Golem

Плюється напівавтомат

37 повідомлень у цій темі

Як на мене питання розкладається на декілька частин:

1. Напруга в мережі (якщо меньше 190 вольт в робочому режими - не добре);
2. Несправність самого інвертора (починаючи зі стану конденсаторів вхідного випрямляча).
На П.1. та П.2. вказує "сопля" на кінці дроту;
3. Поганий (брудний) дріт (сюди ж і якість його подачи (мабуть автор так і не перевірив роботу в режимі ММА));
4. Поганий газ. 
Якось так...

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Варить нормально, затик при старті

Варить нормально. Затик при старті

0

Поділитися повідомленням

Варить нормально. Затик при старті

0

Поділитися повідомленням

Схоже проблема в краплі металу, що повисає на кінчику зварювального дроту після закінчення процесу.  Вона якось перешкоджає контакту. Коли вариш майже безперервно, при цьому зварювальний дріт не встигає захолоняти, залишається розжареним, все гут. Коли та крапля захолола постійно відкушую її кусачками, що повністю усуває проблему

0

Поділитися повідомленням

3 години тому, Golem написав:

Схоже проблема

яка відстань від наконечника до деталі? Тільки точно поміряти в мм. 

0

Поділитися повідомленням

10-12 мм

0

Поділитися повідомленням

Можна спробувати зменшити. 

Відстань від наконечника до мундштука - важлива штука. Якщо замало - при отаких вистрілах дріт буде прилипати до наконечника. Великий - буде гірша дуга і отаке прострелювання. 

Спочатку пробанути ближче варити. Якщо потрібно - то сточити мундштук. 

Це найбільш імовірна причина і проста у визначенні.

0

Поділитися повідомленням

Колись давно був у мене ПА Темп, там теж утворювались на кінчику дроту подібні краплі, але сильно більші, при початку зварювання та крапля прилипала на початку і псувала шов. Тут на форумі хтось стверджував, що проблема в самому апараті, точніше в його дешевизні та простяцькій електросхемі. Мовляв у дорогих апаратах для унеможливлення формування такої краплі діє якийсь механізм

0

Поділитися повідомленням

, Golem написав:

Мовляв у дорогих апаратах для унеможливлення формування такої краплі діє якийсь механізм

Є такі апарати - що враження, що їх хтось наколдував... Ціна на них - не те, що космічна, а майже Чорна діра... 

Тема стара, я не пам'ятаю, що там за апарат. Якщо інверторний - я в них не шарю. Якщо транс - то можна покурити... 

Якщо інверторний - максимум над чим я знаю, що робити - це механіка - отой вильот і подача. 

Навіть на непоганих апаратах отаке стріляння часте, але основна причина - вильот дроту. Великий вильот - вже погано варить і пострелює, а підпал - дуже часто стріляє. Потім там чи іонізується, чи щось в цьому руслі - і дуга вже йде краще. З інверторами я також пробував, але завжди старався на трансі працювати, мені вони кращі - ну, є і мега-інвертори, але мова не про них. Я юзав чимало трифазних трансформаторних - вони дуже часто отак стріляють. Але основна причина - отой вильот. Іноді мундштук задовгий - от і дріт довгий. 

Як приклад - нещодавно впав рукав і відламалось оте кріплення з наконечником, я проточив на кілька мм перехідника - наконечник утопився. Доводилось постійно варити в притик, стрільба почастішала. Укоротив мундштук - все ок. Але сильно короткий - може стріляти в наконечник і там спаюватись. 
Ще може бути і рукав. Як іде подача дроту, рукав тормозе сам дріт і він імпульсом вистрелює в деталь - замість дуги коротить. Але таке саме по собі не дуже й буде, а от з вильотом дроту воно ще добавить. 
Якщо інвертор - пробувати з вильотом і прослідити за дротом. 

Якщо транс - там є ще варіанти. 
Щодо каплі. Дуже характерна причина - мала подача дроту. Горить "ривками" - от і наплавляється.

0

Поділитися повідомленням

Там відстань від краю наконечника до краю сопла 4 мм. небагато. Але спробую підпиляти. Апарат інвертор. Може ще справа у кнопці, іноді вона не контачить, доводиться пальцем сильніше давити, періодично її чищу. Там все взагалі зроблено просто, алюмінієві відкриті контакти на які налипає пилюка. А повинен бути мікро перемикач

0

Поділитися повідомленням

Може ще справа у кнопці, іноді вона не контачить, доводиться пальцем сильніше давити, періодично її чищу.

Кнопку однозначно замінити. Пилюка там не грає ролі. Там просто немає  нормального контакту. Ціна кнопки  30 - 50грн. На вигляд вона може виглядати нормальною, але працювати може через раз.

Апарат інвертор

Сучасні інверторні півавтомати часом мають додаткове налаштування індуктивності. Коли на вашому апараті присутня така функція, то причиною може бути саме вона, але вірогінніше всього дуже велика довжина дуги  при зварюванні.

0

Поділитися повідомленням

, Bogdan написав:

Щодо каплі. Дуже характерна причина - мала подача дроту.

а інколи буває дріт гидкої якості - коливання діаметру до 0,1....0,2 мм. 

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку