#348280 Опубліковано: 5 січня , куко написав: В мене така ж на НС12,але шукаю з Т-пазами щоб тиски і все небхідне кріпити,але бачу що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму. А не треба шукати плиту, купіть верстат, поміняйте плити і продайте верстат, якщо його ще й відновити, то відіб'ється і пересилка і можлива різниця в ціні. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348284 Опубліковано: 5 січня 3 години тому, nero написав: якщо його ще й відновити, то відіб'ється і пересилка і можлива різниця в ціні. Якщо нормально відновляти ,а не аби продати ,то не відіб'єтся нічого. Це вже не раз обговорювалось . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348285 Опубліковано: 5 січня Нахіра козі другий баян...Верстат був куплений зі станом ну...працювати можна.Але ж ми залізячники це ше той народ.Полізем з індикаторними стійками і індикаторами,почнем міняти підшипники а то і пінолі в зборі як в моєму випадку потом розточки потом підбір більш менш точного і бюджетного патрона і в кінці кінців ціна виростає втричі від ціни за яку купилось.Ну тут би і вспокоїтись,але ж то не наш метод,ми ж його купили для роботи а не для поставить і водить кумів на вихваляння ним.Прикуповується якась потрібна остнастка для полегшення роботи на ньому і виявляється що не все в ньому функціонально по твоїм хотілкам,тому ми не виймаєм шило з пятої точки і шукаєм знов варіанти,а вони як ми розумієм зайві гроші,але шило не виймаєм. 3 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348286 Опубліковано: 5 січня , Cracker написав: Якщо нормально відновляти ,а не аби продати ,то не відіб'єтся нічого. Це вже не раз обговорювалось . Відновлення буває різним, можна до соточної точності пихтіти, а можна зі стану "не свердлить" відновити до стану "свердлить", головне нікого не намахувати, а на такі верстати теж попит є. Беремо наприклад отой зліва за 3,5к: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sverlilnyy-stanok-ns12-2n106-2m112-IDX2xE1.html?reason=ip|cool_rec_platform Докуповуємо тут шків: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ns-12-stoyka-2-m-112-shkiv-sverlilnyy-tv-IDWlPxO.html Добираємо двигло 0,37кВт 1500об(ще десь 600-700грн.) Якщо вал-шестірня опускання пінолі є, то точимо з кругляка три ручки, "ковпак" до них на вал-шестірню, добираємо пружинку від кікстартера бензопили з базару... Женимо між собою і відпродуємо за 6к Ну але то треба помоніторити олх троха, попитати в продаванів, що верстату бракує, взятись і зробити 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348297 Опубліковано: 6 січня 13 години тому, nero написав: Беремо наприклад отой зліва за 3,5к: h ....Беремо і раптом з,ясовуємо шо підшипники треба міняти, посадка патрона кривувата , тай ще чогось познаходити , ручки теж тре мати на чомусь точити . Час та власна праця теж чогось варті . Про геометрію я взвгалі мовчу . 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348308 Опубліковано: 6 січня 2 години тому, Cracker написав: ....Беремо і раптом з,ясовуємо шо підшипники треба міняти, посадка патрона кривувата , тай ще чогось познаходити , ручки теж тре мати на чомусь точити . Час та власна праця теж чогось варті . Про геометрію я взвгалі мовчу . І саме таких десятки на олх продаються, чим ваш буде гірший? Я ж кажу - головне нікого не намахувати, казати як є, що капіталка не проводилась, люфти не прибирались, продаж як є. Ну зазвичай місцевий народ має на чому точити сам, або принаймні має товаришів, в кого можна виточити... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348310 Опубліковано: 6 січня (змінено) , nero написав: саме таких десятки на олх продаються, чим ваш буде гірший? Нічим. А чого саме його думаєте що візмуть? Давно продавали там сверлілку ? Всі хотять поровніше, поціліше , тай не тількі так мозок виносять. )).Я продавав . 2 шт Ледве здихався . І ціна трохи меньша середньої ,і стан дуже не поганий. Думав вже мені лишаться . Більше нехочу . Змінено 6 січня користувачем Cracker 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348313 Опубліковано: 6 січня 18 годин тому, nero написав: Ну але то треба помоніторити олх троха, попитати в продаванів, що верстату бракує, взятись і зробити Вот этот пункт уже выглядит как минимум на 5000 упущенной выгоды! 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348314 Опубліковано: 6 січня 23 години тому, куко написав: В мене така ж на НС12,але шукаю з Т-пазами щоб тиски і все небхідне кріпити,але бачу що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму. Искать нужно разбарахоленый станок Пантограф! На нём готовый координатный стол, верх стойки обрезаете 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348317 Опубліковано: 6 січня 2 години тому, маляр написав: Искать нужно разбарахоленый станок Пантограф! На нём готовый координатный стол, верх стойки обрезаете Ага , а еще лучше фрезер нормальный . )) 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348319 Опубліковано: 6 січня Може треба, маю шпинделі до НС, сам робив, є під конус і різьба посадка патрона 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348320 Опубліковано: 6 січня Наче на просторах Ютуба бачив, хлопець продає станки...там наче був розбарахолений нс-12... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348322 Опубліковано: 6 січня 1 година тому, Cracker написав: Ага , а еще лучше фрезер нормальный . )) Что за Ага! Если не находили пантограф в состоянии стол и колонна не значит что их нет или дефицит! вас так это удивило! Стол координатный не удивляет от 2м112 за 15к ? https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/stanok-gravirovalnyy-s-ruchnymi-upravleniem-IDVSFnt.html Пантограф 15к 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348324 Опубліковано: 6 січня , маляр написав: вас так это удивило Конечно нет . Просто показалось немного странным ,совет купить пантограф в теме где человек ищет станину сверлилки с очень небольшим бюджетом . В начале темы он обращал внимание что цену в 2000 гр считает большой . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348326 Опубліковано: 6 січня , куко написав: що скоріше буде легше знайти плиту з Т пазами і прикрутити її на підошву чим її саму В мене на великому напольному станку (30-40-х років), зірвали оці Т-пази. Ремонтнули стальними полосами прикрученими поверх. Тобто якщо є стіл - прикрутити до нього профрезеровані планки і фрезернути прлоскість - буде працювати не гірше. Щодо пазів на НС-ку - з моєї практики - якщо вони є - то супер, якщо купувати - то з ними. Але якщо є більший станок з пазами, або ще краще фрезер - то ті пази на НС-ці не будуть потрібні. В мене зараз 99% роботи робить брат НС-ки 2М112, пази є, та я ними жодного разу не користувався, навіть до купівлі фрезера (з доф1г1щем координат) - зараз все складе дрилю на фрезері. Але поруч стоять оті два напольні раритети, які вже дуже потрібні і ще не доробив. Тобто, якщо один НС і більше не планується - стопудово з пазами, якщо буде розширення - потім вони лише стружкою забиватимуться. Якщо нема докупити, а є лисий стіл - можна зробити. А можна і ще більш доробити під сучасні настольні - доробити відкидний стіл з пазами під лещата, ну і т.п. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348327 Опубліковано: 6 січня , куко написав: ми ж його купили для роботи а не для поставить і водить кумів на вихваляння ним ну... не всі.... в мене є такий станок, що я ним більше хвалюсь, ніж щось роблю на ньому..., навіть не точив ні разу нічого. За-те, є люди які це зацінили і продали мені і того, і деякі інші станки по дуже добрій ціні - типу - іншим не продали б, але ти на них так поведений... і т.д. Звичайно, що і тут похвалюся )))) Ось він. Фотка дуже стара, та я його вже дуже довго розігріваю для реставрації. Він в свій час в музеї стояв. Деталі сильно потирили, донори шукав роками. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348328 Опубліковано: 6 січня 11 година тому, Cracker написав: ручки теж тре мати на чомусь точити . Час та власна праця теж чогось варті Ті, хто робить на продаж - там як з авто - ганчірками запхати і пофарбувати. Якісно робити - собі на збитки, і ніхто цього не оцінить... Я в одного такого перекупа купував фрезер - одразу сказав - беру той, де ти нічого ще не робив, бо після тебе втричі роботи більше... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348329 Опубліковано: 6 січня 9 годин тому, nero написав: Я ж кажу - головне нікого не намахувати Повністю згоден, я тут взагалі ще бухгалтерію і свої враження від станка докладаю. Якщо в мене та НС-ка відпрацювала на десять таких - я її продав по символічній ціні, в тому стані яка була - і людина це все розуміла і бачила - і мені простіше її було продати і купити бракований з заводу 2М - але без зносу і на ньому ще так пропрацювати... Можливо з часом буде по-іншому, але тут ще й ціль була - швидко обновити і працювати не на ремонт станка, а на нові станки. А було продав фрезер шкільний - і зараз кажу - це не станок, і продавав його - аби продати. Як казав один наш форумчан, коли я в нього запитав про якийсь фрезер, що в нього був подібний - продав і перехрестився... ))) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348330 Опубліковано: 7 січня 3 години тому, Едвард написав: хлопець продає станки...там наче був розбарахолений нс-12... Я був почав якийсь для кума збирати, захотів НС-ку чи подібне. Там саме стола і не вистачало бо купив стальний блок на нього. Потім підвернувся станок тріхи менший за НС-ку - отого йому і подарував. А ті від НС-ки деталі ще є. В мене було дві НС-ки, тому і деталі до них набрались. Але вже не потрібні. Продавати ніяк часу не знайду... Та й тут та ж ситуація - куча деталей - гірше ніж одна, щоб продати... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348334 Опубліковано: 7 січня 9 годин тому, Bogdan написав: Я був почав якийсь для кума збирати, захотів НС-ку чи подібне. Там саме стола і не вистачало бо купив стальний блок на нього. Потім підвернувся станок тріхи менший за НС-ку - отого йому і подарував. А ті від НС-ки деталі ще є. В мене було дві НС-ки, тому і деталі до них набрались. Але вже не потрібні. Продавати ніяк часу не знайду... Та й тут та ж ситуація - куча деталей - гірше ніж одна, щоб продати... Я був дивився,в сторону китайців,але послухав голову...взяв тут на форумі,2сс1м,в гарному стані...так, розумію що він не великий,але комплектний,в мій сарайчик по габаритах підходить...і з своїми задачами справляється на ура 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#348345 Опубліковано: 7 січня 6 годин тому, Едвард написав: взяв тут на форумі,2сс1м,в гарному стані...так, розумію що він не великий,але комплектний,в мій сарайчик по габаритах підходить...і з своїми задачами справляється на ура Моя улюблена сверлілка. Маю і 2м112 , мав і нс12, але ця найулюбленіша. Компактна,не тяжка, все завжди скрізь у неї рівно ,на відміну від двух попередніх,де від виробника багато чого залежить. Можно легко вийти з нею на вулицю щоб не смітити , переставити якщо потрібно кудись одному . Одні позитивні емоції від роботи. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах