#352310 Опубліковано: 31 травня Настала черга запустити настільний верстат 3Л631. Чи є серед форумчан власники такого верстата? Настільний точильно-шліфувальний верстат 3Л631 з малими вагою та габаритами, а також можливістю підключення до побутової електромережі призначений як для виконання грубих шліфувальних та слюсарних операцій на невеликих деталях, так і для заточування різних інструментів для деревообробки та металообробки. А конструктивная особенность одновременной установки на точильно шлифовальном станке абразивного и эльборового кругов позволяют производить черновую заточку и доводку инструмента без применения дополнительного оборудования 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352311 Опубліковано: 31 травня Технічні характеристики малогабаритного точильно-шліфувального верстата 3Л631 Розміри шліфувальних кругів, що встановлюються за ГОСТ 2424-83, мм - Зовнішній діаметр, мм 200 - Діаметр посадкового отвору, мм 32 - Висота кола, мм 30 Частота, Гц 50. Напруга, 380 або 220 Потужність ел. двигуна, кВт 0,75 Частота обертання ел. двигуна та шліфувальних кругів, об/хв 2840 Габаритні розміри верстата, мм-довжина 610 -ширина 372 -висота 362 Маса верстата, кг 42 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352312 Опубліковано: 31 травня Купив під нього в пункті прийому металобрухту чавунну стійку. Верстат чудово вписується. Але треба буде зробити перехідник. Запускається через галетний вимикач. Планую в майбутньому підключити через кнопки та пускач. Зараз потрібно розібрати та подивитися стан підшипників. Вони у верстаті дуплексні. Хтось стикався з подібними? Камені ставляться як у шліфувальних верстатів. На конус електродвигуна. І також балансуються. Наножах, одягнених на валик. Може у кого лежить оснастка на цей верстат? Готовий придбати з дотриманням правил нашого форуму. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352313 Опубліковано: 31 травня , Wenzel написав: Чи є серед форумчан власники такого верстата? В мене такий самий дуже давно. Років з 15, може більше. Підключений на 220. Тоді 380 в майстерні не було ще. Зараз вже є. Але перероблювати не став. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352317 Опубліковано: 31 травня Вітаю! В мене на 220 в з заводу. Стоять звичайні радіальні підшипники, по 2 з обох сторін. Для чого ставити магнітний пускач все і так добре працює. Думаю будете вражені якістю зборки (рукожопна). 4 години тому, Wenzel написав: Купив під нього в пункті прийому металобрухту чавунну стійку. Верстат чудово вписується. Але треба буде зробити перехідник. Запускається через галетний вимикач. Планую в майбутньому підключити через кнопки та пускач. Зараз потрібно розібрати та подивитися стан підшипників. Вони у верстаті дуплексні. Хтось стикався з подібними? Камені ставляться як у шліфувальних верстатів. На конус електродвигуна. І також балансуються. Наножах, одягнених на валик. Може у кого лежить оснастка на цей верстат? Готовий придбати з дотриманням правил нашого форуму. Цікаво з чого станина. І собі так захтілося. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352320 Опубліковано: 31 травня 3 години тому, Дмитрий89 написав: Вітаю! В мене на 220 в з заводу. Стоять звичайні радіальні підшипники, по 2 з обох сторін. Для чого ставити магнітний пускач все і так добре працює. Думаю будете вражені якістю зборки (рукожопна Яких років ? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352321 Опубліковано: 31 травня , Cracker написав: Яких років ? Невідомо 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352322 Опубліковано: 31 травня 4 години тому, Дмитрий89 написав: Думаю будете вражені якістю зборки (рукожопна). Після рукожопної зборки можна перебрати, а тут Ви нічого не зробите, якість виготовлення деталей просто зашкварна. Враження, що алюмінієві деталі відливали просто у ямки в землі. А тумба зачотна. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352323 Опубліковано: 1 червня В мене є ще одна модель цьго заводу . Трохи більша , на дві швидкості . 3Б631А. Так там якість виготовлення просто на відмінно. Але вона 70 років випуску. Коряве литво ,та рукожопна пішли в 90 роках , не тількі на цьму підприємстві 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352324 Опубліковано: 1 червня Ну і це теж він , але вже доволі пізніше . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352330 Опубліковано: 1 червня , Дмитрий89 написав: Вітаю! В мене на 220 в з заводу. Стоять звичайні радіальні підшипники, по 2 з обох сторін. Для чого ставити магнітний пускач все і так добре працює. Думаю будете вражені якістю зборки (рукожопна). Цікаво з чого станина. І собі так захтілося. З якого верстата тумба не знаю. Збирався робити зварену. А тут попалася з брухту. Як подарунок долі! 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352338 Опубліковано: 2 червня У верстаті стоять дуплексні підшипники. Чи є у форумчан досвід дуплексації підшипників? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352339 Опубліковано: 2 червня Заточні кола встановлюються через конусні оправлення. Хтось займався балансуванням? Виготовленням знімачів? Додатковими оправками? Відео з ЮТУБу 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352340 Опубліковано: 2 червня Верстат комплектувався двома оправками для заточування сер. Хтось має такі? Є креслення для їх виготовлення? Може хто їх виготовляє на продаж? Відео з ЮТУБу 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352919 Опубліковано: 2 липня До придбання чавунної тумби я закупив і порізав метал. Для звареної тумби. Вирішив закінчити проект: Тумба для заточувального верстата 3Л631 Висота 980 мм. Верхня пластина 205х245, товщина 12 мм. Просвердлені 4 отвори діаметром 10 мм 210х170 мм. Просвердлено отвір 60 мм. Для засипання піском. З заднього боку три гвинти М6 для встановлення світильника 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352920 Опубліковано: 2 липня Короб 150х150 мм. зварений із швелеру товщиною 5 мм. Усередині посилено пластинами Нижня пластина 200х415 мм. Товщиною 32 мм Встановлено регульовані опори М 16 мм 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352921 Опубліковано: 2 липня Вага тумби близько 50 кг. Можливе засипання піску + 30 кг. Вага з піском у районі 80 кг. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352922 Опубліковано: 2 липня Для порівняння поруч стоїть чавунна тумба вона нижча на 30 мм. Але стоїть далі і здається нижче. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352933 Опубліковано: 3 липня А чавунна чим не сподобалась? Мені точило не зручно розташовувати таким чином . Якщо наприклад треба зняти фаски с жменьки деталей , їх треба десь покласти . Тому окрема тумба де немаї більше місця ні для чого неприжилася . В мене рідна була . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352940 Опубліковано: 3 липня Чавунна тумба сподобалася, тож і купив. Нині у робочому процесі. Нині шпаклюю раковини. Потім планую фарбування. І встановлення кнопок та пускачів. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352941 Опубліковано: 3 липня Така була? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352954 Опубліковано: 3 липня Так саме така. 6 годин тому, Wenzel написав: Чавунна тумба сподобалася, тож і купив. Нині у робочому процесі. Нині шпаклюю раковини. Потім планую фарбування. І встановлення кнопок та пускачів. Так а навіщо дві тумби до одного точила ? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352988 Опубліковано: 4 липня 16 годин тому, Cracker написав: Так саме така. Так а навіщо дві тумби до одного точила ? Зварюю продам. Я писав, що закупив метал і порізав за розмірами. А тут трапилася чавунна. Ось закінчив проект і виставлю на продаж. Що б метал у гаражі не валявся. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352992 Опубліковано: 4 липня , Wenzel написав: Хтось займався балансуванням? Виготовленням знімачів? Додатковими оправками? Балансую на ножах. Щодо зйомників - став зробив, що їх там робити... Щодо приспособ для заточки свердл - маю два заводських - для малих і великих. Ні одним не користуюсь - руку набив і заточуєш... Часто міняєш (по-ходу) кути заточки - морочитись з приспособами зовсім не цікаво... В мене три заточних основних. Були і малопотужні - пороздавав, мені не підходять. Вцілому достатньо але потрібно більше і більше... Основний - великий напольний під круги 400мм діам (кожухи збільшені під 500мм) - 98% роботи на ньому. Маленький універсал заточний (більш по деревяним інструментам) і на 1,5кВт під алмази і т.п. Останній на подібній стійці - в мене шатається - інколи хочеться викинути... Зараз в виготовленні великий гріндер - одразу прикупив чавунні стійки по 70-90 кг. Дешевше і практичніше таке в ломі знайти, ніж з прокату робити 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#353002 Опубліковано: 4 липня (змінено) 2 години тому, Bogdan написав: Щодо приспособ для заточки свердл - маю два заводських - для малих і великих. Ні одним не користуюсь . А можна на малу подивитись ? Цікаво що воно таке. Змінено 4 липня користувачем Cracker 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах