Ivanus-1971

як мені точно зацентрувати шток гідроциліндра.

17 повідомлень у цій темі

Доброго всім дня. Потрібна ваша порада, як мені точно зацентрувати шток гідроциліндра. Відхилення мають бути мінімальні, там треба нарізати нову різьбу, там накручується поршень гідроциліндра .Я не професіонал,я самоучка . Якщо нічого не порадите, прийдеться відмовитися від цього замовлення

49fd56a5-c463-476b-808c-dc514547eb99.jpg

2e173db5-e731-4d38-991f-4b3d92011aae.jpg

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

#349245 Опубліковано: (змінено)

Так тут все просто- по перше, це основне- на скільки точно виставлені ПБ та ЗБ. Далі точність трьохкулачкового свердл. Патрона. Точність центровочного свердла.

Перевірте це все індикатором. Якщо норм, влаштовує- то свердлітт, ріжте різьбу ..

А так, то тут не форум екстрасенсів, і точність вашого токарного верстата ми не знаємо!

Змінено користувачем Marafon333
0

Поділитися повідомленням

Я коло патрона виставив в  0 ,   .   в  кіньці штока тоже виставив в 0 ,але мене мучать сумніви чи шток не пішов в якусь сторону.

0

Поділитися повідомленням

, Ivanus-1971 написав:

,але мене мучать сумніви чи шток не пішов в якусь сторону.

Проїдтеся індикатором зажатим до різцетримачуюа по вошому штоку повздовжно. 

Потім зробіть заміри цимже індикатором  радіальні биття, на початку, всередині і кінці штока. 

0

Поділитися повідомленням

О каком биении может идти речь?Возле патрона выставляем шток по индикатору.Край штока находится в люнете.Там всего то нужно отрегулировать кулачками люнета расположение детали относительно оси ЗБ.Далее центруем,и делаем что необходимо.

Смысл катать индикатором всю длину штока?Разве что увидеть,что не дай бог,шток кривой....

4

Поділитися повідомленням

, KOLIAN75 написав:

О каком биении может идти речь?Возле патрона выставляем шток по индикатору.Край штока находится в люнете.Там всего то нужно отрегулировать кулачками люнета расположение детали относительно оси ЗБ.Далее центруем,и делаем что необходимо.

Смысл катать индикатором всю длину штока?Разве что увидеть,что не дай бог,шток кривой....

Як відрегулюват даталь віносно осі задньої бабка , яким способом ?

0

Поділитися повідомленням

Слава Україні

Вистав "на око" люнет.

Підведи задню бабку з центровкою (чи будь з чим) і легенько торкнись;

Прокрути заготовку.

ЗБ в цей час намалює якесь коло на твоєму штоку

Центр цієї окружності і є твій центр, підкручуй люнет щоб інструмент ЗБ був у центрі цього кола.

Можна повторити процедуру щоб впевнетись

0

Поділитися повідомленням

, Ivanus-1971 написав:

Як відрегулюват даталь віносно осі задньої бабка , яким способом ?

А у Вас що вісь ЗБ не співпадає з віссю ПБ? Якщо з геометрією станка все добре,то 0 біля патрона,і 0 біля ЗБ мають співпадати з віссю ЗБ. 

Виставляйте в 0 ,центруйте і нарізайте не шукайте собі перешкод.

0

Поділитися повідомленням

встановіть на край штока індикатор.  який у вас є.  і обкатуйте піноль задньоі бабки. кулачками льонета регулюйте. поки не вийдете в ноль.

0

Поділитися повідомленням

, grek-y написав:

встановіть на край штока індикатор.  який у вас є.  і обкатуйте піноль задньоі бабки. кулачками льонета регулюйте. поки не вийдете в ноль.

Дякую. Це хороша порада.

0

Поділитися повідомленням

, grek-y написав:

Перепрошую,але якщо вісь ЗБ не співпадає з віссю ПБ,і виставивши шток по ЗБ то в результаті ми отримаємо биття деталі. І при проточуванні отримаємо ексцентрик. Чи я помиляюся? 

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, Seeker157 написав:

Перепрошую,але якщо вісь ЗБ не співпадає з віссю ПБ,і виставивши шток по ЗБ то в результаті ми отримаємо биття деталі. І при проточуванні отримаємо ексцентрик. Чи я помиляюся? 

В люнете,биения не будет на детали.И даже,если центр оси ЗБ,не совпадает с центром оси  шпинделя,то путем несложных  манипуляций с регулировкой кулачков люнета,даже без индикатора,довольно легко "поймать центр".Там все наглядно видно,и логически понятно-куда и как крутить винты люнета.

0

Поділитися повідомленням

#349282 Опубліковано: (змінено)

, KOLIAN75 написав:

В люнете,биения не будет на детали.И даже,если центр оси ЗБ,не совпадает с центром оси  шпинделя,то путем несложных  манипуляций с регулировкой кулачков люнета,даже без индикатора,довольно легко "поймать центр".Там все наглядно видно,и логически понятно-куда и как крутить винты люнета.

Згоден,що в люнеті биття не буде. Я дивлячись на фото,взагалі не розумію як автор забирається нарізати на краю вала різьбу,і взагалі навіщо йому та ЗБ. Люнеті і супорт треба поміняти місцями,виставити індикатором 0 біля патрона,і 0 біля люнета. Проточити і нарізати різьбу,все.

Змінено користувачем Seeker157
2

Поділитися повідомленням

6 годин тому, KOLIAN75 написав:

Так і мав на увазі...   (чи шток не пішов в якусь сторону)

0

Поділитися повідомленням

3 години тому, Seeker157 написав:

Буде конус, а не биття.

, Seeker157 написав:

Згоден,що в люнеті биття не буде. Я дивлячись на фото,взагалі не розумію як автор забирається нарізати на краю вала різьбу,і взагалі навіщо йому та ЗБ. Люнеті і супорт треба поміняти місцями,виставити індикатором 0 біля патрона,і 0 біля люнета. Проточити і нарізати різьбу,все.

В люнеті робимо центровку ЗБ, потім вже знімаємо люнет, підпираємо центром ЗБ і ріжемо різьбу, все правильно. Автор же написав, що досвіду мало, а ви йому радите різати різьбу в упор до люнета... Встигне відвести/загальмувати? Отож... тому алгоритм він обрав правильний

7 годин тому, Ivanus-1971 написав:

Я коло патрона виставив в  0 ,   .   в  кіньці штока тоже виставив в 0 ,але мене мучать сумніви чи шток не пішов в якусь сторону.

Шток нікуди не пішов, але 0 біля патрона, та 0 біля ЗБ не означають що все добре. Якщо є виробітка біля патрона, то вона змушує супорт "просісти", відповідно "плече" стійки індикаторної або відхилиться від штока, або мірятиме нижче осі центру(в залежності від зношеності задньої направляючої). Що в обох випадках дасть занижене значення на індикаторі і ця проблема приведе лише до того, що ваша різьба матиме невелику конусність, але не биття.

0

Поділитися повідомленням

, nero написав:

Буде конус, а не биття.

В люнеті робимо центровку ЗБ, потім вже знімаємо люнет, підпираємо центром ЗБ і ріжемо різьбу, все правильно. Автор же написав, що досвіду мало, а ви йому радите різати різьбу в упор до люнета... Встигне відвести/загальмувати? Отож... тому алгоритм він обрав правильний

Шток нікуди не пішов, але 0 біля патрона, та 0 біля ЗБ не означають що все добре. Якщо є виробітка біля патрона, то вона змушує супорт "просісти", відповідно "плече" стійки індикаторної або відхилиться від штока, або мірятиме нижче осі центру(в залежності від зношеності задньої направляючої). Що в обох випадках дасть занижене значення на індикаторі і ця проблема приведе лише до того, що ваша різьба матиме невелику конусність, але не биття.

Все вірно,конусність,дякую що поправили. Мав на увазі що вісь різьби,із-за конусності не буде співпадати з віссю штока,і відповідно поршень теж.

На рахунок нарізання ,тут як склалася в голові картинка,так і написав,мені здалося забагато лишніх маніпуляцій. Нарізати в упор і по лімбу ,рано чи пізно доведеться навчитися,хоча враховуючи що є сумніви у виведені,то краще так.

0

Поділитися повідомленням

Зробіть хомут поводковий з кріпленням для ІЧ, то вже точно відносно центровки в '0' викатаєтесь.

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку