#356718 Опубліковано: 3 квітня Стружка неодімовим магнітом не береться 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356721 Опубліковано: 4 квітня (змінено) Забув написати, з усіх бронз з якими я стикався лише пруток з БрБ2 впевнено дряпає харчову немагнітну нержавійку, інші марки ні, вони мякші за нержу (БрОФ, БрКМц, БрАЖ, БрАМц), можливо ще БрАЖН буде досить твердою щоб дряпати нержу, але я з нею не стикався (ну й вона буде братись неодимовим магнитом). Тож твердість це єдиний доступний варіант як відрізнити беріліеву бронзу. Змінено 4 квітня користувачем влад-ч 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356722 Опубліковано: 4 квітня Ну як я писав- це якась латунь. ШІ каже, що марка ЛС-59 із додаванням свинцю має ломку стружку, добре підходить для токарних робіт, іде на вигот втулок. Може це вона? Якраз це кругляк... Як визначити наявність свинцю в сплаві? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356723 Опубліковано: 4 квітня 1 година тому, Marafon333 написав: Ну як я писав- це якась латунь. ШІ каже, що марка ЛС-59 із додаванням свинцю має ломку стружку, добре підходить для токарних робіт, іде на вигот втулок. Може це вона? Якраз це кругляк... Як визначити наявність свинцю в сплаві? Как по мне, то стружка не похожа на ЛС59-1, крупновата и нет игольчато-песчаной структуры, но очень зависит от резца и режимов. Ну и как когда то правильно упомянул @Куляста_Блискавка соотношение свинца в сплаве сильно меняет его свойства +- процент и уже не сыпучка Свинец определит спектрограф. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356833 Опубліковано: Вівторок в 15:12 (змінено) Ось так виглядає стружка з БрБ2 с під різця на різних режимах обробки: Змінено Вівторок в 15:12 користувачем влад-ч 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356834 Опубліковано: Вівторок в 15:32 , влад-ч написав: Ось так виглядає стружка з БрБ2 с під різця на різних режимах обробки: Фотки не видно 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356835 Опубліковано: Вівторок в 15:43 , влад-ч написав: Плюсанув. В мене стружка не така. На днях спробую поїхати до людей які приймають каталізатори з автомобілів. У них повинен буть прилад для визначення складу сплавів. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах