Дмитрий89

Выбор електродвигателя

6 повідомлень у цій темі

Приветствую! Планирую покупку б/у електродвигателя 3 квт 1000 или 1500 об. для станка 1а616.  Работать будет от частотника 220в. В моем бютджете (до 3000 грн) есть как ссср так и современные, в том числе не работавшие, якобы новые.  На какие обратить внимание. 

Одно из самых заманчивых предложений двигатель с Новой Каховки ТМ мотор, но на ютубе есть плохой видеообзор на их двигатель.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Покупка БУ двигателя - лотерея, если нет возможности его сразу включить погонять и тщательно проверить. Сам столкнулся с таким после покупки станка, вроде, все работало, двигателя обмотки прозвонил, проверил на пробой на корпус - все ОК, поставил на станок через 5 мин выбило тепловое реле защиты двигателя, начал разбираться, а у него не равномерное потребление по фазам и буквально за 10 мин работы к нему тронутся нельзя.

Про двигатели ТМ мотор есть у меня один в хозяйстве, стоит на гриндере уже лет 5, хотя и пользуюсь я им весьма эпизодически. Визуально сразу видно что китай, но пока работает. На станок взял двигатель Промэлектро.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Если связываться с б/у мотором, то нужно смотреть САМЫЙ дешевый вариант, например металлолом. Почему? Ну купите вы за 2к например мотор у случайного гражданина. Его нужно прозванивать (до покупки), хотя бы чтоб на корпус не коротило, обмотки чтоб целые были. Плюс сто процентов разборка + мойка/замена подшипников + покраска мотора (на функционал не влияет). Плюс у нас любят продавать моторы с надбитыми лапами, фланцами, без крыльчаток и кожухов обдува...и без клеммника)). Если на металлоломе взять, то делать нужно тоже самое, только цена мотора меньше. А если конкретно по Вашим условиям, то я думаю в Ваш бюджет попадает новый мотор, говорят беларусские моторы хорошие. Лично я ни одного нового мотора в руках не держал. Но б/у советы держал, ни один не згорел. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Несколько раз брал б/у ( внешне) советы, внутри обмотка в отл сост, но тут как повезет, лучше по местному брать с разборкой/ проверкой

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 часа назад, Леня сказал:

Если на металлоломе взять

Не знаю как у вас, а у нас на металлолом попадают моторы только без меди уже, ну и разобраны по варварски. Хотя если без меди , то какая уже разница.

У меня сложилось впечатление, что моторы серии А "ушастые" очень неплохи в эксплуатации, никогда их в перемоточной мастерской не видал. Но то мое субъективное мнение.

Змінено користувачем Дядя_Уеф
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Слава Україні

Покупка б/у електродвигуна для станку 1А616 вимагає уважного підходу, щоб отримати надійне обладнання. Ось декілька важливих аспектів, на які варто звернути увагу:

Технічні характеристики: Переконайтеся, що обраний електродвигун має необхідну потужність (3 кВт) і швидкість обертання (1000 або 1500 обертів на хвилину) для вашого станку 1А616.

Стан двигуна: При покупці б/у обладнання важливо перевірити його стан. Попросіть продавця надати технічний стан і історію використання двигуна. Якщо це можливо, огляньте його особисто, щоб переконатися, що немає видимих пошкоджень або зносу.

Марка і виробник: Зазвичай краще придбавати електродвигуни від відомих виробників, оскільки вони можуть бути надійнішими. Нова Каховка ТМ мотор може бути гарним варіантом, але варто переконатися в якості та надійності їхньої продукції.

Історія використання: Спитайте у продавця, як довго і для яких цілей цей двигун використовувався. Довгий термін служби і невелика навантаженість можуть бути позитивними факторами.

Гарантія та повернення: Якщо це можливо, дізнайтеся про наявність гарантії або можливості повернення в разі проблем з двигуном після покупки.

Тестування: Якщо є така можливість, попросіть від продавця можливість протестувати двигун перед покупкою, щоб переконатися, що він працює надійно.

Ціна: Порівнюйте ціни різних пропозицій і враховуйте свій бюджет. Не завжди найдешевше пропозиція є найкращим вибором, оскільки надійність та якість можуть бути важливішими параметрами.

Досліджуйте ринок б/у електродвигунів у вашому регіоні, спілкуйтесь з продавцями, задавайте питання та не поспішайте з прийняттям рішення. Приділіть особливу увагу відгукам від інших покупців, і, якщо у вас є сумніви щодо конкретної пропозиції, краще пошукайте альтернативи.

https://www.slavutaperemotka.com/

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку