#334909 Опубліковано: 24 серпня всем привет вот создал тему, кто меет опыт - поделитесь пожалусто. хочу сделать чпу небольшой, и чтоб грызть люминь. возникли вопросы; 1 какого размера взять рельсы? естественно чем толще тем лучше, но цена прыгает заоблачно. интересует бюджетны вариант. 2 шпиндель - чтоб норм грызло.... если можно ссылку на али, или может ктото продает по ходу темы еще будут вопросы спс. буду благодарен 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334921 Опубліковано: 24 серпня Я бы в первую очередь думал о том из чего и как сделать и обработать станину а не про рельсы. А так - 20-25 рельса желательно с преднатягом и такой же ШВП. Можете тут на барахолке найти б/у рельсы. Если хода не больше 300-400 мм то хватит для алюминия. По шпинделям не скажу, не использовал по металлу алишные шпинделя. Я делал из станины от львовского пантографа, ШВП 25мм, шпиндель был из какой то импортной скоростной головки + мотор на 1,5 квт. Грызет люминь уже много лет. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334922 Опубліковано: 24 серпня , DimonDSS написав: Я бы в первую очередь думал о том из чего и как сделать и обработать станину а не про рельсы. А так - 20-25 рельса желательно с преднатягом и такой же ШВП. Можете тут на барахолке найти б/у рельсы. Если хода не больше 300-400 мм то хватит для алюминия. По шпинделям не скажу, не использовал по металлу алишные шпинделя. Я делал из станины от львовского пантографа, ШВП 25мм, шпиндель был из какой то импортной скоростной головки + мотор на 1,5 квт. Грызет люминь уже много лет. да в принципе есть койкакой инструмент. плоскошлиф любой вид сварки, сверлилки, чпу плазморез, ну и по мелочи. рабочее поле хотелось бы 600на 400..... ща в барахолке гляну, шось с разбегу не увидел 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334937 Опубліковано: 25 серпня глянул в барахолке - только одно предложение по рельсам ((( по рельсам не понятен термин - с натягом? как я понимаю рельса как рельса плюс каретка, бывают качествнные и не очень. по шпинделю - подскажите параметры для люминя - тоесть минимальную мощность в ватах и количество оборотов 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334938 Опубліковано: 25 серпня (змінено) 1 година тому, julio2203 написав: не понятен термин - с натягом якщо по простому, то діаметр тіл кочення дещо більший ніж проміжок між рейкою і кареткою, тому за рахунок пружної деформації каретки отримуємо безлюфтову пару. Змінено 25 серпня користувачем StatusQuo 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334939 Опубліковано: 25 серпня 1 година тому, StatusQuo написав: якщо по простому, то діаметр тіл кочення дещо більший ніж проміжок між рейкою і кареткою, тому за рахунок пружної деформації каретки отримуємо безлюфтову пару. ну именно натяг понятен. рельсы с натягом имеют определенную маркировку чтоль? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334941 Опубліковано: 25 серпня правильно поставлене запитання дає більшу вірогідність отримати правильну відповідь по суті: для того щоб отримати передбачуваний результат одна із деталей має бути незмінною. В даному випадку це сама лінійна направляюча. Вона класифікується лише по класу точності. А ось каретки виготовляють з різним ступенем преднатягу, тому преднатяг ( preload ) вказують лише при замовленні кареток, або комплекту рейка-каретки. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334942 Опубліковано: 25 серпня Добавив каталог HIWIN у розділ "файли" 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334943 Опубліковано: 25 серпня понял. спасибо по шпинделю не подскажите мощность обороты? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334944 Опубліковано: 25 серпня на жаль ні, це все дуже індивідуально, залежить від конструкції верстата, режимів різання, оброблюваного матеріалу, наявності зор, і т.д. і т.п. Я для себе вибрав 2,2 кВт з водяним охолодженням, але то як кажуть "на виріст" тому що планую обробляти деревину, але взяв бо була гарна ціна на нього, зайві кошти в наявності і надія на те що при необхідності верстат зможе і з алюмінієм впоратись. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#334999 Опубліковано: 27 серпня если не сложно интересует мнение! преймущества и недостатки двух видов конструкций, именно по алюминию 1 портал по Y ездит на каретках вперед назад 2 портал по Y жестко стоит на месте, а ездит сам стол (как 3д принтер типа эндер) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#335001 Опубліковано: 27 серпня Для металообробки я б зупинився на варіанті 2, причому направляючі осі Y закріпив знизу до столу а каретки до корпуса верстата. Така конструкція хоч і потребує у два рази більше місця по осі Y але забезпечить однакову жорсткість в зоні різання по всій довжині столу і набагато спростить захист направляючих кареток і КГП від стружки і ЗОР. Зрозуміло що стіл повинен бути без наскрізних отворів. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#335104 Опубліковано: 30 серпня , julio2203 написав: если не сложно интересует мнение! преймущества и недостатки двух видов конструкций, именно по алюминию 1 портал по Y ездит на каретках вперед назад 2 портал по Y жестко стоит на месте, а ездит сам стол (как 3д принтер типа эндер) Все залежить від мас. Що легше буде по масі, звісно враховуючи масу оброблюваної деталі, якщо вона буде рухома, те легше ( з меншими зусиллями) буде рухати. + прискорення можна буде поставити більше, що в свою чергу позитивно вплине на динаміку рухомої осі. А системі ЧПУ по барабану, вона працює з координатною сіткою і моторами. Якщо портал в зборі легший за стіл, то краще рухати порталом. Якщо легший стіл з встановленою на нього деталлю, краще рухати столом. Але зауважте, що направляйки для рухомого стола в 2 рази(а то й більше) довші треба брати за умови, що поле обробки в двох видах станка однакове закладати. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#335111 Опубліковано: 31 серпня 9 годин тому, andrysir1 написав: Але зауважте, що направляйки для рухомого стола в 2 рази(а то й більше) довші треба брати за умови, що поле обробки в двох видах станка однакове закладати. вот этот фактор я тоже усек! и что важно - направляйки довольно дорогие 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#335112 Опубліковано: 31 серпня созрел вопрос по поводу установки кареток портала допустим 2 варианта установки кореток 1 - устанавливаем рельсу на горизонтальную поверхность, портал будет давить на каретку сверху 2 - устанавливаем рельсу на вертикальную поверхность, типа сбоку, портал будет давить на боковую часть каретки есть ли раздница?- в плане точности, ходовых качеств, времени эксплуатации 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337904 Опубліковано: 17 листопада Есть допустимая нагрузка и иак и эдак, и для разных кареток она отличается 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах