Osmievod

Шукаю станину(підошву) для свердлильного станка НС-12 (від 500 грн)

46 повідомлень у цій темі

, куко написав:

В мене така ж на НС12,але шукаю з Т-пазами щоб тиски і все небхідне кріпити,але бачу що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму. 

А не треба шукати плиту, купіть верстат, поміняйте плити і продайте верстат, якщо його ще й відновити, то відіб'ється і пересилка і можлива різниця в ціні.

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, nero написав:

якщо його ще й відновити, то відіб'ється і пересилка і можлива різниця в ціні.

Якщо нормально відновляти ,а не аби продати ,то не відіб'єтся нічого. Це вже не раз обговорювалось .

0

Поділитися повідомленням

Нахіра козі другий баян...Верстат був куплений зі станом ну...працювати можна.Але ж ми залізячники це ше той народ.Полізем з індикаторними стійками і індикаторами,почнем міняти підшипники а то і пінолі в зборі як в моєму випадку потом розточки потом підбір більш менш точного і бюджетного патрона і в кінці кінців ціна виростає втричі від ціни за яку купилось.Ну тут би і вспокоїтись,але ж то не наш метод,ми ж його купили для роботи а не для поставить і водить кумів на вихваляння ним.Прикуповується якась потрібна остнастка для полегшення роботи на ньому і виявляється що не все в ньому функціонально по твоїм хотілкам,тому ми не виймаєм шило з пятої точки і шукаєм знов варіанти,а вони як ми розумієм зайві гроші,але шило не виймаєм.:_57b74571e19a8156a3e74504__002:

3

Поділитися повідомленням

, Cracker написав:

Якщо нормально відновляти ,а не аби продати ,то не відіб'єтся нічого. Це вже не раз обговорювалось .

Відновлення буває різним, можна до соточної точності пихтіти, а можна зі стану "не свердлить" відновити до стану "свердлить", головне нікого не намахувати, а на такі верстати теж попит є.

Беремо наприклад отой зліва за 3,5к: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sverlilnyy-stanok-ns12-2n106-2m112-IDX2xE1.html?reason=ip|cool_rec_platform

Докуповуємо тут шків: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ns-12-stoyka-2-m-112-shkiv-sverlilnyy-tv-IDWlPxO.html

Добираємо двигло 0,37кВт 1500об(ще десь 600-700грн.)

Якщо вал-шестірня опускання пінолі є, то точимо з кругляка три ручки, "ковпак" до них на вал-шестірню, добираємо пружинку від кікстартера бензопили з базару...

Женимо між собою і відпродуємо за 6к

Ну але то треба помоніторити олх троха, попитати в продаванів, що верстату бракує, взятись і зробити

0

Поділитися повідомленням

13 години тому, nero написав:

Беремо наприклад отой зліва за 3,5к: h

....Беремо  і раптом з,ясовуємо шо підшипники треба міняти, посадка патрона  кривувата , тай ще чогось познаходити , ручки теж тре  мати на чомусь точити .  Час та власна праця теж чогось варті . 

Про геометрію я взвгалі мовчу .

2

Поділитися повідомленням

2 години тому, Cracker написав:

....Беремо  і раптом з,ясовуємо шо підшипники треба міняти, посадка патрона  кривувата , тай ще чогось познаходити , ручки теж тре  мати на чомусь точити .  Час та власна праця теж чогось варті . 

Про геометрію я взвгалі мовчу .

І саме таких десятки на олх продаються, чим ваш буде гірший? Я ж кажу - головне нікого не намахувати, казати як є, що капіталка не проводилась, люфти не прибирались, продаж як є.

Ну зазвичай місцевий народ має на чому точити сам, або принаймні має товаришів, в кого можна виточити...

0

Поділитися повідомленням

#348310 Опубліковано: (змінено)

, nero написав:

саме таких десятки на олх продаються, чим ваш буде гірший? 

Нічим. А чого саме його думаєте що візмуть? Давно продавали там сверлілку ? Всі хотять поровніше, поціліше , тай не тількі так мозок виносять. )).Я продавав  . 2 шт Ледве здихався . І ціна трохи меньша середньої ,і стан дуже не поганий.

Думав вже мені лишаться .

Більше нехочу . 

Змінено користувачем Cracker
0

Поділитися повідомленням

18 годин тому, nero написав:

Ну але то треба помоніторити олх троха, попитати в продаванів, що верстату бракує, взятись і зробити

Вот этот пункт уже выглядит как минимум на 5000 упущенной выгоды!

1

Поділитися повідомленням

23 години тому, куко написав:

В мене така ж на НС12,але шукаю з Т-пазами щоб тиски і все небхідне кріпити,але бачу що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму. 

Искать нужно разбарахоленый станок Пантограф! На нём готовый координатный стол, верх стойки обрезаете 

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, маляр написав:

Искать нужно разбарахоленый станок Пантограф! На нём готовый координатный стол, верх стойки обрезаете 

Ага , а  еще лучше фрезер нормальный . ))

1

Поділитися повідомленням

Може треба, маю шпинделі до НС, сам робив, є під конус і різьба посадка патрона

0

Поділитися повідомленням

Наче на просторах Ютуба бачив, хлопець продає станки...там наче був розбарахолений нс-12...

0

Поділитися повідомленням

1 година тому, Cracker написав:

Ага , а  еще лучше фрезер нормальный . ))

Что за Ага! Если не находили пантограф в состоянии стол и колонна не значит что их нет или дефицит!  вас так это удивило!

Стол координатный не удивляет от 2м112 за 15к ?

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/stanok-gravirovalnyy-s-ruchnymi-upravleniem-IDVSFnt.html 

Пантограф 15к 

0

Поділитися повідомленням

, маляр написав:

вас так это удивило

Конечно нет . Просто показалось немного странным ,совет купить пантограф в теме где человек ищет  станину сверлилки с очень небольшим бюджетом . В начале темы он обращал внимание что цену в 2000 гр считает большой .

0

Поділитися повідомленням

, куко написав:

що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму

В мене на великому напольному станку (30-40-х років), зірвали оці Т-пази. Ремонтнули стальними полосами прикрученими поверх.

Тобто якщо є стіл - прикрутити до нього профрезеровані планки і фрезернути прлоскість - буде працювати не гірше.

Щодо пазів на НС-ку - з моєї практики - якщо вони є - то супер, якщо купувати - то з ними. Але якщо є більший станок з пазами, або ще краще фрезер - то ті пази на НС-ці не будуть потрібні.

В мене зараз 99% роботи робить брат НС-ки 2М112, пази є, та я ними жодного разу не користувався, навіть до купівлі фрезера (з доф1г1щем координат) - зараз все складе дрилю на фрезері. Але поруч стоять оті два напольні раритети, які вже дуже потрібні і ще не доробив. Тобто, якщо один НС і більше не планується - стопудово з пазами, якщо буде розширення - потім вони лише стружкою забиватимуться. Якщо нема докупити, а є лисий стіл - можна зробити.

А можна і ще більш доробити під сучасні настольні - доробити відкидний стіл з пазами під лещата, ну і т.п.

0

Поділитися повідомленням

, куко написав:

ми ж його купили для роботи а не для поставить і водить кумів на вихваляння ним

¬¬

ну... не всі....

в мене є такий станок, що я ним більше хвалюсь, ніж щось роблю на ньому..., навіть не точив ні разу нічого.

За-те, є люди які це зацінили і продали мені і того, і деякі інші станки по дуже добрій ціні - типу - іншим не продали б, але ти на них так поведений... і т.д.

Звичайно, що і тут похвалюся )))) 

Ось він. Фотка дуже стара, та я його вже дуже довго розігріваю для реставрації. Він в свій час в музеї стояв. Деталі сильно потирили, донори шукав роками.

P2010034.JPGP2010024_0.jpg

0

Поділитися повідомленням

11 година тому, Cracker написав:

ручки теж тре  мати на чомусь точити .  Час та власна праця теж чогось варті

Ті, хто робить на продаж - там як з авто - ганчірками запхати і пофарбувати. Якісно робити - собі на збитки, і ніхто цього не оцінить...

Я в одного такого перекупа купував фрезер - одразу сказав - беру той, де ти нічого ще не робив, бо після тебе втричі роботи більше... 

0

Поділитися повідомленням

9 годин тому, nero написав:

Я ж кажу - головне нікого не намахувати

Повністю згоден, я тут взагалі ще бухгалтерію і свої враження від станка докладаю. Якщо в мене та НС-ка відпрацювала на десять таких - я її продав по символічній ціні, в тому стані яка була - і людина це все розуміла і бачила - і мені простіше її було продати і купити бракований з заводу 2М - але без зносу і на ньому ще так пропрацювати... Можливо з часом буде по-іншому, але тут ще й ціль була - швидко обновити і працювати не на ремонт станка, а на нові станки.

А було продав фрезер шкільний - і зараз кажу - це не станок, і продавав його - аби продати. 

Як казав один наш форумчан, коли я в нього запитав про якийсь фрезер, що в нього був подібний - продав і перехрестився... ))) 

0

Поділитися повідомленням

3 години тому, Едвард написав:

хлопець продає станки...там наче був розбарахолений нс-12...

Я був почав якийсь для кума збирати, захотів НС-ку чи подібне. Там саме стола і не вистачало бо купив стальний блок на нього. Потім підвернувся станок тріхи менший за НС-ку - отого йому і подарував.

А ті від НС-ки деталі ще є. В мене було дві НС-ки, тому і деталі до них набрались. Але вже не потрібні. Продавати ніяк часу не знайду... Та й тут та ж ситуація - куча деталей - гірше ніж одна, щоб продати... 

0

Поділитися повідомленням

9 годин тому, Bogdan написав:

Я був почав якийсь для кума збирати, захотів НС-ку чи подібне. Там саме стола і не вистачало бо купив стальний блок на нього. Потім підвернувся станок тріхи менший за НС-ку - отого йому і подарував.

А ті від НС-ки деталі ще є. В мене було дві НС-ки, тому і деталі до них набрались. Але вже не потрібні. Продавати ніяк часу не знайду... Та й тут та ж ситуація - куча деталей - гірше ніж одна, щоб продати... 

Я був дивився,в сторону китайців,але послухав голову...взяв тут на форумі,2сс1м,в гарному стані...так, розумію що він не великий,але комплектний,в мій сарайчик по габаритах підходить...і з своїми задачами справляється на ура

0

Поділитися повідомленням

6 годин тому, Едвард написав:

взяв тут на форумі,2сс1м,в гарному стані...так, розумію що він не великий,але комплектний,в мій сарайчик по габаритах підходить...і з своїми задачами справляється на ура

Моя улюблена сверлілка.

Маю і 2м112 , мав і нс12, але ця найулюбленіша. Компактна,не тяжка, все завжди скрізь у неї рівно ,на відміну від двух попередніх,де 

від виробника багато чого залежить. Можно легко вийти з нею на вулицю щоб не смітити , переставити якщо потрібно кудись одному .

Одні позитивні емоції від роботи.

1

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку