#347794 Опубліковано: 11 грудня, 2024 Майстерня починає наповнюватись верстатами, 1А616 на стадії фарбування, станина прошліфована Дядьком Максимом, майже всі запчастини відчухані від слоїв фарби за всі роки. Днями трапився свердлильний верстат 2м112, почувши, ні хвилини не думав, бо майстерня без свердлильного то таке щось, приїхавши на завод, він був підключений , запустив, все працює, зійшлись на 5000 грн. Сьогодні вже трішки відчухав, перемастив, заміряв биття на конусі, є 5 сотих, не дуже добре, мабуть буду міняти шпиндель, але сверлить доволі рівно, при торканні до заготовки є невеличка вібрація а далі все рівно, піноль на повному вильоті люфта не має ні в які площині, тимчасово підключив на 220В через конденсатори, поки не провів 380В. Після 1А 616 займемся повною реставрацією, вже замовлені підшипники, ще займусь пошуками шпинделя 3 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347796 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Не треба нового шпинделя, треба конус старого шліфанути у вже в зібраному стані в пінолі. Мені так шліфанули, то сотка биття. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347798 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Коли міряли патрон знімали? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347799 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Заміна шпинделя не гарантує вам 100% хорошого результату без биття! Краще замінити підшипники та залишити рідний, прошліфувавши все взборі під новий патрон! 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347813 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Перше на що дивитись, то це перпендикуляр вісі шпинделя до столу, бо все оте биття до одного.. якщо буде свердлить косо 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347814 Опубліковано: 12 грудня, 2024 8 годин тому, Y.fowler. написав: Коли міряли патрон знімали? Ну а як же, по іншому як заміряти😅 7 годин тому, Юрій написав: Заміна шпинделя не гарантує вам 100% хорошого результату без биття! Краще замінити підшипники та залишити рідний, прошліфувавши все взборі під новий патрон! Ви таку процедуру робити? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347815 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Так роблю! Якщо Вас цікавить така робота звертайтесь! 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347816 Опубліковано: 12 грудня, 2024 Якщо прошліфуєте конус то зверніть увагу на якісний патрон. В себе прошліфував в сотку, поставив китайця і отримав десятку та й забив.. спробуйте повертіти патрона на конусі, мо в сотку-дві й попаде. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347817 Опубліковано: 12 грудня, 2024 1 година тому, Y.fowler. написав: Якщо прошліфуєте конус то зверніть увагу на якісний патрон. В себе прошліфував в сотку, поставив китайця і отримав десятку та й забив.. спробуйте повертіти патрона на конусі, мо в сотку-дві й попаде. Це точно! В своєму нс12 проточив конус. Насадив китайський патрон. (В ньому навіть кулачки по торцю шліфовані..) По зовнішній частині патрона 2 сотих. Зажав новий ролик для гольчатого підшипника ф6мм - і отут воно вилізло.. 10 - 18 сотих в залежності від того, куди ключ вставляти! - то я їх проклеймив.(Подальший огляд патрона показав що направляючі кулачків грубо протерті різцем, так же як і в звичайних совєцьких патронах!) І навіть не знаю, чи варто заморочуватись щось з ним робить, чи збирати гроші на фірмовий імпортний 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#347845 Опубліковано: 14 грудня, 2024 , Y.fowler. написав: Якщо прошліфуєте конус то зверніть увагу на якісний патрон. В себе прошліфував в сотку, поставив китайця і отримав десятку та й забив.. спробуйте повертіти патрона на конусі, мо в сотку-дві й попаде. Дякую, буду бавитись з положенням патрону, може десь вийде більш менш нормально, а як ні то шліфовка, підшипники вже замовлені, переберу тей все , gesichtslos написав: Це точно! В своєму нс12 проточив конус. Насадив китайський патрон. (В ньому навіть кулачки по торцю шліфовані..) По зовнішній частині патрона 2 сотих. Зажав новий ролик для гольчатого підшипника ф6мм - і отут воно вилізло.. 10 - 18 сотих в залежності від того, куди ключ вставляти! - то я їх проклеймив.(Подальший огляд патрона показав що направляючі кулачків грубо протерті різцем, так же як і в звичайних совєцьких патронах!) І навіть не знаю, чи варто заморочуватись щось з ним робить, чи збирати гроші на фірмовий імпортний Спробую накинути ще один патрон, бо по цему видно що били а не гайкою стягували з конуса, тому тут може ще патрон доконаний 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах