#351661 Опубліковано: 29 квітня Доброго вечора шановна спільнота. Притягнув я собі 1а62г. 1977 року. Трапився він мені недорого 25т. грн. І був від мене за 40км. Як видно весь комплектний навіть і 6 віброопор є до нього. Не дуже хотів 1а62, але підбила до покупки ціна а найголовніше що він з гапом. 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351662 Опубліковано: 29 квітня , sergo40 написав: Як видно весь комплектний Не видно жодного люнета. // Поздоровляю, 25 тис зараз, це довоєнних 17 тис, ніколи про такі ціни не чув) 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351663 Опубліковано: 29 квітня Я вже маю 2 токарних 16у03п і тв320. Але час від часу є запит на протоку барабанів, маховиків і тд. Також РЦМ 500 у тв320 іноді мало. Тому придивлявся до більшого верстату, хотілось 1к62, але якщо РМЦ влаштовує то ф400 над станиною не глобально більше від ф320 яке у ТВ. А діп 300 для мене то занадто. Також хотілось мати верстат з усіма різьбами в коробці, бо у тв320 настройка гітари змінними шестернями. Також для обдірки 1а62 більш пригодний ніж тв320, Тай жалко мені Твешку в нього шпіндель на втулці, а також з точністю він у мене добрий. Якось так зійшлися зірки що буде тепер 3 токарних. , 4x4 написав: Не видно жодного люнета. // Поздоровляю, 25 тис зараз, це довоєнних 17 тис, ніколи про такі ціни не чув) Точно підмітили люнетів немає. 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351664 Опубліковано: 29 квітня Тепер додалося роботи багато все в моїй домашній майстерні треба перетасувати та щей діру в стіні пробить щоб його затягти. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351670 Опубліковано: 30 квітня Продовжу. Трохи більше як за тиждень розібрав, покладав зняті вузли, обшкріб і помив його. Тумбу витягнув щоб нормально вимити в середині бо там одночасно бак СОЖ, та й корито легше буде фарбувати. Отже підготувався до покраски. 3 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351671 Опубліковано: 30 квітня Далі трохи про ПБ. Чорно тут було далі нікуди. На дні також було повно мулу. Соляркою з бензином промивочним пістолетом що до компресора довго всю чорноту мив. Потім заливши ще солярки, взяв продувочний пістолет(надівши на нього резинову трубку щоб доставати в усі кутки на дні) подавав туди повітря. Весь тей мул аж кипів. Потім злив. Далі так само нова порція солярки, сколочуваня, злив. Третя порція солярки та сама процедура, поки попередня відстоювалась, і так по кругу. Мул видалив, два дні пішло на це. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351677 Опубліковано: 30 квітня 6 годин тому, sergo40 написав: Мул видалив, два дні пішло на це. Так і проситься прикрутити до дна пару ультразвукових випромінювачів і спробувати що вийде. Теоретично мало би відокремити все по границі розділу двох середовищ. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352101 Опубліковано: 17 травня Доброго дня шановні колеги. Викрасив основний масив станка. Вирвав вікно в майстерні, розбив трохи стіну, і затягнув в майстерню. Стіну по новій заклав, і вікно на місце поставив. Зразу виставив його на опори. Так він вписався разом з іншими станочками. Ще вигляд з іншого ракурсу. За одно довелося переробити освітлення по майстерні. Також потрібно провести загальний ремонт побілка, покраски полу, і тд. А погода геть не сприяє, дощі майже щодня. От така в мене виходить майстерня, мій майбутній пенсійний фонд, бо мені вже 52 роки. А на старість від держави перспектива отримати велику дулю. Робочого стажу достатнього не маю, маю серйозні проблеми з зором, тому при бажанні піти кудись на офіційну роботу не можу пройти медкомісію майже нікуди. Вибачте якщо понесло трохи не по темі. 10 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352104 Опубліковано: 17 травня Дуже гарно все виглядає. І дуже чисто, як для майстерні-то :-) 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352106 Опубліковано: 17 травня , knife_life написав: Дуже гарно все виглядає. І дуже чисто, як для майстерні-то :-) Взяв собі за правило після роботи не залишати верстати з стружкою, а також кожної суботи прибирання по всій майстерні. Для цього купив будівельний пилосос, значно допомагає. До таких висновків прийшов після того, як зрозумів що в майстерні проводжу найбільше свого часу. То краще ж перебувати в відносній чистоті. Але в цьому році потрібно стелю і стіни вибілить, підлогу викрасить, і всі шкафчики і полички перемити. 3 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352111 Опубліковано: 18 травня , sergo40 написав: От така в мене виходить майстерня, мій майбутній пенсійний фонд, бо мені вже 52 роки. А на старість від держави перспектива отримати велику дулю. Робочого стажу достатнього не маю, маю серйозні проблеми з зором, тому при бажанні піти кудись на офіційну роботу не можу пройти медкомісію майже нікуди. Вибачте якщо понесло трохи не по темі. Большое уважение Вам! Столько энергии и планов - пример! Так Держать! Сразу замечаю - стремление в корне обходить детские" болезни , мастерская - а не ( у меня нет места и мне попробывать на школьнике "") 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352114 Опубліковано: 18 травня Дуже дякую всім за теплі і позитивні відгуки. Такі слова дуже мотивують до досягнення омріяного в подальшому. В мене така позиція що до омріяного потрібно мати бажання і обрати шлях для виконання, а посилання на труднощі як на мене не більше як виправдання свого ж не бажання до здійснення задуманого. Якось так у мене, можливо в чомусь не правий, бо в кожного свій шлях розвитку. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352147 Опубліковано: 20 травня , sergo40 написав: Дуже дякую всім за теплі і позитивні відгуки. Такі слова дуже мотивують до досягнення омріяного в подальшому. В мене така позиція що до омріяного потрібно мати бажання і обрати шлях для виконання, а посилання на труднощі як на мене не більше як виправдання свого ж не бажання до здійснення задуманого. Якось так у мене, можливо в чомусь не правий, бо в кожного свій шлях розвитку. Доброго здоровя Вам… а як з ТВ-320 щось з лімбом переробляли?.. дякую. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352150 Опубліковано: 20 травня , sergo40 написав: Ще вигляд з іншого ракурсу. Хороший свечной заводик! Наснаги та успіху! 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352151 Опубліковано: 20 травня 7 годин тому, Славко написав: Доброго здоровя Вам… а як з ТВ-320 щось з лімбом переробляли?.. дякую. На лімбі що на поперечній подачі як набив додаткові цифри колись так і є. Звик до нього, ні разу не схибив. А на продольній стоїть звичайна примітивна лінійка. Довжина лінійки 500мм. Дуже зручно з нею. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352164 Опубліковано: 21 травня 21 година тому, sergo40 написав: На лімбі що на поперечній подачі як набив додаткові цифри колись так і є. Звик до нього, ні разу не схибив. А на продольній стоїть звичайна примітивна лінійка. Довжина лінійки 500мм. Дуже зручно з нею. Ааа… міні УЦИ… Гарно глянути коли в майстерні порядок… в мене з цим туго… 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352202 Опубліковано: 25 травня Зробив ревізію коробці подач. Притензій до її стану немає. Передню кришку щоб одіти і попасти вилками, без знятої задньої ніяк. Можливо якщо всигну то і на станину її сьогодні поставлю. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352314 Опубліковано: 31 травня Поставив на місця коробку подач і коробку гітари. Коли до коробки подач притензій не було, то коробку гітари довелося розбирати повністю для заміни підшипників. Забули що туди теж треба заливати масло. Далі зайнявся задньою бабкою. Розібрав перемив, викрасив. Не сподобалось мені що немає фіксації нижньої підошви до корпусу бабки. Тому заморочився і доробив додаткове кріплення. Також пришабрив площини ЗБ одна до одної. Осталось зібрати її , і поки що відкласти в сторону, без нижньої підошви. Люфт пінолі ЗБ звісно ж є, на даному етапі ради цьому дати не зможу. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352731 Опубліковано: 22 червня Добро всім здоров'я. Розібрався з фартухом. Добряче з ним награвся. Розбирав його повністю. Робив нові втулки, відновлював посадку штурвала на вал з новими шпонпазами, також відновлював шийку шестерні разом з втулкою яка ходить по валу подач, нові Пшонки і ще всякого дрібного. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352732 Опубліковано: 22 червня автору респект і " уважуха' . доробляти верстат то ще той квест . 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352736 Опубліковано: 22 червня Продовжу. Тепер на черзі відновлення малої продольної. Розібрав її, що можу сказати, це просто кирдик. Вся вона якась крива ще з заводу, навіть клин гвинтом. А ще на додачу "професійне відновлення" площини під різцетримач. Як видно гарно всрано сварачкай. Стаканчиками теж кирдик, то не біда, будуть нові. Доречі була думка шукати іншу, та якось здається мені що куплю практично те саме в хлам конечне. Тому відновлюю мабуть те що є. Всю цю реставрацію успішно вибив. Для наглядності поклав фрагменти сварщика від бога по чугуну. І як то кажуть фреза мені на поміч. 5мм як і не було. Обдер на чорну, навколо втулки підберу пізніше. 3 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352738 Опубліковано: 22 червня Тепер хочу з Вами добрі люди порадитись, як краще зробити. Залишити площину як є, і в подальшому появляться нові потертості від шарика, та й різцетримач буде просівший. Чи інтегрувати проміжну стальну пластину на гвинтах яку завжди можна змінити, а також різцетримач повернеться на місце, якщо так то чи не замало 5мм товщини тіеї пластини, бо і гвинти треба сховати, та й сама жорсткість пластини важлива. Обнизить ще на самій плиті ще є куди. Яка ваша думка про це все. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352752 Опубліковано: 24 червня Продовжив ще трохи з продольною. Обдерать фрезами її потрібно повністю. Фреза 55гр. в мене є бо і там теж треба. Бокові площини будуть в паралель до ластохвостів. Також буде зовсім друга система кріплення гвинта з підшипниками. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352756 Опубліковано: 24 червня Від дна того потаю (під шляпку гвинта) до верхньої площини) яка відстань? Є деяке технічне рішення. Можу сфоткати. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352758 Опубліковано: 25 червня 9 годин тому, gesichtslos написав: Від дна того потаю (під шляпку гвинта) до верхньої площини) яка відстань? Є деяке технічне рішення. Можу сфоткати. Я так розумію мова про цей гвинт. Намалював ескіз з розмірами, виходить від дна до верхньої площини 12,5мм. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах