Iron333

Навчіть будь-ласка радіусом правити абразивне коло

4 повідомлення у цій темі

Вітаю, шановних фахівців. Покажіть будь-ласка як правити коло шліфувального верстата під потрібний радіус. Саму технологію. Не можу ніяк зрозуміти. Або носом тичніть що почитати, подивитися. 

Купив заточний верстат 3д642, є оснастка. намагаюся навчитися заточувати інструмент, фрези різні. Питань багато, а спитати нівкого. З черв,ячними є питання саме по радіусу. В середені, в глибині радіус, як коло заправити саме по потрібному, наприклад R10? Можна будь-яке коло заправляти, чи тількипевну марку (наприклад 25А, а 14А вже ніззя) і певну зернистість? Як це правильно робити? Ще... штатної правилки немає радіусної ж. Хочу придбати якусь. Від якого верстат краще взяти, яка зручніша? Як налаштовувати цю правилку? як правильно вирахувати той радіус? Як його перевірити, що там направив? Хоч я і в Харкові, але дожилися ми до того, що дідів вже немає які вміли, а спитати, щоб показали як правильно нівкого вже. 

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Iron333 написав:

Вітаю, шановних фахівців. Покажіть будь-ласка як правити коло шліфувального верстата під потрібний радіус. Саму технологію. Не можу ніяк зрозуміти. Або носом тичніть що почитати, подивитися. 

Купив заточний верстат 3д642, є оснастка. намагаюся навчитися заточувати інструмент, фрези різні. Питань багато, а спитати нівкого. З черв,ячними є питання саме по радіусу. В середені, в глибині радіус, як коло заправити саме по потрібному, наприклад R10? Можна будь-яке коло заправляти, чи тількипевну марку (наприклад 25А, а 14А вже ніззя) і певну зернистість? Як це правильно робити? Ще... штатної правилки немає радіусної ж. Хочу придбати якусь. Від якого верстат краще взяти, яка зручніша? Як налаштовувати цю правилку? як правильно вирахувати той радіус? Як його перевірити, що там направив? Хоч я і в Харкові, але дожилися ми до того, що дідів вже немає які вміли, а спитати, щоб показали як правильно нівкого вже. 

Думаю вам треба хочаб відкрити ютуб і там шукати відео присвячене вашим питанням, бо більша частина з них дуже прості і на мій погляд не повинні булиб виникнути взагалі, наприклад чі будьякий круг можна ппавити по раліусу- Так будьякий.

Далі коли надивитесь купу відео, приймайтесь за пошуки радіусної правілки, а потім практикуйтесь.

Змінено користувачем Острозуб
0

Поділитися повідомленням

Досить корисна книжка

IMG_7348.JPG

У відповідному розділі є приклад правки кола на рідіус. Може Вам допоможе.

IMG_7349.JPG  IMG_7350.JPG

Поверхню кола яку треба знімати раджу закрасити фломастером. Так краще видно, що воно там знімає. Не поспішати. Більше 5 соток не подавати.

Бажано охолоджувати.

0

Поділитися повідомленням

Дякую. книгу скачав, Використовую синю типографську фарбу на маслі. В індусах на ютубі піддивився. Вони там багато чого шліфують. Скажені просто.

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку