yarunt

Боти для енергостанцій. Наші досягнення.

15 повідомлень у цій темі

Привіт. Чи цікави зараз телеграмм-інформери для інверторів? Сусід за транзит лінії через мене, дав мені надлишок потужністі. Тому зробив свісток щоб моніторить цю потужність. Обслуговує два незалежних телеграмм бота, щоб сусід не напружувався від дзилінькання.

123.jpg

1

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 годин тому, yarunt написав:

Привіт. Чи цікави зараз телеграмм-інформери для інверторів? Сусід за транзит лінії через мене, дав мені надлишок потужністі. Тому зробив свісток щоб моніторить цю потужність. Обслуговує два незалежних телеграмм бота, щоб сусід не напружувався від дзилінькання.

Чем считаете ту мощность, как ограничиваете, и кто в итоге должен? 

0

Поділитися повідомленням

Не рахую, з інвертора по команді, приходить пакет з датою, там усе вже пораховано. Приорітет на сусіда, на сонці стрінг видає в 1,5-1,8 квт. Якщо сусід не видбирае її, це роблю я, також дивлюсь по сонечку, та телеграмму . Мій будинок в середньому споживає 0,5 квт. Тому майже немає колізій.

0

Поділитися повідомленням

Є більш разгорнутий месидж. Також є вебморда для налаштування токенов та вайфая. Можна шось свое дописати, ліміти або додаткові віходи на вподобі джоуль-вора.

345.jpg

0

Поділитися повідомленням

, yarunt написав:

Є більш разгорнутий месидж. Також є вебморда для налаштування токенов та вайфая. Можна шось свое дописати, ліміти або додаткові віходи на вподобі джоуль-вора.

345.jpg

У меня ИИ написал часть интерфейса под смарти ... прикольно ... и программиста не надо ... Что же будет в будущем.

Ну да и в Телеграм оно тоже все идет, но в текстовом виде ... и с еще десятком типом уведомлений ... такого типа ... 

Screenshot_39.jpg

Сайт гдето так выглядит ... плюс проблема интранет и закрытых портов )) 

Screenshot_37.jpg

)) Но это все игрушки для программистов. 

И да, можно-можно ... но кому оно нужно ... 

0

Поділитися повідомленням

1 година тому, softm написав:

И да, можно-можно ... но кому оно нужно ... 

В моєму випадку з сусідом потрібно. Мені звісно, а він мониторить стан батареї. Коли світла немає добу, його кіслотні аккумулятори кінчаються, а в нього дровяне опалення. Тому він разраховує час щоб не було аварії.

Питання, ви зчитуєте данні з бмс?

Змінено користувачем yarunt
0

Поділитися повідомленням

, yarunt написав:

В моєму випадку з сусідом потрібно. Мені звісно, а він мониторить стан батареї. Коли світла немає добу, його кіслотні аккумулятори кінчаються, а в нього дровяне опалення. Тому він разраховує час щоб не було аварії.

Питання, ви зчитуєте данні з бмс?

Показатели мощности выводятся по мониторам АС 220в, тдвум, ЗУ, инвертор, вход и выход.  Для джикей бмс купил уже, но не доделал ... Через рс485+зигби планируется. ..

0

Поділитися повідомленням

Якщо цікаво, як достукатись до порта wifi. Узяв за базу розуміння, цей проект тиць. Але теж, ШИ мені допоміг накодити ботів, та веб сторінки.

0

Поділитися повідомленням

, yarunt написав:

до порта wifi

Насколько понял идет речь - про китайский солнечный инвертор? Я использую отдельный мнвертор, а не все- в-одном..

БМС в Джиконге не имеет вайфая, имел бы - было бы все так просто ))

ПС. Видео оттуда. 

0

Поділитися повідомленням

Расписую как я делал. Есть ли свет - в телегу.

Максимально упрощенно.

1. СмХаб украинский покупается. SmHub Nano MG24 1950 +- грн. Спросите у них есть ли в наличие. 

2. Ставите реле-выключателя, такого типа. Моес лучше. Зигби - серого цвета. Есть в Украине в продаже на том же смлайте,  если надо "уже". 

Screenshot_79.jpg

3.Промежуточное Реле ставите берете на 220в - чтобы получить изолировнный (сузой) контакт. или (если есть) от АВР контакт. Чтобы тот С1 переключатель на том радиореле замыкался когда есть свет или когда нет

Реле по радио шлет то ... 20 м. если надо дальше надо посередите еще одно зигби устройство поставить. Оно меш.

4. Спариваете радиореле с Зигби МКТТ зайдя на СмХаб по вебу, из подсети роутера. Включать езернетом - надежнгей. 

для того в МКТТ2Зигби - включаете режим обнаружения

Screenshot_80.jpgScreenshot_81.jpg

5.  Оно появляется в списке устройств

Screenshot_82.jpg

Переименовываете в что-то типа 220net! Кнопка справа. 

6. НодеРед идете. Перетаскиваете его слевой панели именуете 

Screenshot_83.jpg

7. Делаете анализ есть-нет на функции (тоже перетащеной справа)

var start = Math.floor(Date.now() / 1000);

var message = JSON.parse(msg.payload);

if (message.state == "ON") {

var newMsg = { payload: "on " + start };

}

else {

var newMsg = { payload: "off " + start };

}

//node.log("End  Fun1 " + start);

return newMsg;

вот так оно выглядит.

Screenshot_84.jpg

Далее перетаскиваете шттп запрос. Я отправлял в телегу с помощью апи телеграма. Со своего веб-сервера  Зеленоватый нод шттп запрос именно это и делает. 

7. 

Инит - апи телеги берется отут:  https://core.telegram.org/bots/api

подключаем файло ... 

$telegram = new Api( $config_telegram_key );

Клава в телеге "кнопки снизу"

try 
    {
          $keyboard = json_encode([
          "inline_keyboard" => [[
//            
            ]],
          "resize_keyboard"=>true,
          "one_time_keyboard"=>true,
          "placeholder"=>"?k=1",
        ]);    

шлем

$telegram->sendMessage([
        "chat_id"=>$o1->chat_id,
        "text"=>$smarty_res,
        "parse_mode"=>"HTML",
        "reply_markup" => $keyboard,
        "placeholder"=>"?k=1",
        ]);

chat_id, - это номер. Который дается при подключении к телеграму юзера уникальный. Его найти можно через апи телеграма ... зарегистрирвовав там задачу - вебхук. Это когда сервер к вам стучится. Что означает необходимость публичного адреса. Чтобы ему было куда стучаться. Провайдеры иногда порты закрывают. Уарнет таким страдает, и за +65 грн в месяц открывает. 

use Telegram\HttpClientRequestHandler;
use Telegram\Telegram\Methods\SendMessage;
use Telegram\Telegram\Types\Inline\Keyboard\Markup;

и получаете код чата ... пишите его куда-то  ... и на него потом все шлете ...

$content   = json_decode(file_get_contents("php://input"), TRUE);

$i_chat    = isset($content["message"]["chat"]["id"])?
    $content["message"]["chat"]["id"]:"";

... 

БОт создается из телеги. БотФазер ищите и ему пишите. комманды текстом или кнопками ... про создание бота, он вам відает подсказки ... права дайте боту ...

Вот тут для размышления. 

8. Может для отсылки есть и просто какие-то сайті и т.п. мне проще использовать свой интерфейс. 

9. Для гарантированной отсылки Лучше сразу сделать очередь ... то есть - стукаем, шлем. ждем отклика ... ибо иногда сайты зависают, телега падает, и вообще ... 

10. Понятно что и СмХаб и то реле и  радиореле можно посадить на жнерго-независимые от города 5В. 

10.1 В кронтабе СмХаба делаете перезапуск раз в сути. 

smlight + изначально пароль smlight

sudo crontab -e

31 12 * * * sudo /usr/sbin/reboot -d 10

добавляете юзира smlight в sudoers

10.2 в настройках Зигби 2Мктт ставите ватчдог и запуск при запуске. 

11. Что не понятно  .. 

0

Поділитися повідомленням

Мені телеграмм зручно на ESP32. Тут з такими новинами можемо й без телеграма залишитися. Треба щось альтернативне шукати, або біла адреса

0

Поділитися повідомленням

В телеграм можно отправять и более пустым путем чем я написал )) 

Необходимо создать бота через @BotFather, получить токен этого бота, узнать chat_id получателя и выполнить команду с указанием текста сообщения

#!/bin/bash

# Замените токен и chat_id на свои
BOT_TOKEN="ваш_токен_бота"
CHAT_ID="id_чата_или_пользователя"
MESSAGE="Привет из шелла!"

curl -s -X POST https://api.telegram.org/bot$BOT_TOKEN/sendMessage -d chat_id=$CHAT_ID -d text="$MESSAGE"

Прямо из шелла SmHub (в НодеРед моно сделать нод, который запустит комманду шелла). То есть внешнего сервера и не надо ... только коннект к интернету. 

Проверил, работает ...

Screenshot_90.jpg

0

Поділитися повідомленням

CHAT_ID мабуть треба автоматично региструвати у список, якщо декілька користувачів. Я зараз намалював на ШІ веб сторінку, якшо що, то через білий IP заходити. Можно мабудь ще пошту налаштувати, але те не так зручно як за допомогою телеграмм. 

234.png

0

Поділитися повідомленням

Кстати

ИД пользователя в телеге можно увидеть в телеграми боте МФ

Ссылка сверху сайта

Кнопка Tune под новыми товарами ...

0

Поділитися повідомленням

В мене задача простіша: потрібно мониторіти наявність/відсутність електрики на віддаленому об'єкті.
А оскільки в мене на всіх об'єктах присутні роутери виключно від Mirotik (звісно що постійно заживлени від ДБЖ), то виявилось що можна прописати певний скрипт який тобі надішле повідомлення.
Рішення: "розумна Wi-Fi розетка" ввмікена в "пропадаючу мережу".
Пишемо скрипт який надсилає повідомлення куди потрібно при втраті/відновленню МАС-адреси пристрою в мережи того "Мікрота".
Днями займусь (як буде час).

Ну і звісно можна прикрутити певний давач до охоронного хабу Ajax (який чомусь теж постійно в мережі) :)

clipboard_image_c7fb57173bfdc512e591c75fd24e97b9.png

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку