vespertinus

Шукаю майстра полагодити зварювальний інвертор

18 повідомлень у цій темі

Придбав недорого зварювальний інвертор Gysmi 165. Купляв як несправний. Зі слів хазяїна він майже не працював і одразу зламався. Індикаторне табло горить, кулер жужжить, а по факту більше 50 Ампер не дає. Це все зі слів продавця. Я його вмикнув, начебто жужжить але що там до чого перевірити на можу. Шукаю майстра який допоможе. Дякую!

IMG-18b811c7c1d257d7ffafab2df57285f4-V.jpg

IMG-a4a0d7ff8507b4470b5ba6d519ef4876-V.jpg

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Діодний міст, скоріш за все. Але щоб побачити його треба відпаювати плату. Робота делікатна (щоб не перегріть/повідслоювать доріжки.) самі діоди копійчані, а от за роботу можуть взяти багато. Якщо з паяльником дружите, можете спробувати самі.

В мене було аналогічне, бахнув прямий діод. Заміна діодів робиться з підігрівом радіатора. Замінюється "плече", а не один.

Важливо! Не обломить стійки на яких кріпиться плата!

0

Поділитися повідомленням

, gesichtslos написав:

Діодний міст, скоріш за все. Але щоб побачити його треба відпаювати плату. Робота делікатна (щоб не перегріть/повідслоювать доріжки.) самі діоди копійчані, а от за роботу можуть взяти багато. Якщо з паяльником дружите, можете спробувати самі.

В мене було аналогічне, бахнув прямий діод. Заміна діодів робиться з підігрівом радіатора. Замінюється "плече", а не один.

Важливо! Не обломить стійки на яких кріпиться плата!

Все ж таки шукаю хто візьме цю роботу на себе 

0

Поділитися повідомленням

Топто Ви брали несправний інвентор під ремонт самі на тому не розуміючісь? 

0

Поділитися повідомленням

1 година тому, Cracker написав:

Топто Ви брали несправний інвентор під ремонт самі на тому не розуміючісь? 

Ви зрозуміли вірно. Саме так і є. Вирішальним було те що апарат майже не використовувався. Навіть має запах нової речі. Тому, мені здалося, я вважав що поломка несуттєва і я легко знайду хто зголоситися полагодити його. Але нє тут то біло...

0

Поділитися повідомленням

https://izmail-invertor.com.ua/

Поспілкуйся тут, точковий майстер, точно зможе відремонтувати....

1

Поділитися повідомленням

0

Поділитися повідомленням

1 година тому, DSDDSD написав:

https://izmail-invertor.com.ua/

Поспілкуйся тут, точковий майстер, точно зможе відремонтувати....

Screenshot_2025-01-10-16-07-09-459_com.viber.voip.jpg

Screenshot_2025-01-10-16-06-55-006_com.viber.voip.jpg

Вже спілкувався. Нажаль відмовив

0

Поділитися повідомленням

#348417 Опубліковано: (змінено)

, vespertinus написав:

Нажаль відмовив

Тоді зверніться до Село і Сварка, під кожним відео телефон (0638215169)

Змінено користувачем 4x4
0

Поділитися повідомленням

Найкращий сервіс тут)

1

Поділитися повідомленням

2 години тому, 4x4 написав:

Тоді зверніться до Село і Сварка, під кожним відео телефон (0638215169)

Також відмова(((

0

Поділитися повідомленням

Рідко хто візьметься за ремонт Гуся.В мене був схожий по конструктиву Телвін.Сам по собі Гусь аппарат не сложний,але ремонтувати то ну його нах.Столика для підігріву тоді ще не мав,прогрівав на прасці з терморегулятором.Перепаяв все що вилетіло з силового і включив.Майже працює,спалив електрод і на другому включенні знов бах...Замовив знов комплектуху але з гарантією що оригінал.Знов та ж сама процедура з праскою і т.д. але вже скоріше і впевненіше.Аппарат успішно відпрацював десь з рік,потом я його позбувся,бо взяв надійніший.і легший в ремонті.А чого не беруться в ремонт?Бо всі хочуть за два часа і не більше, зрубати бабла в пів його вартості.А Гусь він непредсказуємий під час ремонту,так і стойки можуть поплисти під час пайки,та і прогар може на платі бути і що завгодно.Доречі попитайте дядька з того ролика що вище ,де він Кайзера ромонтує,думаю візьметься.

0

Поділитися повідомленням

Як виявилося там лазили "паперєднікі"

IMG_20250110_184453.jpg

IMG_20250110_184527.jpg

0

Поділитися повідомленням

, куко написав:

Бо всі хочуть за два часа і не більше, зрубати бабла в пів його вартості.

Так і є!

Доречі свій патон відправляв у офіційний сервіс (без гарантії - апарату 6 років), то лише діагностика вартує 500₴. То заміна транзисторів, 2х випрямний діодів і заміна одного плеча вихідних діодів EBU80, заміна прошивки на новішу разом обійшлась в 3200₴. Після того ще двічі на протязі кількох місяців їздив туди ж (вже по гарантії) - стріляли вихідні обратні діоди. Востаннє вже повністю переробили RC ланцюг (замінили резистори на потужні). То вже працював до кінця піврічної гарантії. Потім вже я по рекомендації форумчан встановив на вихід варистор, щоб було надійніш. (У гуся варистор є по заводу). То працює. 

І замітьте, патон в плані доступності до компонентів в рази простіший.

А гусі і аналоги у відео на ютубі постійно мають зламані стійки і постійно в них хтось винен в їх поломці...)

Можете глянути мою тему

0

Поділитися повідомленням

, vespertinus написав:

Як виявилося там лазили "паперєднікі"

IMG_20250110_184453.jpg

IMG_20250110_184527.jpg

О бо... То щось замкнуте, а щось і не пропаяне.. то тому продавану ще б по фейсу...

0

Поділитися повідомленням

#348434 Опубліковано: (змінено)

11 година тому, gesichtslos написав:

то тому продавану ще б по фейсу...

А за що? Він міг і не знати що там з ним робили. Віддав знаймому наприклад, той подивився ,поколупав ,сказав не можу.

Можливо трохи треба думати коли купляеш  досить складну не робочу  єлектроніку , в якій сам нічого не розуміеш?Чи попитати про можливі наслідки ще до купівлі. 

Цікаво за скількі  він був куплений ?

Змінено користувачем Cracker
0

Поділитися повідомленням

, Cracker написав:

І то таке.. 

І на замітку іншим, хто ще не подружився з паяльником, про то як відпаювати оту гребінку. Вкладається мідний стержень між рядами, і додається ще олова, щоб з'єднало все теплом, - і зніметься легко. Паяльник від 100Вт! Легшим будете довго ялозити - перегрієте і повідслоюєте доріжки. Флюс Ф-1. (Замивається звичайним спиртом). Бажано обзавестися плетінкою з тонкого мідного дроту, щоб легше було очистити плату від лишків припою. А також свердлами ~0,8мм (зручні твердосплавні з потовщеним хвостовиком, для очистки отворів.) 

Ще сподобався припій ПОС63 з флюсом RMA

1

Поділитися повідомленням

, Cracker написав:

А за що? Він міг і не знати що там з ним робили. Віддав знаймому наприклад, той подивився ,поколупав ,сказав не можу.

Можливо трохи треба думати коли купляеш  досить складну не робочу  єлектроніку , в якій сам нічого не розуміеш?Чи попитати про можливі наслідки ще до купівлі. 

Цікаво за скількі  він був куплений ?

Купив на місцевому сайті аналогу нашого з 3-х букв за 65€. Продавец одразу написав шо річ зіпсована. Але я клюнув на те що річ майже нова і мало була в користуванні. Думав що поломка не значна... Сподіваюсь Сергій полагодить

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку