jenkins

імпульсний живильник змазки (импульсный питатель смазки) - конструкція

9 повідомлень у цій темі

Хочу розібратись в конструкції імпульсних змазочних клапанів, бачив багато картинок з ескізами, але чесно кажучи всеодно не зовсім доганяю як воно працює. А також ніде не зміг знайти фото в розібраному вигляді. Може у когось є фото начинки?

8.jpg

img321.gif

img24.jpg

6.jpg

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

1

Поділитися повідомленням

, moonlight_diy написав:

Дякую, це я уже бачив, але він трохи іншої конструкції

0

Поділитися повідомленням

Я думав вам в принципі треба розуміння як воно працює, а не конкретно за ваш. Тоді вибачаюсь 

0

Поділитися повідомленням

Вони є різних конструкцій, я думаю зробити саморобний, тому підбираю найпростішу конструкцію

0

Поділитися повідомленням

В основному використовуються двох типів. Я їх називаю камерні і безкамерні. Все залежить від принципу роботи насоса і хотілок, які хоче клієнт.

Безкамерні: проста конструкція з голковим регулюванням об'єму протоку рідини. Тобто, регулюється кожна точка окремо, так, щоб тиск в усій системі до регуляторів наростав приблизно однаково, а час роботи та спокою насоса регулюється в залежності від того скільки змазки Ви хочете подати за один цикл роботи насоса.

Камерні: там конструкція трохи складніша. В середині є голка двохстороння з пружиною, або два шариках і пружина двохсторонньої дії, яка давить на Шарик,що стоїть на вході. Вихідна сторона блокується коли починає наростати тиск в системі не даючи вийти мастилу з розподільника. Тиск росте і в  камерах всіх розподільникаів починає набиратись мастило.Тиск насоса передавлює силу пружини. Камера має певний об'єм. В цей момент нічого нікуди не виходить. Потім через певний період насос вимикається, тиск в напірній магістралі падає, і в усіх розподільниках пружиною закривається вхід. Жорсткість пружини підбирається під певний залишковий тиск в розподільниках, тиск в самому розподільнику падає до певної точки, яка визначається пружиною і в цей же ж момент, або чуть пізніше відкривається вихідний канал, бо вага шариках перевищила його підйомну силу, яка створювалась насосом, або пружина розтягнулась закривши вхід, її сила зменшилась, що дало змогу відкрити вихідний канал змістивши голку. Мастило з усіх розподільників починає іти до точок змазки. Так як резервуари обмежені в об'ємі, то змазка подається порційно. Наступне заповнення в розподільниках відбувається при слідуючому ввімкненні насоса змазки.

Моя думка: робити самому малу к-сть лише для себе недоцільно. Час потрачений на підбір шариків, пружин, матеріал і т.д. можна і треба використовувати ефективніше. Ціна розподільників доволі низька в країні вранішнього сонця .

1

Поділитися повідомленням

Справа в тому що у мене насос видає відносно низький тиск - до 2 бар, а всі сучасні потребують від 10бар. Крім того, мені потрібно дуже точно задати (обмежити) дозу, щоб не порушити роботу іншої частини змазки станка. Короче задача трошки нестандартна.

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, jenkins написав:

Справа в тому що у мене насос видає відносно низький тиск - до 2 бар, а всі сучасні потребують від 10бар. Крім того, мені потрібно дуже точно задати (обмежити) дозу, щоб не порушити роботу іншої частини змазки станка. Короче задача трошки нестандартна.

Тоді спершу потрібно знати принцип роботи змазки іншої частини станка, і від цього вже "плясати". Золотнікова схема( голка, яка перекриває або вхід, або вихід) нормально працює і на низькому тиску. Якщо вже вирішили робити саморобний, то камеру зробіть з регульованим об'ємом. Просто гвинт на різьбі зверху. Щось схоже на ваші малюнки. В магістралі тиск падає на іншій частині системи змазки ? 

0

Поділитися повідомленням

Ті що зараз стоять такого типу. Як воно повинно працювати я так і не поняв. Дивна конструкція. 

Але, здається я знайшов аналогічні в продажі, то може обійдеться без саморобства.

Тим не менше, картинки начинки інших варіантів побачити було б цікаво 

bijur-oiler-pump-meter-v0-3iiyu906bufe1.png

B2497-Bijur-Delimon-International-Meter-Unit-FJB-2-424221.jpeg.webp

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку