Art_Sh

Лінійна гімбал система для камери кулемета

30 повідомлень у цій темі

Всім привіт, потрібна консультація. Є кулемет 12 калібру, на нього необхідно встановити оптичну систему. Встановлювати в лоб її не можна через велику віддачу і трясіння під час пострілу. З'явилася ідея розробити платформу, що стабілізує. Спочатку хочемо подолати поздовжню віддачу. Ідея полягає у використанні лінійних двигунів, але питання їх швидкості переміщення. Ми зробили обладнання, яке вимірює віддачу під час пострілу по 3м осях G\t. Чи може хтось допомогти з розрахунками, знаючи точні параметри віддачі, порахувати, чи можна електромеханічним способом компенсувати віддачу, щоб камера залишалася в поздовжньому напрямку нерухома. Заздалегідь дякую.

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хоча б який ескіз, або фото можна? Можливо виявиться, що частково покращити ситуацію можна чисто механічними хитрощами. А то, судячи з написаного, ви поставили задачу, що під силу хіба що якомусь міжнародному концерну... 

0

Поділитися повідомленням

А може краще схилятись в сторону гідравлічних заспокоювачів, а лінійні двигуни мабуть будуть сильно інертні...там же головне не допускати сильного товчка по оптичному прицілу, ....

0

Поділитися повідомленням

Відношення максимальних відхилень траєкторії в площині цілі (декілька сантиметрів) до відстані до цілі (декілька сот метрів), представлене у вигляді прямокутного трикутника перенесіть на базу приціла, і побачите що точність позиціювання буде меньше сотки. Слідящий привід який би в русі витримував таку точність... ну-ну. Якщо це не таємниця, то надайте більше, а головне конкретної інформації, на що встановлюється, який станок і т. д. Подібна задача вже вирішувалась без електроприводів.

0

Поділитися повідомленням

, Pasha65 написав:

Відношення максимальних відхилень траєкторії в площині цілі (декілька сантиметрів) до відстані до цілі (декілька сот метрів), представлене у вигляді прямокутного трикутника перенесіть на базу приціла, і побачите що точність позиціювання буде меньше сотки. Слідящий привід який би в русі витримував таку точність... ну-ну. Якщо це не таємниця, то надайте більше, а головне конкретної інформації, на що встановлюється, який станок і т. д. Подібна задача вже вирішувалась без електроприводів.

( Тоді вирішувалось питання рухомого кріплення кулемету, щоб був меньший увод з траекторії пострілу, а зараз я зрозумів що необхідна система помягчення при пострілах дії отдачі на оптичний приціл, на оптичні приціли дуже пагубно діють удари, товчки отдачі...)

0

Поділитися повідомленням

Подібну задачу вирішували в далекому 1945р.

https://www.loc.gov/item/2020673171

доступний документ для читання. Думаю шукаючи подібні документи в цьому напрямку можна зліпити щось своє.

сучасні версії того що в 45році запропоновано

https://www.proaim.com/collections/shock-absorbing-systems

Змінено користувачем kratmel
0

Поділитися повідомленням

Може приціл якось приладнати на каску чи якийсь шлем а на кулемет лазерний цілепокажчик і по лазерній точці стріляти. Хоча я розумію що дуже небезпечно можуть вислідити по лучу. Хіба що вмикати тільки в час стрільби.

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, дублер написав:

а на кулемет лазерний цілепокажчик і по лазерній точці стріляти

Це для стрільби на десяток метрів. А на пару сот метрів спробуйте відслідкувати мітку, хіба-що на стіні і за пару хвилин. В реальних умовах, а особливо в умовах посадки по кущах та деревах Ви цю мітку взагалі не знайдете. Хіба-що в ночі в прилад нічного бачення, в той-же старенький БН-1 її видно, але й самі світитесь як ялинка.

0

Поділитися повідомленням

Кулемет великокаліберний, прицільна система складається з різних камер і важить близько 3х-кг. Ми чекаємо на спеціалізовані акселерометри, щоб побудувати графік прискорення\час реальної віддачі при пострілах. Але, як я розумію, імпульс віддачі дуже короткий.

0

Поділитися повідомленням

, DSDDSD написав:

А може краще схилятись в сторону гідравлічних заспокоювачів, а лінійні двигуни мабуть будуть сильно інертні...там же головне не допускати сильного товчка по оптичному прицілу, ....

Як це можна зробити? плавну тряску я зможу виправити програмно, мені головне прибрати різке ударне навантаження.

0

Поділитися повідомленням

питання поставлене не коректно. який кулемет? ДШК ,КОРД, БРАУНІНГ? в них різні принципи роботи. від цього потрібно відштовхуватися, бо так не про що.

0

Поділитися повідомленням

10 годин тому, Art_Sh написав:

Як це можна зробити? плавну тряску я зможу виправити програмно, мені головне прибрати різке ударне навантаження.

10 годин тому, Art_Sh написав:

мені головне прибрати різке ударне навантаження.

То варто подумати про гідравлічні демпфери. Таке рішення для захисту від різких ударних навантажень вже сотні років на автомобілях використовують. 

0

Поділитися повідомленням

Я б запропонував навісити приціл на "рейку" від ЧПК, а амортизатор зробити на магнітах.
Все має свої недоліки (що магнітне, що гідравлічне, що пневматичне).

0

Поділитися повідомленням

у нас ідея використовувати лінійний двигун, але необхідно зробити розрахунки, які ми робити не вміємо. Необхідно порахувати, яка швидкість руху повинна бути лінійного двигуна щоб компенсувати рух кулемета під час віддачі і взагалі, можливо це чи ні.

Змінено користувачем Art_Sh
0

Поділитися повідомленням

При пострілі віддача має і вертикальну складову, до того-ж вона різна в передній і задній частинах. Одинакові за калібром ДШК і НСВ ведуть себе при срільбі по різному.

0

Поділитися повідомленням

Для яких цілей той ККП буде? Якщо то не якийсь дистанційний модуль то то все порожня витрата часу.

Змінено користувачем Y.fowler.
0

Поділитися повідомленням

Доброго дня!

Трохи пізно побачив тему. Я здогадуюсь, що питання стабільності і точності стрільби з прицілом пов'язане з полюванням на БПЛА з М2. Ми теж були озадачені цією проблемою і прийшли до моделі softmount з гальмами. Softmount означає плаваюче монтування кулемета, тобто на направляючих є пружини, які і заспокоюють осьову складову віддачі. Складові віддачі по решті осей ми зменшуємо гальмами, як це зроблено на зенітних установках: ліва ручка (на ЗУ педалі) гальм фіксує одночасно азимут та висоту, а права віддалений спуск. Додатково обов'язково має бути правильно розрахований центр мас та центр осі ствола для висотної осі обертання. Така система дозволяє безпечно встановлювати приціли, планшети і інше навісне обладнання на станок без ударних навантажень від віддачі, а прицільність підвищується в рази.

SoftMount-M2.jpg

2

Поділитися повідомленням

6 годин тому, Гаврилів Василь написав:

Softmount означає плаваюче монтування кулемета, тобто на направляючих є пружини, які і заспокоюють осьову складову віддачі

Як варіант - використання гідравлічних автомобільних/мотоциклетних стійок підвіски.

0

Поділитися повідомленням

, Куляста_Блискавка написав:

Як варіант - використання гідравлічних автомобільних/мотоциклетних стійок підвіски.

Звичайно! Але для 12.5 скоріше велосипедні.

0

Поділитися повідомленням

, Art_Sh написав:

Є кулемет 12 калібру,

, Гаврилів Василь написав:

Але для 12.5 скоріше велосипедні.

Коли було написано 12калібр подумав про стандарт для гладкостволої зброї -19,6мм.

0

Поділитися повідомленням

22 години тому, Куляста_Блискавка написав:

Коли було написано 12калібр подумав про стандарт для гладкостволої зброї -19,6мм.

ото дробомет би був

0

Поділитися повідомленням

Прошу пробачення у шановного товариства за свою безграмотність у цих питаннях. Я не мав на увазі дробовика, а просто систему визначення діаметру ствола. Чомусь на дробовиках чим менше цифра калібру - тим більший діаметр ствола. 

0

Поділитися повідомленням

Беремо фунт свинцю, з нього робимо кульки якогось там діаметру, і от скільки кульок з того фунта пройдуть тугенько через ту трубку то і буде калібром.

Змінено користувачем Y.fowler.
1

Поділитися повідомленням

10 годин тому, Y.fowler. написав:

скільки кульок з того фунта пройдуть тугенько через ту трубку то і буде калібром

При такій системі підрахунку виходило-б чим більше кульок - більший номер і більший діаметр ствола, а в дробовиків навпаки. Я пам'ятаю щось таке - з фунта відливають 10 кульок, і діаметр кульки відповідає 10му калібру. Відлили 12 кульки з фунта - 12 калібр, відповідно ствол тоньший. Але теми це не стосується.

1

Поділитися повідомленням

IMG_2405.jpeg

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку