Богдан 1987

Моє місце відпочинку

1 297 повідомлень у цій темі

5 годин назад, Bogdan написав:

Краще обірви цвіт отдазу, бо весною буде погано цвісти. Але якщо то вишня... то точно обривай, цікаво скільки часу на це піде )))) .

Дякую за пораду! 

Часу багато не піде бо самого цвіту не багато! ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Операція "бульба" завершена! Врожай потішив! Трошки часу приділив токарці! Ну і  як же без домашнього вина коли і тут врожай порадував!

20180918_205546.jpg

20180918_205616.jpg

20180918_205648.jpg

20180918_205714.jpg

Змінено користувачем Богдан 1987
1
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
23 минуты назад, Богдан 1987 сказал:

Операція "бульба" завершена! Врожай потішив!

А в нас по 2- 2,20 грн купляють картоплю і ні копійки більше, буду тепер тільки для себе вирощувати

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, bogdan1983 написав:

А в нас по 2- 2,20 грн купляють картоплю і ні копійки більше, буду тепер тільки для себе вирощувати

Та ми також для себе! Просто врожай хороший! А так то я татові давно тлумачу що мені купити готове виходить дешевше ніж своє виростити але батько ще той партизан!☺

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Богдан 1987 сказал:

Ну і  як же без домашнього вина

  Та  винце  знатне  повинне  вийти,  буде  чим  гостей  зустрічати !  А  що  за  сорт  винограду?  І  чим  на  мезгу  переробили ?  До  речі,  вітаю  з  поповненням  стайні  чіпмейкера ! 

Змінено користувачем инженер
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 годин назад, инженер написав:

  Та  винце  знатне  повинне  вийти,  буде  чим  гостей  зустрічати !  А  що  за  сорт  винограду?  І  чим  на  мезгу  переробили ?  До  речі,  вітаю  з  поповненням  стайні  чіпмейкера ! 

Чесно признаюся я не в курсі що за сорт! Парадом керує тато. Давили по старинці - руцями☺!

Нарахунок привітання дякую але станок  ще не в мене?

Я намахався поки його витягнув,  все йшло ніби по плану аж раптом на нього звернув увагу ще якийсь начальник (з Києва)?

Зараз чекаю, незнаю що з того вийде!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Богдан 1987 сказал:

Чесно признаюся я не в курсі що за сорт! Парадом керує тато. Давили по старинці - руцями☺!

У  мене  виноград  дуже  схожий  на  Ваш,.  Знаю  одне,  що  привезений  із  Молдови   ще  в  80-якомусь  рощі,  винний  сорт.    А  переробити  на  жмих  можна  на  звичайній  корморізці,  на  якій  труть  яблука,  гарбузи  і  таке  інше.   Перебиває  ягоди  на  "ура".  Мені  колись  хтось  підсовітував,  то  метод  дійсно  дієвий !

 

2 часа назад, Богдан 1987 сказал:

Я намахався поки його витягнув,  все йшло ніби по плану аж раптом на нього звернув увагу ще якийсь начальник (з Києва)?

Зараз чекаю, незнаю що з того вийде!

А  воно  так  завжди.  Поки  стоїть,  нікому  не  потрібне.  Але  не  втрачайте  надію.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Богдан 1987 сказал:

аж раптом на нього звернув увагу ще якийсь начальник

Таких засЛанців завжди вистачає. Ти робиш, а потім тебе дурнем роблять, хоч ніхто його і продавати не планував. 

В мене подібний випадок був з однією меблевою. Будь наглішим, тих хитропопих на кожному кроці...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Краще вже узять валки від старої

радянської пралки та нарізати на резині "протектор" болгаркою (в ідеалі звісно зрізати валки та замінити на дубові "шестерні", але для цього треба хоча б токарний мать). контакт винного сусла з залізом -  категорично не бажаний.  

5464561268.640x480.jpg

Змінено користувачем ryazanovpavel69
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Резину не потрібно, краще з дерева. 

А я був типу такого купив (повністю готові, я фотку таких не знайшов, там і зазор виставити можна)

foto6878.jpg

та ні разу не не користувався. До речі, таки в ломі кілька раз зустрічав

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 годин назад, инженер написав:

 

 

8 годин назад, Bogdan написав:

 

 

8 годин назад, ryazanovpavel69 написав:

 

 

Дякую хлопці за поради і взагалі за розмову!

Нарахунок станка я працюю над цим питанням! 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 18.09.2018 в 21:27, bogdan1983 сказал:

А в нас по 2- 2,20 грн купляють картоплю

А  в  нас  продають  по  5,50 - 6 гр,    сьогодні  знайомий  цікавився  ціною.

 

11 час назад, ryazanovpavel69 сказал:

Краще вже узять валки від старої

радянської пралки та нарізати на резині "протектор" болгаркою (в ідеалі звісно зрізати валки та замінити на дубові "шестерні", але для цього треба хоча б токарний мать). 

Не  буду  суперечити,  але  то  все  треба  зробити.  А  корморізка  такого  типу  є  в  наявності.  До  речі,  в  цій  саморобній  корморізці  реалізував  невелику  хитрість,  яка  допомогла  уникнути  "мертвої"  зони  по  центру  диска,  де  немає   ножів.

 

11 час назад, ryazanovpavel69 сказал:

контакт винного сусла з залізом -  категорично не бажаний.

  Відро  винограду  пережовує  за  5 - 10  секунд.   Час  контакту  сусла  із  залізом  мінімальний

 

3 часа назад, Богдан 1987 сказал:

Дякую хлопці за поради і взагалі за розмову!

Нарахунок станка я працюю над цим питанням! 

Вибачте,  що  трохи  не  по  темі,  але  робота  і  побут  взаємопов"язані.   Бажаю  Вам  успішного  вирішення  питання  із  станком.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 19.09.2018 в 22:25, инженер сказал:

А  в  нас  продають  по  5,50 - 6 гр,    сьогодні  знайомий  цікавився  ціною.

В нас також 5-6 грн. Своя не дуже гарно вродила, бо за все літо був лише один дощик.

А виноград порадував урожаєм.

На базару по 10 - 15 грн ніхто не бере.

Цитата

 

Не  буду  суперечити,  але  то  все  треба  зробити.  А  корморізка  такого  типу  є  в  наявності.  До  речі,  в  цій  саморобній  корморізці  реалізував  невелику  хитрість,  яка  допомогла  уникнути  "мертвої"  зони  по  центру  диска,  де  немає   ножів.

цікаво про мертву зону!?

Цитата

 

  Відро  винограду  пережовує  за  5 - 10  секунд.   Час  контакту  сусла  із  залізом  мінімальний

Я користуюся також таким методом.

Цитата

 

Вибачте,  що  трохи  не  по  темі,  але  робота  і  побут  взаємопов"язані.

Побутова робота безкінечна! Її не переробити! навідь коли помреш, то залишиться ще на пару днів як мінімум.

Цитата

 

  Бажаю  Вам  успішного  вирішення  питання  із  станком.

Приєднуюсь до побажань!

IMG_20180824_175936.jpg

Змінено користувачем КМС
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Думаю,  що  автор  теми  буде  не  проти, коли  я  поділюся  тією  "хитрістю",  про  яку  говорив  вище. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, инженер написав:

Думаю,  що  автор  теми  буде  не  проти, коли  я  поділюся  тією  "хитрістю",  про  яку  говорив  вище. 

Та звісно що я не проти! ☺

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я  не  претендую  на  першість,  але,  коли  постало  питання  руба,  а  це  було  років  зо  три  тому,  то  інтернет  мені  нічого  не  дав.  Прийшлося  самому  ламати  голову,  як  зробити.    На  корморізці    є  "мертва"  зона,  яка  знаходиться  в  центрі  диска,  де  немає  ножів,  а  також  на  краю,  біля  корпусу.  Поки  терли  дріб"язок  (картопля,  яблука ),  то  начеб-то  все  нормально.  Але  коли  пішли  буряки  і  гарбузи,  то  цілий  коренеплід  тертушка  не  могла  взяти,  так  як  цьому  заважала  "мертва"  зона,  тобто   ценр  диска  не  давав  опуститися.    Після  модернізаціїї  лише  встигай  підкидати.  По  краю  диска,  між  ножами,  понад  корпусом,  приварив  до  диска  відрізки  прута  ф10  довжиною  10мм.  В  центр  диска  прикрутив  кільце  із  труби  ф50мм,  в  якому  знизу  отвір,  через  який  прикручено  до  вала  двигуна.   Диск  обертається  проти  часової  стрілки.  Зверху  кільце  розрізане  під  кутом,  трохи  розведене,  і  заточене. ( на  фото  видно )    Корпус  корморізки  із  газового  балона.  Все,  що  влазить  в  корморізку,  зараз  перетирає  в  один  захід,  не  треба  нічого  подрібнювати  попередньо  і  ворушити  в  процесі.  Тільки  встигай  підкидати.

МТЗ и жона! 093.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, инженер сказал:

 заважала  "мертва"

Ще залежить і від подачі. В мене було все підігнано на ножі і ніяких проблем з центром не було.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
23 минуты назад, Bogdan сказал:

В мене було все підігнано на ножі і ніяких проблем з центром не було.

Ножі  перекривали  центр ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ні, вони ще й коротші, ніж зазвичай. Десь 8 см (діам) "мертва зона". В неї могли попадати лише огризки, від обертів і гравітації вони там довго не затримувались. Диск вертикально.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 26.09.2018 в 00:44, Bogdan сказал:

Диск вертикально.

Зрозуміло.  А  тут  диск  горизонтально.    Я  про  що  хотів  сказати : -  була  вже  зроблена  кориорізка,  по  зразку,  і  проявилося  її  "слабе"  місце.  Тому  було  знайдено  такий  вихід.  Можна  тепер  терти  цілого  гарбуза,  якби  тільки  вліз  у  корморізку 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На горизонтальних роблять щоб відцентрова сила відкидала на боки, а там упори можна тріхи хитрі робити.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 часов назад, Bogdan сказал:

щоб відцентрова сила відкидала на боки

Я  кажу  про  коренеплоди  великих  розмірів.  Гарбуз  ф 30см,  наприклад.  Ви  не  зрозуміли,  що  я  хочу  довести.  А  вся  дрібнота  відлітає  на  бік,  тільки  упори  я  не  робив.  Обертів  диска  1500  за  хвилину,  достатньо  для  швидкого  подрібнення.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я цілих гарбузів не кидав )))) 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, bogdan1983 написав:

А в нас по 2- 2,20 грн купляють картоплю і ні копійки більше, буду тепер тільки для себе вирощувати

 

Чортові бариги. А нас на оптовому базарі, дешевше 4,5 немає. То це за гидотну. Те що нормальне 5-5.50. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Валентин В.В. сказал:

Чортові бариги. А нас на оптовому базарі, дешевше 4,5 немає. То це за гидотну. Те що нормальне 5-5.50. 

Мало того, останній раз десь півтони здавав то мусив сам на вагу і з ваги в фуру складати... Я ще малим був то батько казав при совку заготконтора стабільно по 20 - 22 коп брали

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку