхилення яке пролікувалося підкладанням фольги. Є невеликий люфт "голови" вправо вліво. Буквально кілька десяток ( на око) . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355335 Опубліковано: 29 листопада 16 годин тому, sergo40 написав: Успішно він справляється з свердлами 10мм на 12 вже трохи кашляє, але чухае. Спасибо за вариант. Слабовато конечно. Иногда нужно и 12 и 16 и коронка на 20-30мм, и чтобы без кашля. 3 години тому, Valerash написав: В мене ось така стійка. Мне нравится! Все кроме цены((. Если бы она раза в три меньше стоила.... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355336 Опубліковано: 29 листопада (змінено) , EvgenUA написав: Слабовато конечно. Иногда нужно и 12 и 16 и коронка на 20-30мм, и чтобы без кашля. Вы определитесь с хотелками. На таких диаметрах стойку завяжет на узел. а "станок" китайский развалится, представте, что будет если закусит сверло на16. Змінено 29 листопада користувачем сухарь 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355337 Опубліковано: 29 листопада , сухарь написав: что будет если закусит сверло на16. Нічого страшного, просто мотор зупиниться. (це я про китайця) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355339 Опубліковано: 29 листопада 1 година тому, сухарь написав: Вы определитесь с хотелками. На таких диаметрах стойку завяжет на узел. а "станок" китайский развалится, представте, что будет если закусит сверло на16. А Вы сообщения через одно читаете? Я уже обозначил пожелания на предыдущей странице: Диаметр отверстий по металлу: примерно от 2-3мм до 12-16мм, изредка коронки 25-40мм. Толщина миллиметров 5-6максимум. Что и почему по Вашему должно произойти со станком, если закусит сверло на 16? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355340 Опубліковано: 29 листопада Нічого не буде. Ремінець будет проскальзувать 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355345 Опубліковано: 29 листопада 3 години тому, EvgenUA написав: Диаметр отверстий по металлу: примерно от 2-3мм до 12-16мм, изредка коронки 25-40мм. Толщина миллиметров 5-6максимум. Это не совсем типичные задачи для китайца, скорее для 2М112, хотя можно не сверлить отверстия с полноценным врезанием сверла, а просто перетирать. Под такие диаметры пользую НС-16М, но это не Ваш вариант (вес под 180кг.). 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355347 Опубліковано: 29 листопада 3 години тому, EvgenUA написав: Что и почему по Вашему должно произойти со станком, если закусит сверло на 16? Ну... В мене якось "закусило" свердло 25мм на НС-12. Двигун 550 ватт. Повірте - я зовсім не був тому радий... 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355351 Опубліковано: 29 листопада , Pasha65 написав: Это не совсем типичные задачи для китайца, скорее для 2М112, хотя можно не сверлить отверстия с полноценным врезанием сверла, а просто перетирать. Под такие диаметры пользую НС-16М, но это не Ваш вариант (вес под 180кг.). Я пока не очень себе представляю, что тут за архисложные задачи. Я все это делаю с рук дрелью. Основная проблема- перпендикулярность сверления и увод сверла. А так, по производительности - это по силам и обычной дрели на полтора кВт. Все мои "требования" - это скорее абсолютный максимум на момент. У меня не производственная мастерская. Работы, по крайней мере на сейчас-очень эпизодические. Сейчас, это- скорее как хобби и для домашних нужд. Поэтому станок/стойку стоимостью больше 4000-5000грн я пока вообще не рассматриваю. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355352 Опубліковано: 29 листопада , EvgenUA написав: Я пока не очень себе представляю, что тут за архисложные задачи. Я все это делаю с рук дрелью. Основная проблема- перпендикулярность сверления и увод сверла. А так, по производительности - это по силам и обычной дрели на полтора кВт. Все мои "требования" - это скорее абсолютный максимум на момент. У меня не производственная мастерская. Работы, по крайней мере на сейчас-очень эпизодические. Сейчас, это- скорее как хобби и для домашних нужд. Поэтому станок/стойку стоимостью больше 4000-5000грн я пока вообще не рассматриваю. Свердліть тоді далі дрелькою. Ну і стійку не розглядав би взагалі. Якщо із китайський свердлильних верстатів, то подивився б ейнхель. Мацав в епіцентрі, тт сподобались відсутністю люфта пінолі 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355353 Опубліковано: 29 листопада , EvgenUA написав: Я пока не очень себе представляю, что тут за архисложные задачи. Я все это делаю с рук дрелью. Основная проблема- перпендикулярность сверления и увод сверла. А так, по производительности - это по силам и обычной дрели на полтора кВт. Все мои "требования" - это скорее абсолютный максимум на момент. У меня не производственная мастерская. Работы, по крайней мере на сейчас-очень эпизодические. Сейчас, это- скорее как хобби и для домашних нужд. Поэтому станок/стойку стоимостью больше 4000-5000грн я пока вообще не рассматриваю. Купіть собі стійку. Якщо її не хватить тоді продасте майже за ті самі гроші купите нормального станка вагою 100 кг. А якщо купите китайця і його не хватить то тупо буде давить жаба його міняти і при цьому втратить дофіга грошей. Адже бажаючих купити бу китайця не дуже багато. Стійки бувають і саморобні, є досить непоганої якості. Чого хлопці на заводах для себе тільки не клепали. Я часто бачу на базарчику достойні варіанти за 3000-4000грн. сам би купив але маю "тяжкого станка" 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355356 Опубліковано: 30 листопада 3 години тому, torri написав: Купіть собі стійку. Якщо її не хватить тоді продасте майже за ті самі гроші купите нормального станка вагою 100 кг. А якщо купите китайця і його не хватить то тупо буде давить жаба його міняти і при цьому втратить дофіга грошей. Адже бажаючих купити бу китайця не дуже багато. Стійки бувають і саморобні, є досить непоганої якості. Чого хлопці на заводах для себе тільки не клепали. Я часто бачу на базарчику достойні варіанти за 3000-4000грн. сам би купив але маю "тяжкого станка" Тоді краще вже придбати магнітного дриля, їх дефіцит на вторинному ринку і заберуть навіть китайця не дуже поюзаного 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355368 Опубліковано: 1 грудня , Одессит написав: Ну... В мене якось "закусило" свердло 25мм на НС-12. Двигун 550 ватт. Повірте - я зовсім не був тому радий... Це тому, що Ви свердлили "неправильно", а треба було "пропалювати", тоді б проблема не виникла, в "просто зупинилось би свердло чи проскользнув ремінь" 🤝🧑🔧. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#355370 Опубліковано: 1 грудня , nero написав: Тоді краще вже придбати магнітного дриля Это много дороже НСки. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах