IvanBorys

GRBL + Mach3v2.1-L

16 повідомлень у цій темі

Всим Доброго дня!

Я в процесі збірки власного ЧПК, збираю на наступних комплектуючих: (Mach3v2.1-L Controller, DM 860 Leadshine, Nema23, Шпиндель 1.5кВт, Частотний перетворювач, ітд), звичайний набір

Замислився над наступним, чи можливо додати GRBL контроллер, як альтернативу? з можливісттю перемикання

Тобто я розумію, що це можливо але чи робив хтось щось подібне?

Для цього потрібно мабуть якусь власну борду з мультриплексорами і реле і іншим робити..

Я розумію, що скоріш за все в цьому мало сенсу, але все ж 

Також, маю таке питання, зараз в мене Mach3v2.1-L контроллер, але які є саме перевірені часом хороші, якісні контроллери? щоб на 3 осі і не коштували як крило літака ? 

Дякую!
Слава Україні!

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, IvanBorys написав:

чи можливо додати GRBL контроллер, як альтернативу? з можливісттю перемикання

Можно переключать степ/дир/ен между несколькими контроллерами.

можно механически реле, можно электронно ТТЛ коммутаторами.

Насчет адекватных дешевых "контроллеров" - то есть линук-снс.

1

Поділитися повідомленням

2 години тому, IvanBorys написав:

Замислився над наступним, чи можливо додати GRBL контроллер, як альтернативу? з можливісттю перемикання

неможна

0

Поділитися повідомленням

В мене контролер ddcs4. Хоч в мережі багато нарікань на нього, але в мене працює добре. ( Вже рік). Більш стабільна версія ddsc3 ( знову таки по відгуками з мережі) , вона ж і більш дешева, але працює тільки через флешку. Ddcs4 може працювати по мережі. Якщо гроші є, то рекомендують ddsc expert. Багато інформації по ньому в мережі, виробник оновлює прошивки, чого не скажеш про ddcs 4(3). 

Раніше користувався мач3, але викинув і перехрестився. Проблема мачу ( на мій погляд і досвід роботи на ньому 3 роки кожен день), це залізо. Комп. Тут лотерея. Ніхто точно не скаже які параметри повинні бути для стабільної роботи. В мене він працював на ноутах, глючив безбожно. При цьому на ноутах стояла він 10. Всі процеси на вінді які тільки міг відключити - відключив. Тільки Мач3. Але комп постійно намагався кудись відправити запити, перевірити оновлення.... І в ці моменти мач може викинути будь що.  

0

Поділитися повідомленням

Звісно плата контролер мач3, коштує +-1000 грн. Програма ламана в мережі є. Тобто це дешевий старт. Ставте, працюйте. Коли станок в процесі роботи буде викидати коники, тоді збирайте або купуйте нормальний контролер. 

І не забудьте на все ставити єкрановані кабелі. На шпиндель в першу чергу. І як мінімум на шпиндель мережевий фільтр. 

Змінено користувачем Valerash
0

Поділитися повідомленням

Якщо маэте якись старий комп чи ноут з LPT портом поставте Linuxcnc i забудете про всi проблеми.

0

Поділитися повідомленням

14 години тому, Valerash написав:

В мене контролер ddcs4. Хоч в мережі багато нарікань на нього, але в мене працює добре. ( Вже рік). Більш стабільна версія ddsc3 ( знову таки по відгуками з мережі) , вона ж і більш дешева, але працює тільки через флешку. Ddcs4 може працювати по мережі. Якщо гроші є, то рекомендують ddsc expert. Багато інформації по ньому в мережі, виробник оновлює прошивки, чого не скажеш про ddcs 4(3). 

Раніше користувався мач3, але викинув і перехрестився. Проблема мачу ( на мій погляд і досвід роботи на ньому 3 роки кожен день), це залізо. Комп. Тут лотерея. Ніхто точно не скаже які параметри повинні бути для стабільної роботи. В мене він працював на ноутах, глючив безбожно. При цьому на ноутах стояла він 10. Всі процеси на вінді які тільки міг відключити - відключив. Тільки Мач3. Але комп постійно намагався кудись відправити запити, перевірити оновлення.... І в ці моменти мач може викинути будь що.  

о, новость про обновление прошивки...

у меня ддкс эксперты двух версий

правдая я не уверен насчет необходимости обновлять,

явных глюков я за два года не словил... 

0

Поділитися повідомленням

, Valerash написав:

Коли станок в процесі роботи буде викидати коники, тоді збирайте або купуйте нормальний контролер. 

Десятий рік станок працює на Мач 3, коли станок почне викидати коники? :)

1

Поділитися повідомленням

4 години тому, newengine написав:

Це точно...

Стоїть комп, який мені батьки купили в 10-му класі,  а це було 25 років тому, оперативки докинув, XP SP3, працює правда не часто, кілька годин на тиждень, чисто для свого задоволення. Глюків програми не бачив ні разу, окрім некоректної роботи паузи. 

Настроювати треба з розумінням того, чого ти хочеш, що маєш і що може дати система. А не ставити частоту на вісь що на межі частоти порту, забувши при цьому що їх в фрезерному як мінімум три. 

1

Поділитися повідомленням

Займаюсь ремонтом станків з чпу
Клієнтів з мач 3 або не беру або одраз кажу що налаштовувати мач (якщо в ньому проблема) не буду томущо він або одразу працює або морочить голову поки не поміняєш ПК, плату периферійну, заземлення, батюшку який приміщення святив і ще хз шо.
ddsc3 ставив , гарно працюють і є москальська мова
SMC4-4-16A16B і SMC5-5-N-N 5 ставив теж все працює і легко налаштовується
Плата NVEM V5 для мач покращує його роботу в плані стабільності але зважаючи на її ціну краще купити SMC4-4-16A16B і не мати проблем з пультом

1

Поділитися повідомленням

Дякую всим за відповіді! 

Так, я зрозумів, що поєднувати grbl + плати з mach це гарячка, це була просто думка яка була засіла в голові

Тепер задувамся над придбанням контроллера ddcs.
Але, хотів також у Вас запитати, на рахунок плат від Mesa? Тут мені саме не зрозуміло, як правильно зібрати на них сетап. 

На скільки я зрозумів, там має бути сам контроллер (motion controller) і також можна його розширяти дочірньою платою, для можливості підєднувати кінцевики н-ну кількість, е-стоп, різну індекацію, тощо?

Так от, не розумію, як саме вони зєднуються?
Наприклад контроллер: MESA 7I92TH + MESA 7I70. 

0

Поділитися повідомленням

А для чого лізти в меса? в ті зарослі зазвичай лізуть коли треба працювати з оптичними лініками а 3-4тис. $ на готову стіку яка то вміє нема.

0

Поділитися повідомленням

, alex_Z написав:

А для чого лізти в меса? в ті зарослі зазвичай лізуть коли треба працювати з оптичними лініками а 3-4тис. $ на готову стіку яка то вміє нема.

зрозумів, дякую :) 

я не те щоб вже лізу, просто розглядаю варіанти

мабуть із вище запропонованих і існуючих, ddcs саме те що мені потрібно 

0

Поділитися повідомленням

покажите станок... опишите бюджет ... 

0

Поділитися повідомленням

В 30.11.2025 в 19:28, newengine сказал:

В тому і питання, що можливо нормально працює на старих компах з він хр. В мене зовсім немає бажання шукати/збирати і ставити старий комп який може вийти з ладу в будь який момент, шукати і ставити він ХР.... Та навіть збирати новий комп не розуміючи чи буде він нормально працювати. Ви візьмете на себе рекомендацію по залізу? Що ось таке залізо, така вінда буде 100% працювати? Нафіг ці танці з бубном якщо взяв готовий контролер і забув. Згорів - купив за один день  новий,  поставив і працюй далі. А в старому  компі вийти з ладу може все що завгодно і в будь який момент. Що далі робимо? Посипався диск з віндою. Перепад напруги, згоріла мать. Далі що? Скільки часу займе ремонт? 

0

Поділитися повідомленням

В 30.11.2025 в 00:16, softm сказал:

о, новость про обновление прошивки...

у меня ддкс эксперты двух версий

правдая я не уверен насчет необходимости обновлять,

явных глюков я за два года не словил... 

Перше правило, працює - не чіпай! )))) 

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку