богдан33

Допоможіть з ремонтом підсилювача Амфитон 35У 101С (при тому що в мережі 260 В)

49 повідомлень у цій темі

Звонив до знайомого на підстанцію, то після тих нальотів такі комедії з напругою почалися , по всіх фазах близько 260 в

Хлопці , заміряйте у вас яка

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Включи сначала исправный усилитель потом неисправный, чтобы понять в сети ли дело. И ещё такой вариант, с исправно го усилителя, с блока питания подай напряжение на неисправный (родной бп при этом отключи), это что бы разобраться с блоком питания проблема или нет. 

0

Поділитися повідомленням

Кожний подібний ремонт починається з візуального огляду. Може десь масса відпаялась або відвалилась. Може окислилась і поганий контакт. Далі я б спробував підключитись через мережевий стабілізатор. Якщо фон пропаде, то проблема в підвищеній напрузі мережі, якщо залишиться, тоді рити далі. Але початок, то перевірити/замінити усі електроліти, а не тільки в блоці живлення. Підсилювач вже далеко не новий і може бути що завгодно.

1

Поділитися повідомленням

19 годин тому, богдан33 написав:

Звонив до знайомого на підстанцію, то після тих нальотів такі комедії з напругою почалися , по всіх фазах близько 260 в

Хлопці , заміряйте у вас яка

От 160 до 200

Попробуйте усилитель через автотрансформатор включить или стабилизатор! 

0

Поділитися повідомленням

До речі, я не побачив в схемі стабілізації вхідної напруги, тому при завищеній напрузі мережі може бути і 40в там де повинно бути 37в, але підсилювач працює і це значить, що він витримав це навантаження. Не зміг прослухати Ваш файл, тому нічого не можу сказати, що там у вас за фон, але питання є таке, фон змінюється якщо крутити регулятор гучності?

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, mariman написав:

Кожний подібний ремонт починається з візуального огляду. Може десь масса відпаялась або відвалилась. Може окислилась і поганий контакт. Далі я б спробував підключитись через мережевий стабілізатор. Якщо фон пропаде, то проблема в підвищеній напрузі мережі, якщо залишиться, тоді рити далі. Але початок, то перевірити/замінити усі електроліти, а не тільки в блоці живлення. Підсилювач вже далеко не новий і може бути що завгодно.

Міняв

0

Поділитися повідомленням

, mariman написав:

До речі, я не побачив в схемі стабілізації вхідної напруги, тому при завищеній напрузі мережі може бути і 40в там де повинно бути 37в, але підсилювач працює і це значить, що він витримав це навантаження. Не зміг прослухати Ваш файл, тому нічого не можу сказати, що там у вас за фон, але питання є таке, фон змінюється якщо крутити регулятор гучності?

Так я відключив від попереднього плату кінцевого підсилювача, вийняв фішку

4 години тому, Войциг написав:

Включи сначала исправный усилитель потом неисправный, чтобы понять в сети ли дело. И ещё такой вариант, с исправно го усилителя, с блока питания подай напряжение на неисправный (родной бп при этом отключи), это что бы разобраться с блоком питания проблема или нет. 

На жаль такого справного нема

1

Поділитися повідомленням

Короче спочатку спробую включити на нормальну напругу, тоді буде видно

2 години тому, mariman написав:

І що, одночасно в двох платах така сама несправність з електролітами?

0

Поділитися повідомленням

, богдан33 написав:

Так я відключив від попереднього плату кінцевого підсилювача, вийняв фішку

І що? Вхід кінцевого каскаду висить у повітрі? Що це Вам дає? І про яку фішку мова? Це живлення чи вихід попереднього підсилювача?

, богдан33 написав:

І що, одночасно в двох платах така сама несправність з електролітами?

Бувало і веселіше) Взагалі-то там двополюсне живлення з загальним "0". Чи про які плати мова? Лівий-правий? Просто я ніколи не бачив вживу що у цього уся всередині, а по схемі не можливо зрозуміти про які плати мова.

0

Поділитися повідомленням

, mariman написав:

І що? Вхід кінцевого каскаду висить у повітрі? Що це Вам дає? І про яку фішку мова? Це живлення чи вихід попереднього підсилювача?

Бувало і веселіше) Взагалі-то там двополюсне живлення з загальним "0". Чи про які плати мова? Лівий-правий? Просто я ніколи не бачив вживу що у цього уся всередині, а по схемі не можливо зрозуміти про які плати мова.

Вихід попереднього

Лівий і правий кінцеві

0

Поділитися повідомленням

4 години тому, Stebium1 написав:

От 160 до 200

Попробуйте усилитель через автотрансформатор включить или стабилизатор! 

Якби ж він у мене був😃

0

Поділитися повідомленням

#348590 Опубліковано: (змінено)

2 години тому, богдан33 написав:

Якби ж він у мене був

Ну хорошо а ИПБ (УПС) дома есть?

Что ни будь с нормальным напряжением и синусом?

Змінено користувачем Stebium1
0

Поділитися повідомленням

1 година тому, Stebium1 написав:

Ну хорошо а ИПБ (УПС) дома есть?

Что ни будь с нормальным напряжением и синусом?

Я вже дав хлопцям завдання, мають мені найти стабілізатора на пробу

1

Поділитися повідомленням

Богдан,ви закорочували вхід кінцевого підсилювача тобто конденсатор С1 на землю в обох каналах (на платі це контакти 1 і 2)?Щось змінилось?Поки вам шукають латр то спробуйте включити підсилював через електроплитку наприклад,вона трохи опустить вхідну напругу тим самим ви зрозумієте чи вина шуму в збільшеній напрузі.

0

Поділитися повідомленням

Електроплитка нічого не знизить, в холосту той підсилювач ість ват 10-20. через лампочку хіба спробувати

0

Поділитися повідомленням

3 години тому, куко написав:

Богдан,ви закорочували вхід кінцевого підсилювача тобто конденсатор С1 на землю в обох каналах (на платі це контакти 1 і 2)?Щось змінилось?Поки вам шукають латр то спробуйте включити підсилював через електроплитку наприклад,вона трохи опустить вхідну напругу тим самим ви зрозумієте чи вина шуму в збільшеній напрузі.

Я вже думав над цим

3 години тому, куко написав:

Не закорочував, попробую

0

Поділитися повідомленням

Підключив автотрансформатора, подав 220

На виході БЖ -+34, як пише у схемі.

Ніби трохи менше, але зовсім не зникло

0

Поділитися повідомленням

Вхід закоротили,чи для цього треба ще дві сторінки писанини?

0

Поділитися повідомленням

9 годин тому, куко написав:

Ніби пропадає

, богдан33 написав:

Ніби пропадає

Як закоротив

0

Поділитися повідомленням

, богдан33 написав:

Ніби пропадає

Як закоротив

Контакт 2 на корпус, і неприємний гул зник

Виходить, маса в платі погана, чи що?

0

Поділитися повідомленням

18 годин тому, богдан33 написав:

Контакт 2 на корпус, і неприємний гул зник

Виходить, маса в платі погана, чи що?

От тепер берете тестер і дивлячись принципіальну схему прозвонюйте всю схему від вхідної землі аж до блока живлення.І я не знаю чи у вас еффект зникає при обох закорочених входах по каналам чи який закоротили то в тому і пропадає.В любому випадку десь пропала земля.Прозвонюйте

0

Поділитися повідомленням

, куко написав:

От тепер берете тестер і дивлячись принципіальну схему прозвонюйте всю схему від вхідної землі аж до блока живлення.І я не знаю чи у вас еффект зникає при обох закорочених входах по каналам чи який закоротили то в тому і пропадає.В любому випадку десь пропала земля.Прозвонюйте

Ок, так і зроблю, результат доповім😀

, куко написав:

Дякую за підказку!

0

Поділитися повідомленням

#349142 Опубліковано: (змінено)

У таких підсилювачах дуже дешеві "крутилки" - банально протираються і не закорочують повністю в крайніх положеннях. Це може бути як регулятор гучності так і тембру. Теж діагностується замиканням пінцетом в крайньому положенні.

Змінено користувачем Dmytro55
1

Поділитися повідомленням

Такі тупо маса закисла десь під впливом часу. Паяльника в зуби і тупо пропаяти всю нульову шину наново і 99.9% що буде вам щастя)

1

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку